måndag

Ännu en vecka är påbörjad, jag slutade som vanligt kl.11 så jag åkte hem och har bl.a. kollat gossip girl och pluggat körkortsteori på altanen i solen - så skönt! Måndagar brukar vara ganska chilliga och så fick det bli idag igen, ska snart gå och äta middag och sedan ska jag träna lite innan jag tar ett bad. Blir bra det! 

ludde

Jag har verkligen legat på latsidan när det gäller bloggen de senaste.. veckorna? Jag vet inte riktigt varför, det känns bara som att livet är nere på en tråkig-kurva just nu där man inte vill eller orkar göra någonting. Min storebror fyllde i alla fall år i fredags, han kom dock inte hem utan vi får fira honom någon annan vecka, men jag tänkte att han ändå kunde få ett litet inlägg här i min blogg. Så grattis Ludde ännu en gång♥ Jag blir lite rädd hur fort tiden går, han fyllde hela 23 år när han egentligen i mitt huvud är typ 14 och jag 9. Jag minns som igår när han började övningsköra i vår lilla vita toyota, och jag minns när han hämtade mig i husbybyn när han hade tagit sitt körkort (det är liksom 5 år sedan och om en månad är det jag som tar körkort). Jag har lite dåligt samvete över att jag var så himla dum mot honom när jag var liten, i alla fall så tyckte jag väldigt mycket om att sätta dit honom... jag minns när han hade varit jätteduktig och dammsugit typ hela huset, då gick jag runt och letade efter skräp på golvet så jag kunde säga till mamma att han hade dammsugit för slarvigt hahaha:(, eller när han satt och spelade dator typ en hel dag så höll jag koll på timmarna så jag kunde berätta för mamma och pappa sen så han skulle få skäll... Jag var så himla taskig mot honom och jag önskar att han hade varit lite taskigare mot mig så det hade blivit jämnare liksom, men grejen är att han nästan aldrig var dum utan isåfall bara lite busig. Fast jag var faktiskt inte alltid dum heller, jag minns hur jag alltid gick och väckte honom på morgonen och sedan lagade ihop gröt till oss båda till frukost. Jag önskar att man kunde spola tillbaka tiden ibland, det var så himla mysigt och roligt när man var mindre, men nu bor han i huvudstaden och jag tror inte att jag ens träffar honom en gång i månaden. Även fast det är några år sen han flyttade så känns det ändå konstigt varje gång man tar fram tre tallrikar till bordet istället för fyra♥

-

Idag har jag en riktig helvetesdag. Verkligen allt är irriterande idag, jag har sånt himla dåligt humör att jag faktiskt inte vet om jag någonsin haft sämre. Men ni vet en sån dag när man bara hatar allt, ingenting går som det ska och man skulle helst bara glömma bort precis allt som har haft med dagen att göra. Tusen småsaker som gör dagen till en riktig skitdag. Är så himla besviken också för matteprovet kändes sämst, kom på hur jag skulle ha gjort på sista frågan typ direkt efter. Sånt suger så jävla mycket. Tänker faktiskt tycka synd om mig själv idag, ett stort fett långfinger åt den här dagen. 
 

heartache on the big screen

Det här har jag suttit och mumsat på till ett gossip girl avsnitt (började se det iförrgår, är redan fast), riktigt mumsigt! Hanna och jag var duktiga och tränade efter skolan och jag måste tyvärr fortsätta vara duktig p.g.a. att jag har ett skitsvårt matteprov imorgon :(. Så ja, det är så min kväll kommer se ut! Kulkul. 
 

måndag

Idag har känts som en lång dag, dock inte på ett dåligt sätt. Idag har jag bl.a. haft sam-seminarie, haft körlektion, fikat med mamma, lagat middag och gått på bio. Mamma och jag såg Need for Speed med vår favorit Aaron Paul, han och filmen var skitbra!!! Nu har jag tänkt att jag ska fixa mig i ordning för natten och läsa lite i min tråkiga körkortsbok, men vi hörs imorgon.♥ 

panzi

Hej allihopa! Jag hade en supermysig dag igår och har haft en bra dag idag med. Just nu sitter jag hemma i min säng, är ensam hemma ikväll så jag åt en god middag med makaroner och pannbiff (ser lite lyxigare ut på bilden haha) och har pluggat lite körkortsteori. Ska snart se det sista Carrie Diaries-avsnittet som finns ute har jag tänkt sen kanske jag sätter på någon film. Åh juste, igår fick jag veta ungefär det bästa någonsin och det jag önskat sen flera månader tillbaka - 5 seconds of summer ska vara one directions förband iår igen och även i europa!!! Asså jesus min gud, jag ska få se mina två favoritband på samma dag. DET KOMMER VARA SÅ JÄVLA BRA. 
 
Jag måste bara berätta en sak till, igår köpte jag och Hanna varsitt armband som jag har på bilden här över. Jag vet inte om någon av er har hört talas om Panzisjukhuset i Kongo? Jag hade inte gjort det förrän några veckor sen, men det är så att min kära skola har startat ett projekt med att vi ska samla in femtio tusen kronor till Panzisjukhuset. Just nu är det inte alls bra i Kongo och det är typ två miljoner kvinnor som våldtas brutalt varje år. Vi har fått höra exakt hur vissa våldtäkter gått till och det är så himla hemskt att jag inte ens kan skriva ut det här. Om någon hade sagt till mig innan "föreställ dig den värsta våldtäkten du kan komma på" så hade jag inte ens varit i närheten av det här. Det är i alla fall helt sjukt hemskt det som pågår där och kvinnor i alla åldrar våldtas. Vad jag har förstått så är det här sjukhuset ett av få ställen som gör någonting för att hjälpa kvinnorna och pengarna vi samlar in går självklart oavkortat dit. Pengar som vi tycker är väldigt lite här kan göra enorm skillnad för kvinnorna där borta, ja till och med rädda liv! Om ni vill vara med och göra en verklig skillnad så lämna ett bidrag härse det som dagens goda gärning!! 

tre år

Idag blir det ett litet gladare inlägg för just idag har Simon och jag varit tillsammans i tre år! Vi blev tillsammans i åttan och nu har vi snart gått ut andra året på gymnasiet, helt sjukt ju. Det känns inte som att det gått hela tre år men samtidigt så känns det som att vi alltid varit tillsammans och man kommer knappt ihåg någon tid innan det. Jag vet inte vad mer jag ska skriva förutom att han är bäst, han kan verkligen vara världens gulligaste kille när han bara vill. Typ som nån dag sen när han helt plötsligt skickade ett sms "118 118 jag älskar dig" haha eller när han köpte mina favorit-tictac och tejpade fast en lapp där jag tror att han skrev "puss på dig <3" och smög ner den i min väska... Jag tycker om väldigt mycket hos honom men något av det bästa med att vara med honom är att jag alltid kan slappna av och vara mig själv till hundra procent. Vi behöver inte göra en massa fancy grejer för att ha roligt utan den perfekta dagen kan bara vara att han och jag har en myskväll med massa serier eller filmer. Idag ska vi dock fira med att äta ute och gå på bio, alltid lika mysigt.♥

torsdag

Idag var det torsdag och precis som vanligt är det den jobbigaste dagen på veckan. Hanna och jag var dock jätteduktiga och stannade kvar flera timmar efter skolan och pluggade lite matte och sådär innan vi gick och tränade på ett core-pass på friskis! Kom hem lite innan åtta så hela dagen försvann verkligen fort, nu tänkte jag lägga mig i sängen och kolla på lite glee för mer orkar jag inte denna dag. 
Idag fick jag veta att min lilla morfar somnat in. Det känns såklart väldigt jobbigt, men det kom inte som en chock då han varit sjuk och väldigt dålig ganska länge nu. Världens sötaste morfar hade jag och jag kommer verkligen sakna honom... Jag har väldigt svårt för att förstå döden och att någon bara helt plötsligt inte finns mer. Men på sätt och vis gör de ju det, i tankarna och i hjärtat, och det finns många minnen att le åt. Fina, fina morfar, vila i frid. ♥
 
 

måndag

Idag var det måndag igen. Först blir man arg att helgen bara försvinner men sedan blir jag glad över hur fort tiden går. Även om det kom snö i förrgår så har man ändå fått se skymtar av våren med krokusar som ploppar upp, fåglar som kvittrar, videungen har slagit ut, solen kikar fram ibland och att det är ljust länge efter att man kommit hem om dagarna. Idag har jag haft min vanliga måndagslektion samhällskunskap där jag skickade in min uppsats om Al-Qaida - så jäkla skönt när man får saker inskickat! Sedan gick jag till friskis och sprang en liten stund innan mamma och jag gick och åt lunch. Sedan har jag haft körlektion och strosat runt lite på stan, nu sitter jag på mammas jobb och vi ska snart köra runt på lite ärenden innan vi åker hem! Helt ok dag. 

giraff

en giraff jag ritade häromdagen.
 
Hej! Jag hade det mysigt hos Simon igår och idag, vi tog bl.a. en promenad och såg de sista avsnitten av Avatar. Lite fjolligt kanske, min egen kusin Anna som är 12 år frågade "den tecknade Avatar för barn...?" när jag berättade för henne att vi såg på den haha. Men till mitt försvar är den ju så himla bra, och jag tror att jag har en liten crush på Zuko, han är ju för snygg... Alltid lika sorgligt när en serie tar slut för evigt, nu måste vi hitta någonting nytt att se! 
 
Hemma idag har jag verkligen gjort allting för att skjuta upp min saminlämning som jag måste skriva, som att dammsuga mitt rum, byta sängkläder, bakat blåbärspaj och tittat på breaking bad med mamma. Men jag känner verkligen inte för det där idag, får helt enkelt göra mitt bästa imorgon och hoppas att det löser sig... Nu ska jag gå och titta på en film med mamma!♥

utläst

Nu har jag läst ut den här fina boken, The fault in our stars. Väldigt jobbig för hjärtat på sina ställen men ändå så oerhört fin. Kändes så himla verklig, inte en "perfekt värld" som i typ alla andra böcker utan den här visade verkligen livet på riktigt. 
 
Nu har jag varit hemma ett tag och tryckt i mig några våfflor. Känns så himla skönt med fredag och helg för den här veckan har varit väldigt jobbig i och med halkbanan, min första körlektion och jobbintervjun idag. Nu efteråt känns det som att man oroade sig i onödan och allt det där, men det visste man ju inte om innan så det gjorde man ju ändå! Det gick okej idag på intervjun, kändes som att alla andra som sökte hade bättre erfarenheter och stod ut mer än vad jag gjorde liksom, men jag ska aldrig säga aldrig för det kändes inte superdåligt heller. Nu ska jag snart hem till Simon för vårt vanliga fredagsmys, hörs imorgon♥
 

vårfint

ÄNTLIGEN börjar det bli lite finare ute med små blommor som ploppar upp och faktiskt några soltimmar (!!) på dygnet! Hej allihopa! Ännu en spännande dag har gått förbi och jag sitter nu hemma med lite entreprenörskap och matte-plugg inför imorgon och dessutom ska jag laga lite korvstroganoff till middag. Idag på min tråkiga medielektion ringde Parken Zoo och hade en liten telefonintervju med mig, lite nervöst blev det minsann och jag hoppas att jag inte svarade helt åt pipsvängen! Jag blev i alla fall kallad till gruppintervju på fredag morgon, som tur är ska Julia dit samtidigt så jag behöver inte gå ensam. Jag hoppas verkligen så himla mycket att det går bra, att mina nervösa nerver håller sig i skinnet och att min hosta inte får för sig att bli värre för jag vill så gärna ha det här jobbet, fatta jobba på parken zoo!!! 

the fault in our stars

Förutom att ha sett massa serier och filmer idag så har jag också läst lite i den här fina boken. Har bara läst ungefär halva än så länge men kan ändå säga att den är jättefin men också såklart lite jobbig för hjärtat. Rekommenderas! Nu ska jag kila iväg och fixa ihop lite middag till mamma och mig, sen fortsätter jag med mitt jag-tycker-synd-om-mig-självande och sängliggande. Så får man ha det ibland :)

hemmadag

Min förkylning blev värre under helgen, vet inte om det var träningen som utlöste det hela eller om det redan var bestämt, men igår kände jag mig såhär sjuk i kroppen och orkade ingenting så Simon och jag kollade på serier ungefär hela dagen haha. Jag somnade med bultande huvudvärk och jobbigt nog var den kvar när jag vaknade. Jag mår lite bättre nu efter en tablett och lite frukost i magen men det finns fortfarande lite huvudvärk kvar och jobbig snuva så jag spenderar nog resten av dagen här i sängen. Jag har precis kollat klart alla top model sverige-avsnitt som jag missat och nu ska jag kolla senaste glee och sen sätter jag nog på Jag saknar dig. Det blir mysigt och skönt med en hemmadag, jag hoppas bara att jag mår bättre till imorgon då jag ska köra risktvåan..
Här är min asgoda frukost, rödavinbärssmoothie och avokadomackor, mmmm! 

men jag går inte isär när jag går med dig

från teneriffa i februari
 
Jag har minst sagt varit lite seg på bloggsidan de senaste dagarna, faktiskt hela fem dagar sedan jag sist hörde av mig. Inte riktigt som det brukar vara men jag antar att livet inte varit särskilt speciellt förutom att Hanna och jag gick och köpte träningskort och körde ett jympa-pass och att vi åkte till Stockholm med klassen över en dag. Annars har jag bara levt på som vanligt med skolan och Simon och allt. Idag har Hanna och jag varit duktiga och tränat med ett spinningpass och snart kommer Simon hit och myser med mig och min halsont (som gulliga han har smittat mig med, tack).
 

flying off the edge

Hej på er, ledsen att jag inte har bloggat någonting idag men det börjar märkas av att det har varit vinter ett tag nu. Man blir alltid lika tom på idéer eller saker att blogga om. Min dag har inte varit mycket för världen, jag slutade vid elva som vanligt och åkte hem, åt lite lunch och tittade på hungerspelen, var ju tvungen att se nu igen när jag har läst ut böckerna. Efter den blev jag så sugen på att se tvåan också så jag hoppade i badet med hårinpackning och satt och tittade på catching fire, väldigt mysigt. Sedan gick jag upp, lagade middag till mig själv för att mamma är iväg med jobbet ikväll, och tittade på två avsnitt av carrie diaries. Nu har jag varit duktig och pluggat lite körkortsteori också så jag tror att jag fortsätter med mitt slöande. Jag tycker att jag förtjänar det för imorgon blir det andra bullar - jag och Hanna ska gå och köpa träningskort. Hujedamig, det har varit skönt med all vila jag fått under vintern haha. Menmen, nu är det dags igen! 
 

ur min telefon

fin utsikt / havet är så fint / godaste fiket jag gjort haha / surfing! 
fint med palmer / mamma och pappa / strand-pyssel haha / fick se soluppgången från planet 
 
Här är lite bilder ur min telefon från Teneriffa. Idag var det helt plötsligt söndag, det är samma sak varje vecka men man blir ändå alltså så förvånad över hur fort helgen går! Min dag har varit bra, tittade på ett avsnitt av Carrie Diaries medan Simon sov, åt äggmacka till frukost och myste till en serie fram till lunch då mamma hämtade mig och vi körde runt lite, bl.a. till Tuna Park en sväng. Snart ska jag iväg till farmor och farfar för en middag, det blir nog mysigt. Imorgon börjar en ny vecka men det gör faktiskt ingenting för mig, har knappt någonting jobbigt den här veckan. Jag känner mer att det är skönt att tiden går så fort eftersom vårterminen brukar vanligtvis så gå jäkla sakta!