lay me down on a bed of roses

Min fina lilla telefon. Visste ni att jag tycker om blommor...? hihi. 
Nu är hela skolveckan över! Den här veckan har faktiskt varit ovanligt bra, den har inte känts alls lika jobbig som många andra. Idag gick dagen jättefort, kanske för att fina lilla Jalina fyller år idag. GRATTIS♥ Vi överraskade henne med ballonger och paket imorse. Vi firade med lunch på McDonalds också haha och imorgon ska vi gå på bio! Jättemysigt.
Nu är jag hemma några timmar och sen ska jag hem till Simon, blir väldigt mysigt som vanligt.♥ 
 
 
 

jag sluter mina ögon för att kunna se

Halva skolveckan har redan gått och det är skönt! Imorgon väntar torsdag som är jobbigaste dagen i skolan men efter det kan jag äntligen träffa både pappa och Simon.♥ Igår blev det ingen bloggning men jag hade en extra lyxig dag, slutade 11 och åkte hem och badade, tittade på film & glee, lagade middag till mamma och mig och kokade ihop chokladsås som vi avnjöt till glass och banan framför breaking bad. Idag har jag däremot pluggat lite sedan jag kom hem, har inte haft alls mycket på senaste tiden men idag gjorde jag lite spanska och matte så jag slipper stressa med det senare. Det är så skönt att inte ha så mycket på att-göra-listan men samtidigt så vet jag att nästa vecka och veckan efter det blir jobbigare så det är bra att göra klart så mycket jag kan redan nu. Veckorna går så himla fort så det skräms! 
 

all love for you

Igår: hade jag en hemmadag, tittade på senaste vampire diaries (som var SÅ SJUKT BRA), kollade på film och åkte till badhuset och simmade en kilometer (är faktiskt mer än vad det låter hahaha).

 

Idag: har jag haft en lektion, skottat snö, gjort allt på dagens att göra lista och kollat på glee.

 

Gårdagens bästa: åt lax till middag, så gott!

 

Dagens bästa: köpte en ny hårolja som jag hoppas ska vara bra! 

 

Lyssnar på: be what you wanna be - darin (haha åh nostalgi)

 

Är ledsen för: vädret utanför och min huvudvärk

 

Ser fram emot: att åka till spanien! ska bli så underbart

 

Undrar: om jag kommer få ett sommarjobb..

 

Önskar: att jag får ett sommarjobb!! (haha) men också att terminen går fort och att jag får bra betyg

 

& nu: ska jag laga middag till mammi och mig själv, varsin kycklingburgare blir det idag! 

om jag hade en lägenhet

Jag gör som Andrea och kör ett "om jag hade en lägenhet"-inlägg.
 
Om jag hade en lägenhet skulle den vara i stort sett helt vit. Det ska vara en massa växter som livar upp allting och fina tavlor på väggarna. Det ska vara mysig belysning och ordning och reda. Jag ska ha en stoooor säng med rosor på sängbordet. Jag ska ha ett mysigt litet matbord och fyrkantiga tallrikar. Det ska dofta nybakat ofta och det ska finnas ett fint badkar att mysa i. Jag ska ha blommiga gardiner och en fondvägg med blommig tapet. Roliga kuddar i alla möjliga slags färger och mönster ska liva upp den ljusgrå soffan. Jag drömmer även om en fin, vit kakelugn som vi har här hemma nu eller åtminstone en kamin av något slag. 

fint från tumblr

från tumblr. 

Hej! Snart är lördag redan över och så är det söndag igen. Haha, det är så patetiskt hur fort en helg går! Jag har i alla fall haft det bra, vaknade upp och slöade halva dagen tillsammans med Simon vilket kändes väldigt OK. Jag har levt på tabletter idag vilket helt och hållet är min mensvärks fel. Har övningskört en massa idag också och nu på kvällen åkte jag, mamma och pappa in till stan och åt på American Pizza och gick sedan på bio efteråt. Nu blir det ytterligare en film här hemma, när man ändå myser kan man ju göra det ordentligt! 
 

gammal favorit

Har lite bildbrist såhär på vinterhalvåret, tänkte därför ta fram några gamla favoritbilder från arkivet. 
 
Äntligen så var det fredag igen, konstigt hur det känns som att veckan gått jättefort när man väl kommer till fredagen men när man är typ på onsdag så känns det som att veckan går i snigelfart! Jag har i alla fall umgått med min pappa efter skolan idag, vi gick runt lite på tuna park och fikade och sådär. Är ett par svarta jeans rikare vilket är skitbra då det är typ bara svarta jag har på mig! Nu ska jag packa väskan och sedan åka hem till Simon precis som vanligt på fredagar, vi får se vad vi hittar på. Ha en fin fredag! 
 

simon

Jag kom på att min kära lilla pojkvän inte har fått sin plast på min lista över 50 saker som jag tycker om... Nu är jag uppe i nummer 6 men listan är såklart inte i ordning (det vore lite konstigt om jag tyckte mer om weheartit och vit inredning än min pojkvän...). Han är väl trots allt värd ett eget inlägg här.
 
Han heter Simon och vi har varit tillsammans sen mars 2011. Jag tycker om honom för att han har skrattgropar, för att han ser så stor och stark ut men är världens mes på insidan och för att han står ut med mig. Även om han kan vara så jäkla jobbig när jag är på dåligt humör så kan han säga saker eller skriva saker som får hjärtat att smälta. Han är ganska fåordig och brukar inte göra jätteromantiska saker så man märker när han verkligen anstränger sig eller verkligen menar någonting. Att liksom få ett sms "i miss you:(" typ tio minuter efter att man åkt hem någon gång ibland eller ett tic-tac paket där han har tejpat fast en lapp där det står att han älskar mig är ju verkligen hur gulligt som helst. Och en gång när jag var sur på honom skickade han en bild som han hade gjort på datorn där han hade satt ihop bilder på mig här från bloggen till ett hjärta haha, så himla gullig... 
 
Det skönaste tycker jag är att jag verkligen slappnar av och kan vara mig själv med honom. Vi har verkligen alltid roligt även om vi typ bara sitter hemma i hans soffa. Vi har precis samma humor också och kan typ skratta så vi gråter åt någon jätteliten grej som ingen annan hade märkt. Det skulle verkligen såra mig helt sjukt djupt om det hände oss någonting, har spenderat så mycket tid med honom de senaste tre åren att det vore så himla konstigt utan honom, för nu är han ju alltid där. Han betyder väldigt mycket för mig och jag älskar honom så.♥

needs

Det här är lite saker jag inte skulle tveka att köpa om jag bara hade lite pengar (alltså pälsvästen - JAG DÖR)... det finns inte ord för hur mycket jag vill ha ett helgjobb och ett sommarjobb och helt ärligt börjar jag bli skitnervös nu över att jag inte kommer få något. Jag både vill och behöver ha ett så himla mycket... 
 
Just nu sitter jag hemma, helt frusen och kall som vanligt nu för tiden haha. Ska ta och laga ihop någonting att äta då jag är ensam hemma ikväll och sedan krypa ner och titta på Bron till Terabitia för det var så himla länge sen jag såg den. Det blir nog bra det, ett fint avslut på en lång onsdag! 
 

favoritlista

Favoritdjur? katter, vargar och fjärilar haha
Favoritfilm? finns så många men the notebook, a walk to remember, a bride for christmas och safe haven♥
Favoritserie? åh vad svårt, måste säga spartacus, new girl och vampire diaries
Favoritmat? korvstroganoff, tacos och mammas hamburgare
Favoritfrukost? äggmacka + vaniljyoghurt med start
Favoritdricka? cola eller 7up
Favoritlåt? har typ tusen men jag säger a drop in the ocean med ron pope
Favoritartist? ron pope, justin bieber
Favoritgrupp? 5 seconds of summer, one direction
Favoritalbum? LÄTT justin biebers believe acoustic
Favoritgodis? surt! 
Favoritglass? b&j phish food, piggelin eller magnum double!
Favoritchips? lättsaltade haha
Favoritämne? faktiskt matte..
Favoritbok? alla harry potter eller alla 50 nyanser
Favoritårstid? sommar
Favoritmånad? det är väl juni! 
Favoritdag? lördag 
Favoritparfym? av mina är det nog VS amber romance body mist
Favoritaffär? the body shop och bikbok just nu 
Favorit tv-program? typ top model
Favoritfärg? vit!
 

brunch

Min goda brunch som jag åt när jag kom hem idag. Har aldrig ork, lust eller tid till att äta ordentlig frukost på måndagsmorgonar så det är tur att jag bara har en lektion och kan äta mer hemma efter den! Idag blev det avokadomackor, en avokadohalva och jääättegod yoghurtgrej varvad med vaniljyoghurt, hallonpannacotta-yoghurt, start och björnbär. Mmmmmm. 

femtio nyanser

Idag har jag bara varit hemma och tagit det lugnt, tittat på film, tagit ett bad och läst - precis som man ska på söndagar, tycker jag. Jag har läst ut den tredje och sista boken i femtio nyanser-trilogin och nu känns livet lite tomt. Gud vad jag älskar de här böckerna, jag rekommenderar dem verkligen trots sexet som alla pratar om. Det kan vara lite överdrivet ibland men själva historien är så himla, himla fin. Här över ser ni den första boken, tycker du att det är på gränsen till för mycket så snälla fortsätt bara att läsa, tvåan och trean är ännu bättre! 

the thought of you

Det blev kris på min concealerfront de senaste dagarna så jag fick en ny av mamma.♥ Från makeupstore och jag vet inte vad jag skulle ta mig till utan den här, den är bäst! Tipstips! 
 
Idag är det äntligen fredag! Igår var jag och klippte mig efter skolan och sedan åkte jag iväg hem till Julia och myste där med mina fina tjejer. Det var tacokväll och filmmys på schemat och det blev jättebra. Lite trött har jag känt mig idag kan jag erkänna men det var det värt! Snart är det middagsdags med mina föräldrar och sedan tänkte jag ta mig iväg till Simon för resten av kvällen, blir bra det! Puss

mobilbilder

Lite god mat från senaste tiden, godaste pommesen till kycklingrullen Simon och jag åt,
jättegod halloumimacka och kycklingspett som jag åt när mamma och jag åt ute i onsdags. 
Mina tre senaste fik, behöver jag säga att jag älskar jordgubbscheesecake?
Fint träd, fisk och frost, haha.
 
 

wednesday

Det har typ varit snö i några dagar och jag är redan trött på det. Det är väl lite fint men det blir också så himla jobbigt, kallt och blött... sommaren och våren är faktiskt mycket finare och har inget av det jobbiga i sig! 
 
Jag älskar när man kommer hem på onsdagar och kan pusta ut. De är nämligen ganska jobbiga, även om den här dagen faktiskt blev helt okej. Efter skolan mötte jag upp mamma och vi gick och åt tillsammans innan jag körde oss hem i ovädret. Här hemma har jag faktiskt varit väldigt duktig, jag har skrivit klart & skickat in min jobbiga svenskainlämning och dessutom skickat in min jobbansökan till Parken Zoo, två av tre saker på min "måste göra idag-lista". Det blev alltså en extra stor utpustning idag för nu slipper jag tänka på det där mer! Nummer 3 som jag måste göra idag är att tvätta håret eftersom jag har klippning imorgon, så det tänker jag göra nu. Ha det fint!
 

från och med du

Har ett litet tips till er därute som vill känna er lite mindre stressiga. Jag brukar skriva ner alla saker jag känner att jag måste eller borde göra, stora som små. Jag är lite så att jag gärna vill avsluta saker istället för att ha saker kvar att göra som bara väntar och väntar. Det behöver inte bara vara skolgrejer utan som ni märker är det ju t.ex. att kolla klart fjärde säsongen på glee också, haha. Det kanske låter väldigt mesigt att jag sitter och skriver ner att jag måste göra det, men när jag skriver ner det så får jag en överblick över vad jag egentligen måste få gjort. Om jag har alla sånna där småsaker bara i huvudet, som att baka, sy mina kläder som gått sönder och att jag borde städa rummet, så känns det så himla mycket större. Det känns som att jag har hur mycket saker att göra som helst och då blir jag bara stressad. Skriver jag ner det ser jag att det kanske bara är en eller två saker som jag verkligen måste göra och att det andra bara är saker som jag tycker skulle vara skönt att göra klart. Det blir lättare att prioritera och sen är ju känslan så himla underbar när man får fylla i att man har gjort det! Bara ett litet tips, stress är så himla onödigt.♥ 

winter

Äntligen blev det vinter och snö, det var verkligen en chock när jag kollade ut genom Simons fönster imorse och det var helt vitt. Jag ber till gudarna att snön är kvar och att det gärna snöar lite mer imorgon så jag hinner ta lite fina vinterbilder, det är ju så himla fint ute. 
 
Idag sedan Simon åkte hem har jag försökt bocka av saker på min mentala att göra-lista. Ibland känns det som att jag ska sprängas av alla saker jag måste ta tag i och jag vill bara få allt ur världen. Jobbigast just nu är allt som har med sommarjobb och ansökningar att göra, körkortet och teoriplugg och allt vad det innebär och några skoljobb...

in my bag

Det här är det jag alltid har i min skolväska. Min dator, mitt block, telefonen och hörlurar (!), min plånbok, pennor + sudd, ögondroppar (mina ögon torkar ut haha), läppbalm, handsprit och läppglans.
 
ÄNTLIGEN är det fredag och jag har precis klivit innanför dörren till min pojkvän. Blir nog det vanliga fredagsmyset med en film eller sons of anarchy och något gott, men finns det något bättre egentligen? De här tre dagarna jag gått i skolan känns som mycket mer än bara tre dagar så det ska bli skönt med lite ledigt och lite vila. Kram! 
 

sail the ocean

Det är med glädje som jag kan säga att det är fredag imorgon, jag tror inte att jag någonsin behövt helg så mycket som nu. Känner mig så jävla trött hela tiden och jag har så himla svårt att ta mig upp ur sängen på morgonen. Känner mig och ser ut som en zombie. Jag borde ha pluggat lite idag men jag har spenderat de typ fyra timmarna jag varit hemma med att göra allt annat än att plugga... Här över ser ni i alla fall mitt nya block i skolan, köpte det på rean på Åhléns och jag är nog lite kär i det. Så himla fint. 

back to school

Idag får man säga adjöss till jullovet för imorgon är det tillbaka till rutinerna. Jag spenderade min sista dag med Simon, vi hade en lång, sista sovmorgon, gick runt lite på stan, bakade och myste med bästa pommesen på donken haha. Hade det fint igår också när jag fikade med fina vänner. Bra avslut på mitt lov. 
 
Jag har lite smått panik redan nu känner jag, det är slutbetyg och nationella prov som väntar och jag har redan nu en svår grej som ska vara inne den här veckan. Skulle gärna haft lov lite längre... Samtidigt som all stress över skolan måste jag dessutom försöka trycka in en massa körkorts-grejs och allt vad det innebär. Längtar så himla mycket till sommarlovet då man verkligen kan pusta ut, känna att man har klarat av allt och att alltihopa är ur världen. Helt hemskt kommer den här jobbiga perioden dock inte bli, jag ska bland annat till Spanien och så fyller ju 18!! Jag har hur som helst haft ett superbra jullov och jag har hunnit med massor. Jag känner mig dock inte helt utvilad och helt redo för skolan men äsch - bring it! 

nyinköpt

Jag övningskörde till Västerås idag för att gå runt i Erikslund med mamma. Hittade många fina saker så nu är jag väldigt lycklig, det är något speciellt med att köpa nya kläder hihi. Köpte det här fina somriga linnet på Bikbok, blir perfekt när jag ska till Spanien i vår! Fyndade massor på rea, det här linnet var faktiskt det enda jag betalade orginalpriset för, och ni får säkert se de andra fynden sen. Tror jag måste rensa ur lite kläder ur min växande garderob också.

friday

Fint från i våras. Längtar! Så var det fredag igen. Jag börjar skolan på onsdag så jag ska försöka ta vara på de här sista dagarna innan ännu en termin börjar. Hujedamig vad jobbigt det kommer vara med nationella prov och slutbetyg o.s.v. men jag antar att man bara får kämpa på och tänka att man hela tiden kommer närmare det älskade sommarlovet. Jag ska ta vara på min fredagskväll och åka hem till min finaste vän Hanna. Det blir tacomys som vanligt och jag stannar där över natten, helt perfekt. :-) Ha det fint! 

travel the world

När jag tänker på min framtid blir jag väldigt osäker och nästan lite rädd. Jag älskar kontroll, struktur, ordning och listor så för mig blir det lite jobbigt att inte veta vad framtiden har att erbjuda och var jag kommer vara om några år. Vad ska jag plugga, hur ska jag bo, vad vill jag jobba som och kommer jag att klara av det? Det enda jag är säker på att jag vill är att resa för det har jag alltid älskat. För mig är det oerhört viktigt att åka och se världen, komma iväg och slappna av och att uppleva saker. De här ovan är några av de länder jag bara måste åka till, gärna flera gånger då såklart. Alla bilder kommer från weheartit men jag har gjort collaget. 
 
Idag har jag umgåtts med min pappa med bowling, minigolf, fika och övningskörning. Jättemysigt! Nu tänkte jag mysa vidare i badet med en bok, kan inte bli mycket mer avslappnande än så. Kram! 
 

nyårslöften

Jag tycker om nyår och det känns så spännande med ett helt nytt år, vita och blanka sidor som väntar på att bli skrivna. 365 dagar som ska hända. Mina mål för det här året ska inte vara så krävande utan bara lite riktlinjer som jag vill följa, förutom körkortet då som jag bara måste klara av. Det jag har kommit på är att jag ska rita mer än vad jag gjort, fotat mer än vad jag gjort, klara av att ta körkortet, vara glad och att vara extra tacksam för det jag har. Ett [jättestort] plus i kanten vore om jag lyckades få mig ett sommarjobb också. Jag hoppas verkligen att det här året blir lika bra som det förra, om inte bättre. Jag längtar oerhört mycket efter att ta körkortet, att känna känslan av att man har klarat det, och friheten att kunna köra vart jag vill. 
 
Min nyårsafton igår blev jättebra, jag hade det trevligt och mysigt hemma hos Simon, precis som vanligt. Vi åt jättegod mat och massa godsaker. Fyrverkerierna var som vanligt jättefina men jag skänker en tanke till alla stackars djur som blir vettskrämda. Några personer fick för sig att skjuta raketer precis här i närheten mitt på dagen idag och min stackars katt som var ute blev helt skräckslagen... 
 
Idag har Simon och jag bara sovit ut och tittat på Sons of Anarchy (som bara blir bättre och bättre för varje avsnitt) och sedan jag kom hem har jag suttit fastklistrad framför Femtio nyanser av honom och en Harry Potter-film. Nu tänkte jag kolla på några Glee-avsnitt ett tag. Livet är bra lugnt och skönt ibland, tummen upp för det.