torsdag!

Lite härliga färger från dagens fotolektion!
 
Hej allihopa! Idag är jag glad hihi, jag menar imorgon är det fredag, idag var det pannkakor till lunch, solen skiner, alla var superglada och snälla idag, jag är så glad att jag bytt klass och jenny och jag smider planer till sommaren när alla andra fiskompisar drar till Peace and love. Vi har kommit fram till att vi har mer pengar än de som åker dit och kan alltså äta mycket mer glass och jordgubbar än de som åker bort dit. Värt tycker vi, även om det såklart skulle vara himla kul att åka! Idag känns bara som en himla bra dag. 

illustration - josefin

Ni minns kanske när jag lottade ut illustrationer? Den här gången var det Josefins tur. Jag illustrerade lite annorlunda och dessutom i svartvitt, blev inte så jättenöjd men gör ju det här för att bli bättre! Övning ger ju faktiskt färdighet så man kan ju inte äga från början.
 

how to: penseleffekt!

Jag såg videon på moderskeppet men det var inte särkilt avancerat så jag tänkte att jag kan lägga upp ett snabbt tips här för er erfarna photoshopare därute som inte behöver sitta och kolla på hela videon! Om du är lite ny i photoshop och kanske inte vet hur man gör saker redan så kan du titta på moderskeppets video
 
1. Öppna bilden du ska använda och dublicera bakgrundslagret. 
2. Ladda hem de här penslarna (skulle länken inte funka av någon anledning så gå in på Brusheezy.com, sök på Watercolor och ta penselpaketet med blå, rödorange och lila färg) och ladda in dem bland dina penslar i photoshop (obs! du kanske måste extrahera dem innan).
3. Gör bakgrundslagret helt vitt (eller någon annan färg). Gör sedan lagret med bilden till en lagermask, invertera lagermasken (CMD+i eller CTRL+i).
4. Ta penseln, välj en av penslarna du nyss laddat in och se till att penseln har vit färg. Börja rita fram det i bilden som du vill ska vara med! Ångrar du dig och ritar för mycket så ändra färgen till svart och rita över det som du inte vill ska vara med. Ett tips är att prova dig fram med flera olika penslar! 

kisse kajsa

Idag är som sagt min sista dag här borta och ikväll kring sex går flyget hemåt! Kommer komma hem ganska sent ikväll. Har precis varit och sagt hejdå till mormor och morfar och nu väntar lunch hemma hos kusinerna. Det är tråkigt att åka härifrån eftersom vi träffas så sällan men det ska bli kul att komma hem till pappa, pojkvännen och kissarna också. Tur att kusinernas katt Kajsa finns här så jag har nån att gosa med! Och juste, ett stooooort grattis till min fina vän Julia idag för tredje gången! 17 år!! 

hello!

Hej! Idag var det min näst sista dag här i Skellefteå och den bestod av besök hos morfar, en sväng till mina kusiners bebiskusin för ettårskalas och sedan drog jag, Anna och Sofie iväg till en pulkabacke och åkte på madrass. Har inte åkt sånt där på flera år men det är ju jättekul, bra att man har småkusiner så man är barn lite längre. Nu lyssnar jag på melodifestivalen på avstånd men ska ta en dusch och sedan packa ihop mina grejer så jag slipper göra allt imorgon. 
Juste, fick en kommentar att jag uppdaterar alldeles för sällan så att hon knappt går in på min blogg längre, det är jättesynd att det blir så men jag ska sluta tvinga fram massa sämsta, tråkiga inlägg bara för att. Jag bloggar när jag har något att säga! Hoppas det är okej. Kramisar:)

give up or try again

Lite suddiga bilder från igår, men äsch! Jag sitter nu hemma och ska äntligen blogga efter att internetet dampat ur som vanligt i 100 år. Simon och jag har bara slöat här hemma hos mig fram till nu, jag gjorde pannkisar till frukost och nyss åt vi ugnad billys panpizza - riktigt kreativt av oss! Snart ska vi faktiskt ta en långpromenad hem till honom och där stannar jag tills mamma hämtar mig ikväll. Då måste jag hem och packa för imorgon bär det av till Skellefteå! 

smoothie

Vaknade så himla tidigt idag, typ vid halv sju redan, säkert för att jag sov igår på eftermiddagen. Myser i soffan med kissen nu och dricker en vinbärssmoothie och äter fruktsallad, himla gott!
 
Röda vinbärssmootie: Mixa glass, vaniljyoghurt, röda vinbär och socker. Ta bara lite på måfå av allt och socker tills det smakar bra, det kan inte bli fel! Ett tips är att ta mer vinbär än vad du först tänkte borde bli bra, det blir bara godare. :)
 

semla

Det blev ingen semla för mig i tisdags men idag köpte pappa hem några! Bättre sent än aldrig och det var himla gott, speciellt när man gör som jag och byter ut mandelmassan mot äppelmos. Yumyumyum! 

lyxmyser

Jag mår ganska bra idag förutom huvudvärk men det löser sig med lite tabletter. Lyxade till det nyss med glass, hallon, banan, maränger och chokladsås och nu ligger jag bara i min säng med brist på annat att göra. Men idag är det ju fredag och nu börjar lovet, känns fett med skönt! 

myspys

Är hemma nu efter skolan men ska snart iväg till bussen. Har träning mellan fem och halv åtta idag som vanligt, känns ganska segt men det är ju standard så jag får köra ändå! Just nu myser jag i sängen med datorn och kissarna men måste snart gå och packa väskan. Hoppas denna vecka bara rusar fram för jag vill inget hellre än att ha lite lov nu! Hörs sen, ha're bra, puss! 

svaren

Äntligen har jag tagit mig tid att svara på era frågor! Jag tog inte med precis alla frågor och det blev inte så jättestrukturerat med frågorna här men jaja, det får duga. Puss på eeeer
 
BLOGG
Kan du svara på frågorna i videoinlägg? Nej, men jag lovar att göra en video nångång ganska snart när jag har nånting att videoblogga!
Har du någon gång gjort nån videoblogg? Ja….. här
Hur liten var du när du började blogga? 12 år.
Kan du någon gång ha en photoshoot på dig själv med olika klädesplagg? Har inte så många kläder som jag vill visa upp... men kanske någongång! :)
Favoritbloggar? lovelycajsa.blogg.se, almawiola.blogspot.se, l0ve.no, antonsfoto.webblogg.se, emmasurell.blogg.se, filippao.se, anhnguyen.webblogg.se + mina vänners bloggar och hundra till!!
 
FOTO
När började du fota? Har fotat så länge jag kan minnas, men mer seriöst sen jag var typ 12 kanske.
Hur hittade du intresset för foto? Jag härmade min bror som fotade och så började jag väl tycka om det. :)
Har du alltid haft ett stort intresse av att fotografera eller har det kommit nu på senare år? Man kan väl säga att jag alltid haft ett intresse men det är nu på senare år som det blivit ett stort intresse haha! 
Vilken är din favorit bild du fotat? Väldigt svår fråga!! Finns många jag är nöjd med men gillar ljuset i den här och alla underbara flugor som blev som ljusprickar: 
Ditt bästa fototips? Att prova på olika kompositioner & vinklar, men också att köpa ett nytt objektiv istället för kitobjektivet (t.ex. ett 50mm 1.8 som bara kostar nån tusenlapp). Foto blir så mycket roligare då! 
Ditt bästa redigeringstips? Att ljusa upp bilder, skapa mer kontrast, klona bort störande objekt och kanske lägga till en liten vinjettering typ! Var kanske inte sånt roligt svar haha, men det brukar passa på de allra flesta bilderna och räcker för att göra en bild grymt bra! 
Vilken var din första kamera och skulle du kunna visa någon utav dom första bilderna du fotograferade? Min allra första kamera minns jag faktiskt inte vad den heter, men det var jordens sämsta digitalkamera. Min kamera nummer två var en Canon IXUS 70 och den kan väl räknas som nummer 1 för det var med den jag började fota seriösare. Mina första bilder försvann då min dator blev stulen tyvärr.. Men de här är de tidigaste som jag har kvar, från 2009: 
Vad fotar du helst? Djur tror jag faktiskt. Alla slags djur! Att gå på zoo med kameran är ju askul. Människor är ju också kul men det händer inte så ofta för mig haha! 
Din dröm-fotoutrusning. Jag vet faktiskt inte, har ingen koll på typ asdyra, asbra saker. Men skulle vara pretty awesome med typ ett 1000mm zoom eller nåt, jordens bästa macro och en sån här kamera som fotar allt i SUPER slowmotion. 
 
LOVISA
Vad heter du i mellannamn? Erika och Eleonora
3 ord som beskriver dig...? Omtänksam, lat, hungrig.....
Har du någon gång färgat eller slingat ditt otroligt fina hår? Nej
Vad heter dina katter? Sigge och Siri! 
Din favorit färg? Vit, vinröd och en speciell grön. 
Vad pluggar du? Jag går Sam media på JB gymnasiet. 
Ditt favorit skolämne? Det var syslöjd när jag hade det men nu är det väl digitalt skapande tror jag. 
Din favorit godis? Har många favoriter men det är sura godisar! ''Skum S'' och fizzy chips är godast. 
Vad gör dig glad och vad gör dig ledsen? Glad blir jag av goda ätbara saker, kärlek, mysiga filmer och sommar. Ledsen blir jag av svek, falskhet, otrohet, lögner och oro. 
Vad är du rädd för? Att Simon och jag ska göra slut, att någon som står mig nära ska dö, mörker och hajar. 
Vilken slags musik lyssnar du på? Oftast lugn, kärleksmusik hihi. 
Absoluta favoritlåt? Impossible - James Arthur. Dööör
Varför tycker du inte om ditt lockiga hår? Asså jag stör mig inte på lockarna där bak, det är snarare alla fjongar runt mitt ansikte som jag hatar. Sen blir ju håret längre platt, och långt hår är en dröm just nu.. 
Vad skulle du göra om du såg en människa misshandlas något grovt i tex. ett köpcenter med massa människor runt omkring men ingen gör något, skulle du ingripa och försöka få dom att lugna ner sig eller bara gå där ifrån som om att du inte har sett något? Åh, sånt här är så svårt. Jag skulle förmodligen stå lite på avstånd och skrika + ringa polisen såklart.
Vad vill du arbeta med? Något som jag mår bra av! Jag kommer bara på såhär småjobb som jag kan tänka mig att jobba på ett litet tag, som på en tidning, på ett katthem, ha ett eget fik osv. 
Tränar du? Yesbox! Kör volleyboll två gånger i veckan och ska börja gymma. 
Joggar/springer du något? Inte nu under vintern men när det är varmare ute! 
Har du gått på någon annan sport än volleyboll? Japp, fotboll i typ 7 år. 
Favorit serie? Spartacus! Sen The walking dead och sen Desperate housewives:). 
Favorit film? The Notebook!!! Grät under hela filmen och hatar den filmen, men den är ändå min favorit. Är så kär i den så det finns inte 
Favorit TV-program? Åh så svååååårt. Top model och Project Runway är ganska kul att titta på!
Favorit bok? Jag har läst många bra böcker som Eragon-böckerna, Redwall-böckerna och böckerna om Zoey Redbird. Twilight såklart också!!! 
Favorit mat? Mammas hemmagjorda hamburgare, korvstroganoff, pannkaka, köttfärslimpa eller kinamat. 
Vad äter du till frukost? Godast just nu är vaniljyoghurt, en skivad banan och Start.
Ett bra barndomsminne? Haha typ när Jonna och jag fick gå på stan själva för första gången i Västerås och vi shoppade sönder och slösade hur mycket jäkla pengar som helst! Herregud vad mina föräldrar blev chockade när jag kom hem och visade vad jag köpt hahahhaa.. 
Vad är ditt vardagliga smink? Har alltid concealer, ögonbrynsfärg, mascara och ögonskugga. Ibland foundation! 
Vad tycker du bäst om med dig själv personligt/utseendemässigt? Hm vad svårt. Jag vet inte faktiskt, min näsa tror jag att jag aldrig stört mig på så det får väl bli den! Den är väl dock inget spektakulärt direkt haha men den är väl liksom liten och normal. Personligt är väl att jag är glad och sen att jag kan äta 100kg godis och massa onyttigt utan minsta lilla ångesttanke. Det är så oerhört skönt och jag hoppas att det aldrig ändras. 
Hur nöjd är du med dig själv 1-10? Varierar från dag till dag men 8 kanske? :-) 
Vad är bäst/ sämst med dig själv? Bäst - jag är omtänksam och lyssnar gärna på andra (tror och hoppas jag), sämst är väl att jag kan ta åt mig saker ganska mycket och övertänker allting. 
Har du några tips för att få bättre självkänsla? Om det ska gå måste du bestämma dig för att det är vad du vill. Du måste liksom övervinna dina egna tankar och ditt egna huvud, det går inte att bara tänka ''hm jag kanske skulle ha lite bättre självkänsla'' utan då måste liksom inse att det är jätteviktigt och att du kommer kämpa emot dig själv ganska länge. Varje gång du tänker något dåligt om dig själv får du ändra på det, säga att NEJ så är det inte alls och tänka nåt fint istället. Skriv en brabok (googla braboken), säg något fint till dig själv varje gång du kollar dig i spegeln. Tänk positivt. Bli arg på dig själv när du tänker dåliga saker. 
 
SIMON
Hur många riktiga förhållanden har du haft? Ett seriöst, med min bebi<3. 
Hur ofta träffas du och simon?:) Vi brukar träffas ungefär varannan dag fast sen mer på helgerna.
Vad brukar ni göra när ni träffas? Vi kan gå på bio, äta/fika på stan eller gå på promenad men typ alltid så brukar vi baka nånting, kolla på en film och mysa, spela Xbox eller nåt spel eller så. :) Plugga tillsammans gör vi också! 
Bråkar ni ofta? Vi småtjaffsar väl då och då men riktiga bråk brukar vi inte ha så ofta. 
Det allra bästa med Simon? Att han håller fast vid mig, att han är söt och rolig och sen att han är fett snygg haha! 
Hur träffades du och Simon? Vi gick i samma klass i några år.
Hur kär är du på en skala 1-∞ i Simon? Oändligt mycket, såklart! 
Är Simons familj som din egen? Alltså står du dem väldigt nära? Inte som min egna familj såklart men jag trivs väldigt, väldigt bra hemma hos honom och alla i hans familj är så himla snälla, roliga och söta! 
Har Simon några syskon du umgås med tex? Beror på vad man menar med umgås, jag är ju inte med dem liksom utan Simon eller så men vi brukar bada på sommrarna och Adam och jag brukar spela Xbox när Simon är tråkig! :)

fredaaaag

Hej allihopa! Ursäktar för att jag inte hört av mig på ett tag men bloggen är ungefär lika tråkig som mitt liv just nu. Skolan rullar på och nu är det äntligen fredag i alla fall, Simon och jag är hemma hos mig nu och imorgon bitti bär det av mot Romme för en dag i skidbackarna! Förhoppningsvis blir det väldigt roligt!:D 

simon

Ni har sett den här bilden hundra gånger men äsch! Han är lika fin som vanligt. Sitter nu och väntar på att Digitalt skapande-stugan ska börja så jag och Bianca kan ta igen lite av det som vi har kvar sedan vi bytte hit. Lite jobbigt med så sen dag på onsdagar men förhoppningsvis behöver vi bara gå på det här några veckor till innan vi är klara. :-) Simon kommer i alla fall med mig hem idag så vi ska nog mest troligt mysa till Spartacus som vanligt! Yesyes

daydreams

Bjuder på lite fina inspirationsbilder från weheartit såhär på kvällen. Har inte mycket att säga om idag, har varit en allmänt seg dag men med en kul träning! Är helt slut nu så jag ligger redan i sängen, ska läsa lite bloggar och sånt där men sedan somnar jag nog. Skönt med lite tidig kväll tror jag. 

i am learning to be free

Hej alla fina! Fick sluta lite tidigare idag så nu sitter jag hemma hos Simon och väntar på att han ska sluta. Måste skriva klart min svenskaanalys och mitt sociologiarbete hade jag tänkt, vore så skönt att ha det borta ur världen. Tröstäter en daim just nu för att det har börjat snöa igen, finns inte ord för hur mycket jag önskar att det var sommar...

håret

Det har undrats en del över hur det går med mitt hår egentligen och jag tycker det går bra. Det var jättejobbigt i början men nu har det gått 4 månader (bara 8 kvar!) och jag har lärt mig mer hur jag ska kontrollera det liksom. Det känns MYCKET friskare, ser mycket mindre slitet ut och är lenare att ta i. :-) Jag är så glad att jag började med det här, annars hade jag väl inte haft något hår kvar snart. Dock längtar man ju lite till att få använda plattången igen, fast jag kommer aldrig gå tillbaka till att platta det så mycket som jag faktiskt gjorde. Observera att mitt hår ser typ jättestort ut på bilden haha men jag har 100kg halsduk där också.