fin dag

En fin fjäril och min nya, fina bikini (köptes hur billigt som helst på cubus) som jag ska inviga i Skåne de närmsta dagarna. Imorgon åker jag! Och eftersom att jag inte har en dator så blir det ingen bloggning förutom något tidsinställt. :(
 
Det blev en väldigt fin dag idag också, träffade äntligen min saknade Hanna som kom hem igår. Synd bara att jag åker imorgon men det har varit så hela lovet, när hon kommer hem åker jag och tvärtom! Vi lyxade till det med varsin subway i stadsparken och myste sen hemma hos henne. Lite tråkigt väder bara annars var dagen perfekt. ♥

robin stjernberg

I fredags var mamma och jag på Malma marken i Malmköping och tittade på Robin. Han var jättebra! Igår var jag och plockade hallon, åkte till farmor och farfar och badade och tog ett kvällsdopp med pappa i Hållsta. Det var en väldigt fin dag och det tror jag att det blir idag med, strax ska jag cykla hem till Simon för att bada:). 
 
 

dag i solen

Idag har jag spenderat dagen ute i solen med min vän Louise och hennes familj ute i Näshulta. Jag har fått lite färg (dock mest röd haha) och det var väldigt skönt ute. Vi låg och halvsov hur länge som helst och det kändes verkligen som sommar. Nu ska jag strax iväg till Malmköping och gå på marknaden där med mamma, och vid 8 skulle Robin Stjernberg uppträda så jag får förmodligen se en skymt av honom också. Väldigt bra dag! Ha det fint♥
 

stendörren

Idag tog jag, mamma, pappa och Simon en tur till Stendörren med husbilen. Vi var där hela dagen och det var asfint väder! Det var faktiskt inte så kallt i havet som jag hade trott, vi snorklade nästan hela tiden. Underbar sommardag! 
 

latest

Här är de senaste bilderna i min mobil. Min dator är fortfarande trasig. :(
Simon och jag fixade ihop melon, banan och jordgubbar att doppa i choklad när det var filmmys hos honom senast. Om det var gott behöver jag inte ens säga... / Mina fina armband som jag har lagat/fixat ihop idag. Visst är det mittersta helt underbart fint?! Det var en fotlänk som jag hittat på stranden förra året.  
Mina fina skor från London från promenaderna till och från Simon. / Mysig picknik idag. 
Mormors fina födelsedagstårta. / Hängmattemys. 
 
En teckning som ska föreställa Miley Cyrus, egentligen inte klar men jag orkar aldrig rita kläder, hehe. / Min apfina tygpåse som jag skapade igår!! Sydde först och målade sen med vit textilfärg. "Sail the ocean" är min favorit Darin-låt. 
 

skellefteå

Det är ingen sommar utan Skellefteå - och jag lyckades hinna med ett dopp i havet som vanligt! Här är Sofie. 
Ute i sommarstugan brukar jag smyga runt med kameran och hittade en söt skalbagge, en nyfiken sädesärla och en groda. 
Det blev också några paddelturer med våra kajaker. Jag såg en fin fiskmåseunge och plockade hjortron. 
Det blev också en hel del av det här. Egentligen är det bland det bästa som finns att mysa ner sig i hängmattan med en bra bok ute i sommarstugan. Här är Anna som njuter av om jag kunde drömma!  

hemma igen!

Nu är jag äntligen hemma efter en lååång biltur ända ifrån Skellefteå. Det har varit 11 väldigt roliga dagar men det är skönt att komma hem och få krama om pojkvännen, gosa med katterna och att sova i sin egna säng igen. Det känns lite konstigt att det trots allt är en hel månad kvar av sommarlovet, alla andra år har vi alltid åkt till Skellefteå i Augusti så då har man i princip kommit hem till skolstarten. Jag hoppas och tror att resten av sommarlovet kommer äga! 
 
 
 

de senaste dagarna

Under de senaste dagarna här uppe i Norrland har jag gjort många olika saker. Jag har varit i två sommarstugor, jag har badat både i sjön och i badtunna, jag har ritat, grillat marshmallows och paddlat kajak.
Jag har dessutom spelat minigolf (och vunnit för en gångs skull), ätit glass, doppat fötterna i det iskalla havet, fikat, gått på loppisar och läst väldigt mycket Harry Potter. Dagarna här uppe börjar ta slut och jag måste erkänna att jag såklart längtar hem lite, speciellt till Simon och kissarna. Men det är fortfarande några dagar kvar att ta vara på här uppe! Bilderna är tagna med min iphone och collaget gjort online eftersom att min dator fortfarande är trasig. :(

bumblebee

Min dator är fortfarande paj, hoppas vi lämnar in den på lagning sen när jag kommit hem... Jag har det bra och har haft några väldigt mysiga dagar ute i sommarstugan - att ligga i hängmattan invirad i en filt och samtidigt läsa Harry Potter är bland det bästa som finns. Imorgon åker vi iväg till nästa stuga och det kommer nog bli himla mysigt det också.
 

sommaroutfit

 Jag skulle verkligen inte säga nej till det här! Jag har det bra här borta. Imorgon fyller Sofie 9 år och vi ska fira henne ute på holmen. Dessutom har min kära dator fått för sig att paja helt plötsligt utan anledning så den får jag inte igång. Känns surt med tanke på alla bilder jag inte hade sparat över, klant som jag är...  

on my way

Just nu sitter jag i husbilen på min långa resa till Skellefteå och de här sötisarna. Kommer fram någongång imorgon och stannar i ca 11 dagar. Jag har datorn med mig så kommer kunna blogga ibland hoppas jag. Det blir mycket stillasittande men jag har laddat upp med musik, jordgubbar, mitt ritblock och vampire diaries så det ska nog gå bra!
 
 

före och efter

Ganska vanlig fix - ljusare, mer kontrast, lite varmare. 
 
Mycket mer kontrast, lite ljusare och så har jag fixat och trixat lite med färgerna. 
 
Den här bilden är tagen inne i ett väldigt mörkt akvarium, ett högt ISO var ett måste så därför har jag behövt ta bort en massa brus men också ljusa upp den mycket. Även lite kontrast och färgfixningar. 
 

photoshop - vanlig redigering

Tänkte visa min lilla basic-redigering som jag gör i Photoshop (jag brukar oftast redigera lite i Camera Raw också). Här är före vs. efter:
 
 
Det som jag ALLTID använder, oavsett vilken bild det är, är kurvor. Seriöst det bästa som finns! Oftast brukar kurvan se ut såhär, som en svag S kurva. Det gör sååååå mycket för bilden. 
 
Något jag nästan alltid också gör är att pilla lite med färgerna i Selective color (selektiv färgförändring? typ..). Ändra i rullisten ''Colours'' och dra i de olika spakarna för varje färg. Mest ändrar neutrals! 
 
Jag brukar också lägga på en vinjettering. Jag brukar göra på ett väldigt simpelt sätt genom att göra en ny kurva som gör bilden mörkare. Sen tar jag en stor, mjuk pensel med svart färg och trycker ut i mitten så att det mörka försvinner från mitten men är kvar på kanterna (eftersom att lagret är en lagermask eller vad man ska säga). 
 
Det sista jag gör, innan jag publicerar bilder här på bloggen, är att lägga på lite skärpa via Smart Sharpen. Lägg dock inte på för mycket, det blir bara fult! 
Jag ändrar också alltid bildstorleken på bilderna till 700px (mina inläggs bredd) och sparar sedan som png via spara för webben. Det här är ju väldigt simpelt och de flesta av er kan säkert det här sedan innan, men hoppas att någon lärt sig någonting nytt! 
 
 
 
 
 

min dag

Började min dag med en springtur. Härligt men väldigt jobbigt, det var första gången jag tränade på hela lovet.. inte så nöjd över det men ska bli lite skärpning! Bara en liten springtur då och då är ju så skönt. 
 
Kring lunchtid cyklade jag och mötte upp min kära Ida. Var så jäkla längesen vi sågs så det var helt perfekt att ligga på en handduk borta i skjulsta och catcha upp och prata om allt mellan himmel och jord. Vi tog ett dopp i det blå och cyklade sedan vidare in till stan där vi njöt av varsin subway ute på strömsholmen. Perfekt dag? Yes, verkligen! ♥
 

lovisa

Efter att Simon åkt hem idag så bestämde jag mig för att gå ut och fota mig själv lite, var så länge sen. Kände också att bloggen behövde en uppiffning så det har jag fixat! Annat jag gjort idag: kollat på Vampire Diaries (obligatoriskt), fixat flädersaft, klippt gräset, övningskört och ätit på kebabhuset med min söta mamma. Ja, den här dagen fick väl godkänt den också!