äntligen

Shit vad jag har saknat min älskade skoldator, idag fick jag äntligen ta hem den igen! Behöver jag ens berätta hur awesome den är?! Bra mycket bättre (och snyggare!!!) än min trasiga, dåliga Dell.
 
 

svar

Vad skulle du göra om du vann 1 miljon kronor?
Jag skulle förmodligen åka på några resor, absolut köpa nya objektiv haha, spara mycket och köpa lite för mycket kläder&skor&väskor. Sen skulle jag köpa fina presenter till de jag tycker om och äta ganska mycket ute..! Jag skulle nog ge ganska mycket till min bror och välgörenhet också, man behöver ju inte allt själv. 
 
När du har varit med i blogg.se's spotlight, har du tipsat om dig själv eller har du inte gjort nånting? 
Jag har inte gjort nånting faktiskt, jag visste inte att man kunde tipsa! Det har kommit som en överraskning båda gångerna! :)

Vilka serier ser du? 
Just nu kollar jag på Lost med Simon och Vampire Diaries men är på sista säsongen, efter det tror jag att jag ska se Teen Wolf eller Gossip Girl. Innan har jag sett New Girl, Spartacus och Game of Thrones och några säsonger av Desperate housewives, True Blood och One Tree Hill. 

Vilken skola går du på och vilken linje har du valt? 
Jag går på John Bauer i Eskilstuna och går Samhällsprogrammet med inriktning medier, information och kommunikation. Trivs som fisken i vattnet!
 
Varför bytte du gymnasium och bytte du ensam? Var du inte rädd?
Jag bytte för att det kändes så himla fel, jag tror nästan att jag hade nån slags depression för att jag var så himla ledsen och mådde så dåligt hela tiden. Jag bytte tillsammans med en tjej som heter Bianca. Lite rädd var jag ju men det var jätteskönt att jag inte bytte ensam, jag fick inte all uppmärksamhet själv som ''den nya'' och jag behövde inte gå på alla möten ensam heller, jag hade någon att sitta med i matsalen o.s.v. så det var bra! Det var nog det bästa jag gjort i mitt liv tror jag, mår så himla mycket bättre nu på alla sätt. 
 
Vad tänker du om framtiden och vad är dina mål i livet? 
Sånt här är så svårt! Men jag vill i alla fall resa så mycket jag kan under mina år här på jorden och jag vill ha ett jobb som är roligt. Jag kan göra ett inlägg med min bucket list sen!:)

Vad vill du jobba som?
Jag har faktiskt ingen aning. :(

Vilken är din favoritfärg? 
Helt klart vitt!! 
 
Kan du göra fototips?
Självklart! Är det något speciellt kan ni skicka en kommentar. :)
 
Kan du inte visa ditt rum? 
Jo, jag har faktiskt tänkt på det!

Vilka fem saker skulle du ta med dig om ditt hus börja brinna? 
Om du menar saker, alltså inte min familj och mina katter, så skulle jag ta min externa hårddisk, min kamera, min macbook, min mobil och typ nåt fotoalbum eller nåt... 

Vilka bloggar tycker du bäst om? 
Jag läser jättemånga bloggar och orkar inte länka alla, men jag älskar tinkerbella.blogg.se och har gjort det i så många år! Önskar att hon uppdaterade lite oftare bara, hon är ju så bra! 
 
Vilken är den roligaste kommentaren du nånsin fått? 
Antingen så är det när jag la upp en bild på mig själv för länge sen och skrev ''min pojkvän sa att jag skulle lägga upp lite fler bilder på mig själv!'' och då fick jag kommentaren ''sa han att du skulle vara barfota också eller...''. Tydligen nån som inte gillade fötter hahahhahahahaha. Eller så var det när Ida och Julia låtsades vara nån annan och skrev ''visst var du rädd för hajar?'' och nåt med att det hade hittats nån haj här i Mälaren eller nånting sånt, och jag fick panik..
 
 
Vart har du rest och vart vill du resa?
Jag har varit i alla nordiska länder, Estland, Spanien, England, Kroatien och på Malta. Jag vill resa till alla möjliga ställen men några är USA, Italien, Grekland och nåt land i Afrika. 
 
Vilka är dina favoritfilmer? 
Just nu är det nog A walk to remember och Safe Haven. Men alla filmer baserade på Nicholas Sparks böcker är ju bara för fina. 

Vilka är dina favoritböcker?
Harry Potter haha! Men har inte läst klart alla än. 

Vilka är dina favorit artister? 
Ron Pope, One Direction och Darin! 

Favoritlåtar? 
Just nu: Wherever you go - Ron Pope och She's not afraid - One Direction bara för att den gör mig så glad. 
 
Hur ofta brukar du och Simon umgås, sova, smsa, prata i telefon och så vidare? 
Det varierar lite men kanske ca 4 eller 5 dagar brukar det väl bli ändå, ibland kanske inte så länge men. Nu när skolan är igång sover vi oftast bara från fredag till lördag! Prata i telefon brukar vi göra nästan varje kväll och vi smsar lite då och då när vi inte ses. :)

Vad brukar ni hitta på när ni umgås? 
Typ ingenting förutom att kolla på Lost eller nån film. Vi brukar äta också... eller baka. Nån gång ibland tar vi en promenad. Vi gör så mycket roligare saker på somrarna, vad finns det egentligen att göra när man bara ses några timmar efter skolan typ?:( Men är vi inte hemma hos nån så strosar vi runt på stan och äter på McDonalds. Typ. 

Hur länge har ni varit tillsammans nu?
Åh, den 21:a september är det 2 och ett halvt år! Så nu är det 2 år och 5 månader + några dagar:)
 
Vad heter din bästa vän? 
Jag har många fina vänner som jag älskar men Hanna är min närmsta vän. Vi är så himla lika och förstår varandra så bra och det är henne jag umgås mest med efter Simon. Man kan nog säga att han är min andra bästa vän också. ♥
 
Varför ska du sluta i volleybollen?
Det känns bara inte så roligt längre, det är typ ett år sen jag kände att det skulle bli kul med träning istället för ''fan det är träning ikväll..''. Jag tycker inte om själva tvånget att behöva gå på träningen även om jag verkligen inte har lust. Sen ska vårat lag liksom ''komma mer och mer in i damlaget'' och det är inte alls kul att köra med dem tycker jag. Det blir så sena kvällar och ja, det känns bara jobbigt egentligen. Det ända dåliga är ju att jag träffar tjejerna mycket mer sällan nu när jag slutar. 
 
Kan du inte visa ditt bästa foto?
Vet inte om jag direkt har nån specifik favorit, jag har glömt bort typ 99% av alla bilder jag tagit haha men när jag kollar igenom arkivet lite snabbt är de här tre de jag väljer just nu: 
 
Vad är det för kamera du fotar med och vad har du för fotoutrustning? Kan du berätta vad du tycker om allt?
Jag fotar med en Nikon D7000 och resten kan du läsa om här :) Det står lite kort vad jag tycker om grejerna, det mesta av det i alla fall. 
 
Vad är feminism för dig? 
Jag vet inte riktigt vad jag ska svara, men jag tycker i alla fall att det är bra att man engagerar sig så att samhället ska bli mer jämställt! Hemsidan trettiotreanledningar.com tycker jag verkligen väcker många tankar, så himla sjuka och orättvisa grejer det finns. 

Vilken är din favoritårstid och varför? 
Sommaren absolut. Man är ledig, kan bada, äta glass, gå barfota, ha fina kläder, cykla runt, åka bort och njuta av solen och värmen. 

Vad är det roligaste att fota enligt dig? 
Alla svarar alltid ''människor!!!'' men jag brukar inte fota människor, även fast det också är kul. Nej men jag vet inte, allt som kommer i min väg! ;)

Något fototips, lite allmänt bara? 
Att ha med sig kameran överallt man orkar, de bästa fototillfällena brukar bara ploppa upp. Testa olika vinklar o.s.v. och prova sig fram hela tiden. Tycker man att en bild är ful kan man fråga sig själv varför så man hela tiden utvecklas. :)
 
Var från du din inspiration ifrån? 
Mest från andra bloggar!:)


back beat, the word was on the street

Hej alla fina. Jag stannade hemma från skolan idag, har ändå bara en lektion så missar ingenting. Mådde inte så värst bra igår kan jag säga, hade feber hela dygnet, dunkande huvudvärk, spydde p.g.a. hostan och allt slem i halsen och sov i stort sett mellan 15.00 igår till 7 imorse. Det var så himla ofräscht imorse när jag vaknade och mitt gråa linne var mycket mörkare grått haha och mitt täcke var verkligen hur blött som helst av svett... Mår bättre idag i alla fall, har bara huvudvärken kvar och har fått i mig lite gott att äta. Det vore najs om jag kunde gå till skolan imorgon, jag vill inte missa en massa, men vi får se hur det blir med det... hoppas ni mår bra i alla fall! 

50 saker jag tycker om

Jag snor Almas idé om att uppmärksamma saker man tycker om, men istället för hennes 100 kör jag på 50. Jag tycker att det är så viktigt att tänka positivt och faktiskt komma ihåg alla bra saker som finns här i världen och som man faktiskt uppskattar. :)
 
#1 - familjen. Här är min familj och min mosters familj + min storebrors flickvän Cissi och min pojkvän Simon. Bilden är från förra året tror jag. Men jag älskar allihopa i min familj och släkt så mycket och jag har tur som har så fina människor omkring mig. Kärlek till allihopa. 

friday

Idag är det fredag och jag spenderar den med min pojkvän. Den första skolveckan är över och jag måste säga att det faktiskt känns bra! Tycker om min kära klass och skola väldigt mycket, mitt schema är asbra och jag har kul med mina fina vänner! Nästa vecka börjar dock lektionerna som vanligt så vi får se hur positiv jag är då... 
 
Igår var jag på en volleybollmatch mot våra föräldrar. Som sagt har jag tänkt sluta i volleybollen så det var som sista gången för mig vilket känns väldigt tråkigt, men jag har tänkt på det så pass länge och det är helt enkelt inte så roligt längre så jag måste lägga av. Kommer dock sakna alla i laget jättemycket, speciellt Ida och Cajsa eftersom vi alltid har haft så himla roligt och jag jätteledsen över att jag då träffar dem ÄNNU mindre. 
Och tusen tack till Blogg.se som visar mig i spotlighten för andra gången! Tyckte väl att det var ovanligt många kommentarer haha :D Hoppas ni stannar! ♥
 

I'd say I miss you but think I'd choke on the words

Hej! Idag var det andra dagen i skolan och det känns redan som att vi gått jättelänge. Jag har roligt med mina fina vänner i alla fall så dagarna går väldigt fort! Nu tänkte jag fortsätta ta det lugnt här hemma, kanske till några avsnitt av Vampire Diaries, innan det är föräldramatch på volleybollen lite senare. Det blir nog förmodligen sista träningen för mig, jag har funderat på att sluta... 
 
 

hejdå sommar

Det känns väldigt jobbigt men nu är faktiskt 10 veckor av sommarlov slut. Det har varit en jättesuperbra sommar för mig, min bästa nånsin, men jag hade inte sagt nej till några fler veckor. Jag tror att jag fick en sån bra sommar för att jag inte hade några förväntningar alls, jag ville bara ta det lugnt och göra typiska sommarsaker. Andra år har jag typ fått panik om man inte gjorde speciella saker hela tiden. Istället har jag njutit av alla dopp i Simons pool, alla glassar jag ätit, alla cykelturer jag gjort, pappas och mina kvällsdopp i hållsta, alla bär jag ätit och alla timmar i solen. Jag har ju åkt till London med min familj i början av sommaren vilket var helt underbart och varit i Skellefteå som vanligt och haft det väldigt, väldigt bra och roligt med mina söta älsklingskusiner. Att ligga i hängmattan ute i sommarstugan och läsa är bland det bästa som finns. Dessutom åkte jag, mamma, pappa och Simon till Skåne i nästan en vecka och den resan blev ju bara så himla mysig. Vädret var på topp och stränderna var helt fantastiskt fina, kändes som att man var utomlands. Jag har också badat massor hemma hos min fina Hanna och så åkte vi ju också till Stockholm över en dag, det var såå roligt. Jag har träffat många fina kompisar under mina sommarlovsdagar som Louise, Jonna, tjejerna från grundskolan och mina fina vänner från skolan. Jag har lyssnat på både Gyllene Tider och Robin Stjernberg och fått i mig några slagstaglassar. Två turer till Stendörren har jag också hunnit med, att bada i havet är så himla underbart och därborta är det bra fint. Ja, jag kan inte klaga på min sommar. Den har verkligen varit helt fantastisk. 

fint

Jag övningskörde till Lager 157 idag med mamma och fick den fina t-shirten med mig hem, plus ett svart baslinne, en mössa och en halsduk. De andra två är från Stockholm i fredags (den sista är grön men det syns inte...). 
 
Idag var det min sista sommarlovsdag. Träffade Simon efter Lager 157, vi myste med pommes på donken och senare med varsin fruxopåse till två avsnitt av Lost. Jag tog ett dopp i hans pool också, bara för att. Redo för skolan? Nä. 

ur mobilen

Simon och jag "firade" hans sista sommarlovsdag med varsin subway, undra hur många gånger vi käkat där egentligen... ♥ / Ingen mindre än jag själv på bussen! 
Gottgottgott från fikan med gamla grundskolekompisar / fin promenad med Simpan och Diva. 
Cola♥ / Jag och Jalina för några dagar sen innan picknicken! 
Me / Mitt fina armband och min nya infinityring! 
 
Några av de senaste bilderna från min mobil. Igår träffade jag somsagt några tjejer från Skogstorp på en fika och efter det slaggade jag hos Simon. Det är hans sista sommarlovsdag idag medan jag själv börjar på onsdag..
 
 
 

latest

Översta bilden är snodd från Julias blogg. Frida, jag, Jalina, födelsedagsbarnet Chloé och bruna Hanna! Julia stod såklart bakom kameran.
Mysigt värre hade vi igår / Chloés fina tårta med tomtebloss hahaha
 
Från Stockholm idag: Asgoda smoothies och mina inköp! Visar bättre sen men 2 jeans, 2 tröjor, 1 linne, 1 jättefin cardigan och lite smycken! Supernöjd. 
 
 

gyllene tider

Igårkväll var jag, mamma och pappa på Gyllene Tiders konsert ute i Sundbyholm. Eftersom att jag typ är uppväxt med en Per Gessle-älskande mamma så kan jag nästan alla låtar och de är ju faktiskt väldigt bra!
Första och sista bilderna är samma bild - min favoritbild från kvällen. 
 
 
 

fransväska

Hej på er finisar, idag kom min fina fransväska från H&M fram, visst är den helt underbar?! Har velat ha en fransväska så länge jag kan minnas och nu är en min!! Jag ska strax trampa hem till Simon, vi hörs en annan gång! ♥

skåne

Igårkväll kom jag hem från en underbar tripp på 6 dagar ända ner till Skåne med mamma, pappa och Simon i husbilen. Vi var i både Simrishamn och Ystad och vi hade väldigt tur med vädret, sol hela dagarna!, så Simon och jag har i stort sett bara badat och solat på stränderna. 
Stränderna var så himla fina, det var ju som utomlands! Verkligen hur fint som helst. 
Vi badade, solade och snorklade mycket. Några glassar slank ner också såklart, Simon och jag spelade minigolf och så hoppade vi från höga klippor. 
Vi tog några fina kvällspromenader längs stränderna och åå vad jag önskar att man bodde närmare det här fina stället! 
 
Nu är vi somsagt hemma igen och det är skönt. Tror att jag blir hemma nu resten av sommarlovet, men fy vad jag får ångest över att jag bara har 15 dagar kvar!! Jag ska i alla fall hem till Hanna nu idag och förhoppningsvis bada lite om vädret håller i sig. Ta vara på dagarna nu allihopa!