tuesday

Hej vänner. Tiden går fort och nu är det redan tisdag! Jag är hemkommen efter en lång dag full av jobbande, men det innebär att det nu bara är 3 pass kvar innan jag tar två veckors semester!!! För mig är detta fortfarande helt ofattbart och jag har ingen aning vad jag ska lägga min tid på, känns som jag har haft typ en ledig dag de senaste två åren så jag vet knappt hur det är att vara ledig. Men jag ska njuta så in i norden. Efter det har jag bara 5 veckors jobb till som assistent på Max, sedan tar jag semester igen och sedan är det dags att börja plugga. Herregud! Känner mig väldigt panik-ig inför allt detta. Kan jag ens ha ett liv utanför max? Kommer jag klara av skolan? Kommer jag trivas i skolan? Vill jag ens bli sjuksköterska? Vad gör jag om jag inte trivs, måste jag gå tillbaka och jobba då igen? Mycket tankar och funderingar på samma gång i min lilla hjärna men det är väl bara att tuta och köra och se what happens.
Vår lilla hjärtis Donna. Den som får henne som livskamrat blir en lycklig en. 

torsdag 15/6

Från en härlig kväll då det bara var du & jag på ett berg i solen. 
Hela veckan är fullspäckad för mig. Jag tycker att det är väldigt jobbigt, men samtidigt är det ju väldigt roligt. Jag måste bara försöka lugna mitt numera väldigt lättstressade hjärta som dunkar i racerfart så fort det blir mer än några saker att hålla koll på. 
 
Många saker har dock redan gjorts/bockats av: träffat Hanna som fyllt år. Av mig fick hon två hål i öronen som vi tjatat om så länge att vi ska göra. Numera har vi hela 7 hål var, men tror dock det kommer bli fler, haha! Jag och Philip har också hunnit skjutsa & hämta våra inneboende katter till veterinären och mötit upp vår kattanordnare för att hämta massa papper till nästa ägare. Vi har tvättat och städat. Jag har shoppat hundra (känns det som i alla fall) murgrönor och planterat på balkongen och lite här och var i lägenheten. Vi har lyxat till det med middag på Pinchos med mina föräldrar och även hunnit vara på personalmöte då vi åt riktigt god mat tillsammans och dessutom tävlade mot varann på Prison Island. Det var riktigt roligt! 
 
Kvar denna vecka blir en brunch imorgon hos Philips mamma då hans storasyster kommer hem efter över ett års tid i Australien! På lördag ska vi ha eventuella blivande ägare till våra jourhemskissar över för att titta, och på söndag ska vi hinna med en liten lunch också hos Philips mamma. Och på det ska vi stänga hela helgen på jobbet! Fullt schema med andra ord, inte många andningsrum, men klockan tickar hela tiden ner till semester!!

friday

Idag har jag dragit världens största suck av lättnad, jag är äntligen klar med min naturkunskapskurs som jag läst på distans, deltid under 10 veckor. Jag behöver den för att vara behörig till sjuksköterskelinjen jag vill gå i höst. Gud vad jag har varit stressad, har typ inte varit mig själv alls, att försöka få ihop heltidsjobb, deltidsplugg och allt som heter livet har inte varit det lättaste. Men nu har jag klarat det! Ibland är jag bara för bra. 
 
Annat roligt som hänt på senaste tiden är att jag & Philip lite huxflux har blivit jourhem åt två supermysiga kissar. De ska bo hos oss tills de blivit sålda av katthemmet. De är lite jobbiga (läs: asjobbiga på natten då de typ kör maratonlopp skrikandes i hela lägenheten runt runt) men vi glömmer helt plötsligt bort det så fort de kommer mjauandes och pussandes och vill lägga sig mitt på en för att sova. 
 
En tredje fantastiskt bra grej är att skatteåterbäringen äntligen tagit sig in på mitt konto!!! Jag blev så lycklig att mina ben rörde sig helt okontrollerat in på plantagen där jag köpte upp allting i blommor. Okej nä inte riktigt, en stor summa flög rätt in på sparkontot, men det är verkligen sorgligt hur mycket glädje pengar kan ge en. Blommor med!
 
Man kan ju inte bara vara rakt igenom positiv om man heter Lovisa så här kommer dagens neggo: Blir en halv ledig helg för mig den här veckan, imorgon väntar ännu en dags jobb. Men inte så konstigt när man är jag och inte kan ha en sund relation till jobb. En kombo av att tro att man orkar allt i hela världen och att inte kunna säga nej. Min RC berätta för mig häromdagen att han kollat hur mycket jag jobbade i juli förra året: över 210 timmar. Och jag tyckte det var roligt. Numera orkar jag inte ens gå upp ur sängen.
 
 

breakie

Idag passar jag på att njuta av en mysig frukost, det är inte alltid det hinns med annars men idag har jag en ledig dag. Frukost för mig och Philip brukar annars vara en risifrutti on the go påväg till jobbet...
 
Som sagt är jag ledig idag och tyvärr kan man inte riktigt bara njuta av en ledig dag när de är så pass få som de är för mig, när vi jobbar så mycket så blir det att allt läggs på ens enda lediga dag liksom. Man vill försöka hinna träffa alla man vill träffa, allt möjligt inbokat just då och man kanske dessutom vill ha en chans att hinna städa lite. Vi har inte riktigt bestämt allt vi ska göra idag, men jag ska i alla fall börja dagen med lite plugg, lite städ och sen träffa Hanna för en lunch. Den här veckan innebär jobb jobb jobb, min nästa lediga dag är på söndag och veckan efter det har jag 6 stängningar. Efter det, på midsommarveckan, har jag bara 4 pass & sen kan jag äntligen stämpa ut och ta min himla semester! Nedräkningen har börjat! 

hey its me

Jag är livets sämsta människa på att uppdatera här, men jag har verkligen inte tid till någonting! Känns som jag stressar mig igenom varje dag. Snart hoppas jag att det släpper lite åtminstone när naturkunskapskursen jag läser är slut för det tär på krafterna att jobba heltid och försöka få ihop det med att dessutom plugga på halvtid. Några dagar till av kämpande sen har jag förhoppningsvis klarat av det. 
 
Jag längtar så himla mycket till mina två semesterveckor som börjar ganska snart, bara att hålla i lite till. Det är för bra för att vara sant!! Nu har jag ju inte direkt världens längsta semester heller med bara två veckor, men för lilla mig som typ haft i genomsnitt max en ledig dag i veckan i typ 2 år så känns det helt underbart. Två veckor? Fullt betalt? Att inte behöva gå till jobbet en endaste gång? Ofattbart.
 
Har ju varit så off här att jag inte ens nämnt att jag varit i Wien och hälsat på Julia med tjejerna. Det var en liten minisemester och vi fick verkligen ett litet smakprov på sommaren, det var så varmt och skönt. Vi åt och drack en massa gott, shoppade och bara var lediga för några dagar! 
 
 
Juste, sen vi hördes sist har jag dessutom hunnit bli ett helt år äldre. 21 barre! Också ofattbart, jag är egentligen 12..