stockholm

Hej alla fina! Var med mamma i Stockholm idag i några timmar, väldigt mysigt som vanligt! Blev en tröja rikare, hade hoppats på att hittat något mer men gjorde inte det helt enkelt. Har redan alldeles för mycket kläder egentligen så... Den här var inte en typisk Lovisa-tröja eftersom jag inte brukar ha på mig något mönster överhuvudtaget förutom blommigt men jag tyckte att den var så himla söt med en massa vargar på. Från Urban Outfitters! 
 

tips: idiwa.se

Idiwa.se är en hemsida fullproppad med jättefina skal till iphones, samsungs, ipads m.m. Det har nu även kommit in skal som är designade av Avanna, Malin Wallberg och Idadesign. Jag har skal därifrån och är väldigt nöjd med mina! Här är bara några av alla fina skal: 
Nu: iväg mot Stockholm! 

blommigt från caseapp

Jag fick hem detta underbara skal från Caseapp.se idag, hur gulligt som helst! För er som inte visste så designar man sina egna iphoneskal och samsungskal på caseapp, så jag tog helt enkelt en blommig bild från internet och gjorde ett skal av det. Hur enkelt och bra som helst! Lite pinsamt dock att detta är ett skal för 5/5s och jag har en 4s... men jag tänkte att det är onödigt att ha ett sånt här fint skal till min trasiga telefon när jag vill ha en ny! Har tänkt försökt övertala mina föräldrar till att jag ska få en silvrig 5s i julklapp, går inte det så får jag väl på något sätt betala den själv. Jag måste ju bara få användning för det här skalet och jag orkar inte med min trasiga iphone längre som stänger av sig varannan minut!! Tusen tack caseapp! ♥

good morning

Myser med lite Glee och smoothie, helt underbart! Snart ska jag dock gå upp och plugga lite historia, bara läsa igenom lite, och efter det har jag två saker på schemat idag. Ska först in och simma med Hanna och efter det kommer Louise till stan och hänger med mig! Vi tänkte gå runt lite och sedan äta middag ute så det blir helt perfekt. En bra onsdag med andra ord! 

fototävling hos filippa

Jag har inte varit med i någon fototävling på länge så jag tänkte ställa upp i Filippas tävling där man kan vinna ett presentkort på 300 kr. Temat är höst. Om jag vann skulle jag välja den här kameraremmen för att jag har velat ha en jättelänge, det känns mycket roligare och personligare med en speciell kamerarem än den man får med från början. Jag älskar ju dessutom blommigt så jag tyckte att den var jättefin, skulle säkert få igång mitt fotande lite mer bara av att ha en sån fin kamera! 

victoria secret

Några undrade vilka body mists jag har och vad jag tycker om dem och sådär så här kommer ett inlägg om dem! 
Jag har fyra stycken VS body mists, en fick jag av min pojkvän när jag fyllde år och tre är från London. Som ni ser har jag Mango Temptation, Pure Seduction, Pure Daydream och Amber Romance. Jag vet inte riktigt hur man ska säga att de luktar men MT ska i alla fall lukta mango & hibiskus, PS rött plommon & fresia, PD orkidé och vinbär och AR ska lukta bärnsten och vaniljsås (hahaha va?). Mina två favoriter är i alla fall Amber Romance helt enkelt för att den bara luktar sååå gott och Mango Temptation för att den luktar väldigt fruktigt och sött. Men de andra två luktar väldigt gott de också! 

hårtips

Tre av mina favoritprodukter för håret: Kérastase elixir ultime hårolja / Aussie luscious long deep treatment / Schwarzkopf moisture kick spray conditioner. 
 
Jag älskar alla tre av de här produkterna! Oljan tar jag i håret efter tvätt och i topparna då och då när de är torra, håret blir silkeslent och ser mycket finare ut. Spraybalsamet har jag i på morgonen och efter tvätt och gör håret lättborstat och lent. Inpackningen är jättesuperbra! Jag har även provat deras "take the heat"-inpackning och "frizz remedy"-inpackning vilka båda också är superbra. Håret känns så mycket fräschare efteråt. Ett stort plus är att alla tre produkter luktar gott! 
 
Jag vill också bara klargöra att vi alla har olika hår och att alla produkter inte fungerar på alla! Mitt hår är ganska tjockt, lockigt och blir väldigt lätt torrt. Jag provade den såkallade "balsammetoden" för något år sen men jag orkade inte riktigt hålla koll på allt. Man ska ju kolla upp vilka alkoholer som finns i alla ens hårprodukter och jag kände att jag inte riktigt orkade med det. Men jag har inte gett upp helt utan kör på en liten egen balsammetod som jag har märkt att mitt hår mår mycket bättre av. Jag använder bara schampoo någon gång i veckan just för att mitt hår är så himla torrt. Mitt hår blir inte flottigt så lätt så för mig räcker det om jag tvättar håret noga en gång i veckan och bara använder balsam och inpackning de andra gångerna. Balsam tar ju bort smuts och sånt där också! Jag har läst mycket om det här och tar ditt schampoo slut före ditt balsam så gör du förmodligen fel. Ett tips när det gäller inpackning är att låta det sitta inne så länge du bara kan. Du kan antingen ta i inpackning i håret, gå ur duschen, ta en varm handduk och linda in håret i och sitta någon timme medan du gör någonting annat innan du sedan sköljer ur det, eller så kan du sitta i en varm bastu med inpackningen i. Inpackningen fungerar bättre ju längre den får sitta i och ju varmare det är. 
 
Några konkreta tips för ett friskare hår: 
♥ Undvik toffsar med metallspännen
♥ Sov med flätor
♥ Undvik värmestyling så mycket det går
♥ Använd värmeskydd
♥ Vårda ditt hår med inpackningar minst en gång i veckan
♥ Skippa schampoot ibland om du inte behöver det
♥ Torka håret försiktigt med handduken
♥ Använd hårolja om håret är torrt
♥ Spraya i spraybalsam om håret är lite tovigt
♥ Massera hårbottnen 3 minuter om dagen så växer det fortare
♥ Drick mycket vatten
♥ Föna håret minst 20 cm ifrån håret
♥ Ät mat med e- eller b-vitaminer
♥ Låt alltid håret självtorka
♥ Klipp nån cm av håret ungefär varannan- var tredje månad. Friska toppar ger friskare hår! 
 

SC - kontrast

Sunday Challenge är en fotoutmaning som jag, Emma, Elin och Anna har. Varannan söndag publicerar vi varsin bild och den här veckan var temat kontrast. En vecka sent men vad gör det? Bättre sent än aldrig som man säger. Jag tänker skylla på vädret ute som gör en så oinspirerad som det bara går! 

chokladbollar

Den här torsdagen kändes ganska seg och lite deppig ni vet, inte dålig på något sätt utan bara inte så rolig. Efter att ha längtat typ hela dagen så bestämde jag mig för att fixa ihop lite chokladbollar. Genast blev dagen lite bättre! Nu ska jag fixa klart lite skolgrejer men imorgon tar jag lov! Äntligen. 
 

fint

Fick ett litet ryck och ville göra det lite fint vid min hylla. Rotade fram lite snöre, bilder och gem och det här blev resultatet! Det kanske ser lite konstigt ut men det är i alla fall roligare än innan :). Nu: back to glee
 

just me & you

På nummer 4 på min lista över 50 saker jag tycker om så kommer weheartit! Listan är dock inte i kronologisk ordning haha. Jag tycker det är så mysigt att sitta och titta på så oerhört fina bilder. Man får både inspiration och mår bättre tycker jag, för ibland är det så att en liten text kan få en att förstå viktiga saker eller att inse hur man känner sig just då. Weheartit är nog appen jag använder mest på telefonen! Så himla himla fint. Följ mig @lovisaerika. 
 
Nu har jag kommit hem och jag kan äntligen pusta ut! En hemsk spanskaredovisning är över och ett annat arbete är också klart idag. Det blev en fin onsdag idag också, var lite spontan för en gångs skull och följde med Hanna till Tuna Park efter skolan! Nu ska jag strax äta, kanske plugga ytterst lite och sedan ska jag bara glo på Glee resten av dagen. Det är så det ska vara! 

tutorial: rosa redigering

Jag har fått flera förfrågningar på hur jag har redigerat mina bilder så att de blir lite rosa-aktiga, som t.ex. de här bilderna: 
 
Jag redigererar mina bilder i Photoshop CS6. 

1. I varenda bild jag lagt upp på bloggen så har jag använt mig av kurvor. Det är det absolut bästa redigeringsverktyget i Photoshop enligt mig, bilderna blir så sjukt mycket bättre av bara en liten kurva! Kurvan ser lite olika ut beroende på vilken bild jag har men den här bilden ville jag bara göra lite ljusare, så kurvan ser ut såhär: 
 
2. Jag lägger nu på ett lager med gul färg (justeringslager > enfärgad/solid color). I just den här bilden använde jag färgkoden #f2e289. Jag sänker opaciteten mycket (nånstans mellan 10-30 ungefär) och ändrar också blandningsläget från normal till multiplicera i den lilla rullisten vid pilen:
 
3. Sedan gör jag ett till enfärgat lager fast den här gången med rosa färg (typ #e39ce9). Den här gången ska blandningsläget vara på raster och även här sänker jag opaciteten väldigt mycket tills det blir fint. 
 
4. Ibland ändrar jag också lite i solid color eller ytterligare en kurva, tills jag tycker det blir bra helt enkelt! Men såhär får man i alla fall en lite ljusare, mer rosa och lite lugnare bild! Hoppas ni förstod! 
 
 
 
 

tisdag

Idag är håret extra lockigt p.g.a. regn och badhus. Det är bara några dagar kvar (den 3:e november) tills min hårutmaning är över!!!!!!
 
Hej! Slutade som vanligt 11 idag, gick och simmade den här veckan också med Hanna! Gick bra trots att jag är lite småförkyld och efteråt myste vi med bästa subway. Sedan tog jag bussen hem och var tvungen att gå hela vägen i spöregnet, var verkligen hemskt och bara att ta av sig allt när jag kom hem. Det var som att jag aldrig torkat mig efter simningen haha. Ska plugga lite spanska, ska nämligen hålla "tal" imorgon vilket verkligen känns fantastiskt kul... Ska hem till Simon lite senare och stannar där över natten. Hörs imorgon♥
 

mobilbilder

jag / varm choklad
min och jalinis'is fina colaburkar / mys med bf 
jag och hannas (halvgoda) sallad och (asgoda) pommes på BK / ego
fint ute / glatt tänk
 
Lite blandade bilder från förra veckan, som var ganska bra! Nu är det dock dags för en ny vecka vilket ska bli skönt, jag menar sista veckan innan lovet?! Nyss var det typ 5 veckor kvar.. Just nu sitter jag hemma och är jättearg på min äckliga telefon som aldrig kan funka. Det är inte bara ett problem med den utan TRE: 1) den stänger av sig hela tiden 2) min låsknapp funkar inte 3) skärmen stänger av sig och blir helt svart men telefonen är på. Det jobbiga är ju att om min telefon stänger av sig så behöver jag en laddare för att starta om den och om skärmen stänger av sig så måste jag skruva upp telefonen, ta loss baksidan och slita ut batteriet för att det ska gå. Problem nummer fyra är ju nu bara att jag inte får upp skruvarna för att de är helt nötta. Nu måste jag alltså vänta på att batteriet i den ska dö innan jag kan använda den. LIVET ÄGER BRA MYCKET IBLAND. Tur att sötisarna i Glee gör en glad. 
 
Haahhahaa update: himla roligt när mobilen äntligen dör av batteri och jag får igång den igen, SEN STÄNGER SKÄRMEN AV SIG IGEN!!!! 

frukost

Godmorgon!! Eftersom att det är lördag idag så lyxade jag till det med en jättegod frukost idag. Simon sover fortfarande så jag bestämde mig för att äta utan honom, haha. Eftersom att jag älskar frukt, bär och grönsaker så var det här en perfekt frukost: råg-rut med avokado, melon, vaniljyoghurt med björnbär och start. ♥

fredagsfint

Finns det någonting finare i hela världen än Harry Potter? Jag tror inte det. Jag är så förälskad i allting. Jag har alldeles strax läst klart fenixorden och jag får ångest över att det bara är två böcker kvar efter. Jag vill aldrig sluta läsa. Sirius är min favorit av allihopa och kommer alltid att vara, det krossar verkligen mitt hjärta att han dör. Han är så full av kärlek och jag har aldrig hört om någon finare vänskap än hans och James. Åh vad jag älskar honom, och vad jag älskar allt. Harry Potter är nummer 3 på min lista över saker jag tycker om. 
 
Äntligen fredag idag, kan väl ärligt säga att det har varit en lite deppig dag men det ska jag bota med lite Simon, hemmagjorda hamburgare, film, chips och mys. Skönt med helg. 

you were here with me

Heeej allihopa! Just nu sitter jag och garvar åt William Spetz hahhaha men nu behövde det visst ladda helt plötsligt så då passar jag på att blogga. Hade bara engelskaprov idag och sedan gick Hanna och jag och simmade den här veckan också. Efteråt firade vi att vi var så duktiga med burger king! Men nu ska jag fortsätta skratta! 

skog

När jag kom hem från skolan idag ville pappa ut ett tag så jag övningskörde till Näshulta och vi strosade runt i skogen och hittade lite svamp. Jag tycker att det är något magiskt med skogar, så himla fint! Nu har jag pluggat så mycket jag kan inför engelskaprovet imorgon och nu ska jag nog spendera resten av dagen med lite Glee...

teneriffa

När jag kom hem från Simon idag så hade mamma och pappa en överraskning. De har bokat en resa för oss tre till Teneriffa i vår! Verkligen det bästa som hänt på länge, fy tusan vad skönt det kommer bli. Kommer längta ihjäl mig! Bilderna kommer från weheartit. 

just nu

Jag tänkte köra på en tråkig fredag idag, hemma i min säng typ. I alla fall i några timmar. Jag ska kolla på Glee nu, har ju börjat se om det från början och det är ju bara så mysigt. Precis vad jag behöver just idag. 

another mind, another soul

Hola amigos! Snart är torsdag över (veckan har gått jäkligt fort!!) och det ska äntligen bli fredag och helg. Just nu ska jag bara läsa igenom min samhällsredovisning och en muntlig grej i spanskan och sedan ska jag ta ledigt för ikväll och mysa till lite Glee. Simon har varit här idag och mamma fyller dessutom år. Av mig fick hon en bok (50 nyanser av honom hahahhaha) och lite god choklad, och dessutom bakade jag hennes favorit - blåbärspaj. En bra dag med andra ord. Ett stort grattis till världens bästa mamma, jag älskar dig♥ 

float down, like autumn leaves

Höst kan ju vara så himla fint men jag börjar redan nu känna av höstdeppressionen och det med att man alltid känner sig så jäkla trött. Det börjar bli mörkt ute, det har regnat och det har varit minusgrader. Men som sagt kan det ju vara himla fint med alla löven och det är ju så mysigt som det kan bli att sitta i sängen med mjukisbyxor och raggsockor och titta på en film med en kopp varm choklad i handen... 
Sedan jag kom hem har jag tittat klart på Pearl Harbor, gjort en liten spanska-grej och ätit mat. Mamma och jag ska nog snart mysa i soffan till Ally McBeal snart. Det blir perfekt. 
 

tisdag

Jag idag och min fina kisse.

Jag kom hem för ett tag sen och jag är så jäkla trött just nu. Efter skolan idag, slutade 11, så gick jag och Hannis till badhuset för att träna lite. Vi simmade 40 längder och höll på i typ 35 minuter. Kroppen känns så jäkla konstig nu. Efter det unnade vi oss lite god mat, blev friterad kyckling för mig! SÅ JÄKLA GOTT. Nu ska jag ligga ner resten av dagen typ hahaha, kolla lite Glee och nån film. Perfect
 

#2/50

Nummer 2 på min lista över 50 saker jag tycker om är mina kissar, min lilla svartvita Siri och min stora tjockis Sigge. De är redan fyra år, fattar det inte!! Mina katter är så jäkla söta för att de följer efter en vart man än går när man är ute och för att jag har lärt dem lite trix, Siri kan "slicka tumme" och Sigge kan "puss" och "tass" haha. Tycker om dem världsamycket, mina små gosebullisar♥♥♥♥
 

another light lost from your face

Hej alla fina! Idag är det måndag, galet nog typ min favoritdag om man tänker på skolan, och jag sitter hemma och gör ingenting förutom att skicka efterblivna snapchatvideos med jalina hahaha. Jag och Hanna slutade klockan 11 som vanligt så då bestämde vi oss för att mysa lite med varsin subway och prata lite. Det satt hur bra som helst♥ Simon är påväg hit nu så det är bra, vi ska väl kolla Lost och äta något gott som alltid hihi. Ha det fiiint
 

SC - up side down

Sunday Challenge är en utmaning som jag, Emma, Anna och Elin har. Veckans tema är up side down. 
Jag trodde att det var ett helt annat tema den här veckan men jag hade såklart tittat fel, fick därför lite panik när jag skulle fixa ihop en bild på 5 minuter. Gick ut i pyjamas och mammas flipflop hahaha men fick några fina bilder ändå! Gillar verkligen den här och den blev fin upp och ner också. 
 

this is our song

Två svartvita från arkivet. 
Ursäkta för min urdåliga bloggning idag, jag har inte gjort någonting alls i dag känns det som så jag borde haft tid men ni vet, ibland känner man bara sig så jäkla genomslut. Simon sov ju här i natt men sen han åkte hem har jag bara vandrat runt som en zombie, tittat klart på Vampire Diaries (vad tusan ska jag göra nu??) och haft det väldigt trevligt tillsammans med min mensvärk... Det finns ju roligare lördagar men idag fick det bli en sån här mystråkdag helt enkelt. 
 
 

fredagsmys

Äntligen fredag!! Känns skönt med två prov avklarade, nu har man några dagar att vila upp sig på. Simon och jag strosade runt på stan en liten stund efter skolan och nu är vi hemma hos honom. Om ett tag drar vi oss vidare hem till mig för god mat, chips och film och dessutom ska S och jag fixa ihop lite god pannacotta till oss och pappsen. Bra dag med andra ord, vi hörs!  

life's an open sea

Hej alla glada! Har varit en hemsk och väldigt bra dag idag hahaha, först kändes den väldigt seg, mitt humör var inte på topp och dessutom hade vi matteprov. Det kändes dock som att det gick bra, säkert för att Hanna och jag var superduktiga och satt och pluggade flera timmar över skype igårkväll! Skönt att ha det borta ur världen i alla fall och imorgon är det äntligen fredag. Min dag idag räddades av min kära Louise, vi myste på Espresso House och kikade i några affärer på stan. Väldigt bra♥ Snart kommer pappa hem och då ska vi köra ut till farmor och farfar för att hämta lite äppelmust, annars blir det väl en vanlig tråkig vardagskväll! 
 

breaks a billion hearts

Mumsade just i mig det här; melon, banan och hallon. Shit vad gott det var! Nu ska jag skita i att jag har ett svårt matteprov att försöka förstå och istället cykla tusen mil hem till Simon i denna kyla. Åh jag orkar inte men ska göra det i alla fall...