17 år

Idag är det dagen då jag fyller 17 år! Ganska ovärd ålder men ändå lite mysigt ju. Väntar på god middag och min favoritpaj med blåbär och hallon idag och sedan ska Simon och jag mysa vid brasan i Skogstorp som vanligt. Kanske har vi sällskap eller så har vi inte det men det blir nog mysigt hur som helst, fast bajsigt nog regnar det och blåser jättemycket idag så det kanske inte blir så länge vid brasan... Vi hamnar säkert hemma hos Simon framför xboxet eller nån film tillslut, brukar bli så hahaha. Jaja, jag har haft och kommer ha en fin födelsedag ändå. Blev bjuden på en glass av tjejerna i skolan idag och har fått många kramar och grattis så jag är supernöjd. ♥
 

you have faded my reality like leaves that turn to dust

Känns som att det enda jag gör är att längta till sommaren men whatthehell, sommar är ju så jäkla underbart. Finns det något dåligt med sommar egentligen? Jag menar man är fri från skola och plugg, det är varmt och soligt, man kan bada och äta glass. Men snart är vi väl där, sista sommarlovsdagen med ångest för tiden går ju så jävla fort. Nyss gick man på dagis och letade nyckelpigor - imorgon fyller jag 17 år. Hörde aldrig av mig igår eller i söndags men i lördags hade jag det mysigt ett tag med tjejerna och sedan också Simon och hans kompisar. Somnade gott hemma hos Simon och hade en trött-orkar-ingenting-dag på söndagen så jag ''arbetade'' lite här hemma med veden med pappa och sedan tog vi en springtur han och jag.   Idag har jag varit hos Simon efter skolan, cyklat hem och nu sitter jag här med datan vid köksbordet tillsammans med min storebror som faktiskt kommit hem. Snart är det mat, jag ska plugga lite engelska och sedan tänkte jag börja titta på New Girl för att Hanna och Frida sa att det var bra. Finemang med andra ord, hörs imorgon! 

young love

Jag sitter nu här hemma och har precis städat lite, mamma och pappa kommer nämligen hem från Grekland om någon timme. Jag är ju lite tjurig att de åkte utan mig men jag har ju faktiskt haft det himla bra här hemma också, en hel vecka tillsammans med Simon. Men det ska bli skönt att de kommer hem igen, man har ju faktiskt saknat dem lite. 
Lite senare ikväll ska jag hem till Ida och mysa lite med några tjejkompisar, och sedan hoppas jag att vi får komma hem till Marcus där Simon och hans kompisar har grillkväll. Men vi får se, det blir nog mysigt hursom! puss
Lite fint från weheartit, följ mig där

todays

I ren förtvivlan köpte jag den här peplumtoppen förut i en storlek för stor eftersom att jag förgäves letat ÖVERALLT efter en vit i S men den var slut på alla ställen. Jag är så ledsen över det för den här toppen fast i vit var det finaste jag sett någonsin typ. Jag ville verkligen ha en men fick nöja mig med en i svart version. Men eftersom att den var i M och jag behövde S eller XS så satt jag igår och sydde om den ganska mycket. Nu sitter den mycket bättre och jag är ganska nöjd ändå!
 
Bara jag som inte riktigt förstått vart helgen försvann? Det är redan måndag och det känns som att man inte fick någon paus alls. Den här veckan blir nog i alla fall inte så jobbig som tur är, två nationella i svenska bara och en 'radioteater' som ska in, annars är det lugnt! 

4 från mobilen

1. Dagens frukost, avokadomacka! 2. En dimmig morgon, helt magiskt. 3. Min senaste bild på instagram, följ mig @lovisaerika 4. Gårdagens snacks med Simon, hemmagjord guacamole och tortillachips. 
 
Godkvällers allihopa! Tänkte bara slänga upp några bilder ur min mobil från de senaste dagarna. Nu ska jag ta min kära moped hem till Simon och spendera natten där. Förstår inte riktigt att det är söndag men det kan inte hjälpas! Vi hörs imorgon, puss! 

sommar

Att solen äntligen skiner, att vårblommorna börjar ploppa upp och att snön nästan helt försvunnit är så jävla skönt. Våren är äntligen här och man får mer hopp om livet när man faktiskt inser att man närmar sig sommaren. Vi har överlevt ännu en vinter och nu är det 44 dagar till jag får sommarlov. Helt jävla insane. Att titta på sommarbilder är det bästa jag vet, att se att man faktiskt kan gå i ballerina och klänning utan att förfrysa eller att man till och med kan bada annat än i badkaret. Låt de här 44 dagarna gå riktigt snabbt för jag orkar inte vänta efter ledighet, glass, sommarskor, tunna toppar, höga shorts och solglasögon.
 
Från förra året. 

björnbärssmoothie

Det blir ganska många smoothieinlägg här på min blogg men det är lite av en favorit till frukost. Så himla gott och enkelt! Bara att blanda lite bär, socker, glass och vaniljyoghurt tills det smakar bra. 

löparskor

Jag är så himla sugen på ett par nya löparskor och Nike har så himla många snygga! Dock får man ju lite beslutsångest över vilka som är snyggast men jag tror att jag tycker de laxrosa (nummer 1), de orangea eller de blåa. Hmmm.
 
Hoppas det är bra med er allihopa! Med mig är det bara bra men känner mig bara helt allmänt trött, ändå är det bara tisdag... Jag tänkte skippa träningen idag också, känns som att jag verkligen inte har ork till det och jag har ingen större lust heller. Ska nog bara köra en slöis tisdag helt enkelt. Jag överlevde föresten det muntliga nationella i engelska idag och fick dessutom A på det. Det trodde jag aldrig så nu är jag verkligen glad och stolt, det känns himla bra! 

önskelista

Jag fyller år om 14 dagar och slängde därför ihop ett litet collage med de saker jag önskar mig. Det är ju inte något särkilt speciellt utan som ni ser är det mest tröjor och armband haha. Jag har i alla fall önskat mig body misten från Victoria Secret och den blommiga klänningen av Simon och sen det svarta linnet eller en tygväska av mina tjejkompisar. Annars vill jag hemskt gärna ha den vita peplumtoppen från Bikbok (så himla fin) eller några fina armband att pryda mina armar med. 

lista

Jag tog en liten lista ifrån Alma, bra med en sån när man inte har något bättre att skriva!
 
Hur gammal är du? 16 (men 17 om 16 dagar!!!).
Hur gammal känner du dig? Jag vet faktiskt inte, ibland känner man sig så himla liten och man kan inte riktigt förstå att om ett år fyller jag 18 år, men ibland känner man sig himla mycket äldre än 16 också. 
Vad har du gjort i dag? Bara varit hemma faktiskt. Simon sov här, vi sov, åt frukost, kollade klart en film, spelade xbox, lagade lunch och har bara latat oss. 
Vilken film såg du senast? The Last Samurai haha. 
Sommar, höst, vinter eller vår, vilken föredrar du? Varför? Sommaren och våren, för det är ljust, varmt och fint ute. Man blir gladare då. 
Är du besatt av någonting? Jag skulle säga Instagram, kollar typ precis hela tiden och när jag klickar ner det trycker jag automatiskt upp det igen innan jag kommer på att jag nyss var inne. 
Beskriv platsen du befinner dig på just nu? Sitter vid köksbordet och lyssnar på hockeyn som mamma tittar på. 
När vaknade du i dag? Klockan nio tror jag att det var, men låg kvar i sängen minst en timme. 
Vilken är din favorithögtid? Jul för att det är nog typ den enda högtiden jag firar seriöst och det är ju bara så himla mysigt. 
Vad lyssnar du på just nu? Förutom hockeyljudet - Common Denominator med Justin.
Har du någon gång brutit ett ben? Nej! 
Snarkar du? Tror och hoppas att det inte är så. 
Hur går du helst klädd? Brukar bara bli ett par jeans och någon tröja.
Vilket stjärntecken är du född i? Oxe. 
Vad sa du senast? ''varför kollar du inte på hockeyn?'' till mamma när hon var i köket. 
Vad har du i dina fickor? Ingenting. Har nästan aldrig kläder med fickor och i byxorna har jag bara mobilen isåfall. 
Vad köpte du senast? Det var nog fredagsgodiset med Hanna på lunchrasten. 
Hur många gånger har du flyttat? noll! 
Har du blivit sydd någon gång? Nej.
Vad åt du till frukost? Vaniljyoghurt, skivad banan, müsli och en toast + oboy. 
Hur såg ditt liv ut för tio år sedan? Jag gick i 6-års tror jag, eller ettan? Jag var i alla fall himla liten och blyg och lekte väl bara på min första skolas skolgård. Åh vad man saknar det.. 
Vart lägger du din mobiltelefon när du sover? På sängbordet.
Är du blyg? Jag tror det, med nya människor i alla fall. Annars är jag väl bara en sån som inte tar så mycket plats heller även fast jag inte är blyg liksom. 
Vad heter du i andranamn? Erika och Eleonora. 
Har du svenskt ursprung? Ja, bara tråkigt nog! 
Har du, eller har haft, något smeknamn? Inget seriöst som alla kallar mig liksom utan det är väl Loofi som Simon säger eller Lovis som man får höra bara någon gång ibland haha. 

from yesterday

Bild från igår när jag hade min nya t-shirt på mig, köpte den på zalando.se men den är från vero moda! 

Idag är det äntligen fredag och jag myser hemma hos Simon i soffan. Han spelar xbox och jag har suttit och redigerat några bilder till fotot och har precis skickat in dem. Igår höll jag mitt nationella tal som kändes bra, gjorde mitt samprov som kändes mindre bra och åkte också och klippte mig. Simon sov hos mig också. Idag händer nog inget speciellt, blir en myskväll bara helt enkelt men glad är jag för det - jag är helt jäkla slut.

onsdag

Hej på er alla finisar! Simon åkte precis hem och jag sitter nu och ska försöka plugga. Imorgon händer mycket - förmodligen nationellt tal i svenska, ett jättejobbigt samhällsprov, min grupp ska fota i fotostudion och jag ska klippa mig. Kanske ska jag träna också. Jag hoppas att jag har gudarna med mig imorgon haha och jag lovar att jag kommer vara så jäkla lycklig när jag ligger i sängen imorgonkväll och ska sova. 

plugg

Hej! Jag kom hem från Simon för ett litet tag sen, nu är det plugg som gäller. Känner mig ganska stressad för den här veckan är full med saker, idag fick jag veta att jag ska hålla nationellt tal i svenska på torsdag som måste skrivas, övas på och en powerpoint ska göras. Så har jag också jordens prov i samhällsekonomi på torsdag som jag vet har väldigt stor roll för mitt betyg. Har precis skickat in en engelskagrej och det känns lite mindre jobbigt men jag måste ändå plugga arslet av mig fram till torsdag. Jag vill verkligen lyckas bra på båda men det känns som att det är himla massa som ska in i huvudet. Men jag ska göra mitt bästa! 

dagens fynd

Jag har länge tittat på de fina stickade från Gina, speciellt den vita, och blev himla glad när jag hittade dem på rea idag! Dock fanns den vita bara i förstora storlekar så det fick bli en grön. Det gör mig ingenting, har nästan aldrig färgglada kläder så det var bara bra. Himla nöjd är jag, fick den för cirka 100 kronor! :-)
Idag är det söndag, sista lovdagen och det har snöat, ingen vidare bra dag med andra ord. Simon och jag gjorde det till en bra dag ändå, vi tog en tur till stan och åt på american pizza och sedan myste vi till både Spartacus och Game of Thrones innan jag åkte hem. Nu tänkte jag ta tag i samhällsekonomin! Ha det fint kära vänner 

sommaroutfit

Det är helt sjukt vad jag längtar efter sommarkläder. Tänk er fina klänningar, blommiga kjolar, slappa linnen, höga shorts, låga converse, ballerina skor och fina bikinis. Jag skulle nästan göra vad som helst för ett par runwaydreamz-shorts men jag får nog drömma ett tag till tror jag. Hoppas att jag hittar några fina shorts i London i sommar, det vore så topnotch! 
Idag är det redan torsdag och jag ska hem till Simon om ett tag. Jag funderar på om jag ska ta cykeln i det fina vädret eller om jag ska köra moppen för första gången i år. Jag ska nog övertala Simon att vi går och köper en glass och tar en promenad idag för att få ännu mer vårkänslor. Jag stannar hos honom över natten hade jag tänkt, det blir mysigt som vanligt! 

angelology

Mitt påsklov har hittills bestått av tjejkväll med kompisar från grundskolan, mycket mys med pojkvän, kalas för min storebror, påsklunch hos farmor och farfar, en myskväll med mina nya vänner från gymnasiet och en tur till Lager 157 med mamma igår. Min snälla mamma köpte en jättesöt blus från Angelology till mig, så himla himla fin! Jag visar den bättre någon annan gång. 
Simon och jag lyxade till det idag med att sova lääänge och sedan göra pannkakor, nu har han dock åkt hem och jag tänkte ta tag i lite plugg och såklart köra dag 3 på squatsutmaningen. Ha en fin torsdagskväll allihopa! 

klänningar från nelly

Tittade in lite snabbt på nellys klänningar och åh vad man börjar längta efter sommaren! Det fanns så himla många fina, helst vill jag ha nån utav de längst ner, så jääääkla fina att jag dör! Skulle verkligen älska att gå i dem i sommar med ett par fina ballerina på fötterna och en glass i handen.. 

blommig

Idag har jag på mig min nya blommiga t-shirt från bikbok. Ni kanske minns att jag skrev förut att jag verkligen behövde t-shirts så det var ju perfekt när jag fick den här för bara femtio kronor. Lite söt tyckte jag, perfekt till sommaren! 
Jag kom precis hem från Simon, jag sov där inatt efter att jag varit hos farmor och farfar på påskmiddag. Jag behöver packa väskan, duscha och sånt innan klockan fyra då jag måste bege mig mot bussen. Ska iväg och mysa med fina tjejkompisar vilket ska bli så himla kul, stannar där över natten så jag kommer hem imorgon. Vi hörs då, puss! 
 

sytt en ny tygväska

Igår kring 11 på natten satt jag och sydde en ny tygväska haha. Min förra beigea har blivit så smutsig och äcklig så jag sydde en ny i ett grått, blommigt tyg. Jag failade lite men det får duga ändå, lite söt blev den ju i alla fall. Vill dock köpa mer naturvitt tyg och göra en till med något fint tryck på.