bye

Igår jobbade jag min sista dag på Parken Zoo, hade dock väldigt mycket tid att njuta in i det sista - var där i 10 timmar. Känns väldigt sorgligt för det har varit väldigt roligt och jag är så himla tacksam att jag fick jobbet!! Har jobbat i ungefär 5 månader och det har bjudit på allt från skratt & gråt, har träffat så många roliga människor och söta små barn som stolt berättar att de har ätit chips idag eller är bajsnödiga. Helt underbart haha, tack för en superbra sommar. ♥
Idag har jag försökt plugga lite, har ganska mycket att göra & många saker som det börjar närma sig deadline på. Prio nummer ett är trots allt psykologin, nu känner jag bara en sjuk lättnad över att det är måndag imorgon så jag får det där dumma provet ur världen. Det är bara att kämpa på, studenten närmar sig varje sekund som går ju :-)

greece / parga

Förra måndagmorgonen åkte alltså jag och min mamma till Parga i Grekland. Det var så himla fint överallt med massa blommor, ljusblått hav och mysiga gator. Att vi dessutom lätt såg typ femtio katter gjorde ju hela grejen bara för bra hihi. Det var nästan för varmt ibland (om man nu får säga så) så vi orkade inte så mycket mer än att sola & bada haha, men några utflykter var vi på i alla fall. Vi har t.ex. doppat fötterna i floden Styx där Akilles blev doppad och därmed odödlig, så nu är våra fötter också odödliga. Känns bra! 
 
(jag är inte riktigt lika brun som han därborta... hmpff)
 
Det godaste jag någonsin ätit i hela mitt liv var den här frozen yoghurten med hallonsmak. Jesus i havet, om himlen har en smak så var det det där. 
 
Nu är jag alltså hemma igen, höll på att frysa ihjäl igår och det var inte jättekul att komma hem från 35-40 grader i solen och sedan behöva skrapa bilen hemma. Men jag är tacksam att jag fick åka en vecka i alla fall och åker hemskt gärna tillbaka! Det var en underbar vecka helt klart. Min dag idag är inte lika underbar då jag spydde igårkväll och fortfarande mår illa haha, men jag är samtidigt skitlycklig över det för jag trodde jag skulle dö av stress inför psykologiprovet som var idag men nu hinner jag nog lära mig allting. :-) 
 

off to greece

Idag är det min sista dag hemma i Sverige, ikväll bär det av mot arlanda och tidigt imorgon går flyget till Grekland. Det ska bli så fruktansvärt skönt att komma bort ett tag, och grekland har i flera år varit nummer 1 av ställen jag vill åka till. Jag känner redan nu hur himla fint det kommer vara. En vecka off alltså, känns som att jag både behöver & förtjänar det just nu. Wihoooo :D
   Min vecka har varit bra, jag har gjort av med massor i min plugghög, jobbat i princip hela dagen igår, packat, gått på bio med Ida och Julia och spelat volleyboll. Idag har jag dessutom röstat och jag kan öppet säga att jag valde att skänka mina tre röster till Miljöpartiet. Dels för att min magkänsla säger det, dels för att SD inte ska bli det tredje största partiet och dels för att jag tycker att miljöfrågan är sjukt, sjukt, sjukt viktig. Jag håller mina tummar så hårt att det gör ont att de ska få fler röster än Sverigedemokraterna. Snälla ni som läser det här, rösta för en bättre värld istället för något som någon tutat i er om att invandrare förstör vårt land. Det är rasister som förstör vårt land.  

one week to go

"Måndagar suger men inte nästa för då befinner jag mig i Grekland" skrev jag nyss på twitter. Det är sant, om bara sju dagar så befinner jag mig ca 2253 km hemifrån och kan njuta av lite värme igen, lite sol, lite glass och lite bad i havet. Just nu känner jag mig bara så himla, himla glad. Jag har gått i skolan typ tre veckor eller nånting och jag är redan så jäkla trött. Jag är så tacksam att jag ska få en veckas extra sommarlov nu helt plötsligt. Jag och mamma i Parga, tror det kommer bli hundra procent perfekt. Kommer ju sakna min pappa och mina kissemissar haha men jag kommer minsann inte sakna det här kalla och regninga landet!! 
 
 
 

would you lie with me and just forget the world?

Det har varit en ganska full vecka känns det som men den har i alla fall gått fort för nu är det redan fredag! Veckans bästa har i alla fall varit att jag träffade min näst äldsta vän idag, Louise, och det var så skönt. Det är så skönt att man kan prata på om livets bekymmer och allt mellan himmel och jord i flera timmar på ett café även fast vi knappt träffats på väldigt många månader. Jag saknar henne så himla mycket för hon förstår alltid och lyssnar alltid. Förstår ni vilket dreamteam vi var under våra unga år i Hållstaskolan från dagis till femman? Lovisa Eriksson och Louise Eriksson hahaha, har så mycket minnen med den tjejen och jag hoppas verkligen att vi är vänner forever. 
 
Tips till alla med ett lite sorgset hjärta: ta en fika med en gammal vän precis som jag gjorde idag, lyssna på den här covern av Ed Sheeran (bara för perfekt), ät lite extra mycket godis för det förtjänar du och gosa och pussa på en katt så ska du se att det känns lite bättre. Livet kan vara ganska fint även om hjärtat gör lite ont. 

en liten update

Jag vet att många av er undrar, och bryr er, så jag tänkte uppdatera er lite på kärleksfronten. Dessutom har jag fått veta att typ alla jag känner har läst mitt inlägg som jag skrev när Simon och jag gjorde slut, haha, det känns kanske lite pinsamt och naket på något sätt. Trodde verkligen inte att de som läst det någonsin gått in på min blogg men ja, man slutar aldrig förvånas, och jag hoppas bara att de inte garvade ihjäl sig åt mig. 
   Jag har knappt pratat med Simon alls sedan vi gjorde slut men för mig känns allting ändå okej. Ligger man uppe, har svårt att somna och börjar tänka på allt så kan det kännas jobbigt men dagarna rullar på som vanligt och jag tänker inte så mycket på det. Men det är när man kör förbi hans hus och när man vinkar till hans söta lillebror precis som vanligt som det börjar kännas en liten klump i magen. Och när jag skrattar åt nån bild eller nånting på mobilen och det första jag tänker är "hahaha jag måste skicka den till Simon" men sedan kommer på mig själv. Nej juste, vi är ju inte tillsammans längre. Jag får inte smsa roliga bilder till honom längre. Jag får inte smsa någonting alls längre. Vad vill jag egentligen? 
   För mig är det jobbigaste att jag faktiskt inte vet vad jag vill. Jag känner mig lite off, det känns som att jag svävar ute i rymden och bara observerar mig själv och mitt liv från sidan. Jag vill inte säga att det är slut mellan oss föralltid men jag vill inte heller säga att jag vill bli tillsammans med honom. För det vill jag inte om det ska vara så som det var. 
   Saken är den att de senaste månaderna har det känts som att vi inte uppskattat varandra. Det är väl det man måste om man ska kunna vara kär i flera år, på något sätt måste man hålla kärleken i liv. Vi har tagit varandra förgivet, har man träffat varandra flera dagar i veckan i tre och ett halvt år så fattar man inte riktigt att det kanske inte alltid kommer vara så. Man förstår inte att man måste kämpa varendaste dag för annars blir det inget mer.
   Jag vill så gärna vara kär i honom, och jag vill att han ska vara kär i mig. Jag vill att det ska pirra i magen när man ser honom och jag vill att han ska känna likadant. Jag vill att han hellre ska vilja hitta på någonting med mig istället för att stanna hemma och spela. Jag vill känna att jag saknar honom direkt när jag har åkt hem, precis som jag brukade, och jag vill få ett sms av honom när jag precis har kommit innanför dörren att han redan har tråkigt och vill att jag ska komma tillbaka. Jag vill ligga sked när vi ska sova och inte ligga med ryggen emot varandra och glo på varsin mobil. Jag vill hålla hand vart vi än går bara för att det känns bra, att man inte bryr sig om handen blir svettig eller inte.
   Just nu vill jag att tiden ska få gå lite till, jag vill att det tillslut ska kännas helt självklart att vi ska bli tillsammans igen. Jag vill att han ska kämpa lite, visa att han bryr sig, för jag vill inte kämpa ensam mer. Jag vill att den Simon som jag blev kär i ska dyka upp vid dörren med blommor en fin dag och säga att han förstår vad som blev fel och att det inte ska bli fel igen. Att vi klarar det tillsammans. Men kanske finns han inte mer och kanske finns inte den Lovisa han blev kär i kvar heller. Jag vet inte. 
   Sanningen är att han alltid kommer finnas i mitt hjärta, det vet jag, för han betyder mer för mig än någon annan. Han känner mig bättre än någon annan och jag har haft mer roligt med honom än med någon annan. När någon säger "simon" kommer jag alltid att känna någonting, frågan är bara om jag kommer känna mig lycklig eller om jag kommer få en klump i magen.
   Flera gånger får jag hålla mig själv från att ringa honom mitt i natten eller skicka ett sms i ren panik. Jag vill ha kärleken som vi hade men kanske har den dött. Jag vet inte. Jag vet förfan ingenting.
 
Fan vad sånt här suger. 
 

höst

Nu är det september och höst. Hittills har jag inte börjat sakna sommaren så värst, det känns snarare lite skönt på morgonen att få ta på sig en varm, stickad tröja, att sova med två täcken i sängen och att få mysa med varm choklad eller te på kvällarna. Hösten är väldigt bra egentligen, och extra bra blir just den här hösten eftersom jag har hela två resor inplanerade. Jippiii