pepparkakspannacotta

Jag stod för efterrätten ikväll & bestämde mig för att prova pepparkakspannacotta. Jag föredrar nog vanlig vaniljpannacotta egentligen, med massa hallon på, men nu till jul satt det här också väldigt fint. Går så himla snabbt att fixa ihop (fast det behövs några timmar i frys för att få det att stelna). 
 
För ca fyra portioner behöver du 1 gelatinblad, 3dl grädde, 2msk farinsocker, 2msk strösocker, 1tsk kanel, 0.5tsk malen kardemumma, 1krm malen ingefära och lite choklad att riva över. 
 
Börja med att lägga gelatinbladet i en djup tallrik med kallt vatten så det blir lite mjukare. Koka sedan upp grädden, sockrena och kryddorna i en kastrull. Ta bort från plattan när det börjat koka och vänta en liten stund innan du lägger i gelatinbladet. Rör om en stund och häll upp i små formar eller glas. Ställ kallt (ute eller i frysen) och vänta ca 2 timmar tills pannacottan stelnat. Riv lite choklad över innan servering!
Joanna-Livet med Asperger syndrom och kronisk smärta

gott

2014-12-28 / 18:07:07
http://domkallarmighannes.com
ɑ n n i k ɑ

Mums!

2014-12-28 / 18:25:18
http://blogofphoto.webblogg.se
My

Ser supergott ut!(:

2014-12-28 / 18:28:29
http://myyfransson.blogg.se
Sofia

Oh vad gott! :D

2014-12-28 / 23:14:35
http://skimmer.blo.gg



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


Blogg:


Kommentar: