hela arton år

Idag fyller lilla jag f*cking 18 år och jag kan inte förståååååå det! Nyss var jag uppspelt över att få börja sexårs, sedan vips började jag högstadiet på skogstorp och nu går jag andra året på gymnasiet. Och fyller 18 år. Vad i gatan? Jag bjuder på lite fula bilder häröver hahahaha men vem bryr sig när det är ens födelsedag? (någon som förstår att jag fyller TRETTIO om 12 år?.......... #panik)
 
 

tisdag

Har precis mumsat i mig detta, så fruktansvärt gott, samtidigt som jag i desperation pluggat lite körkortsteori. Nu är det nära och det känns väldigt läskigt. Håller alla tummar jag har att jag ska klara det! 
 
Idag är det tisdag men det är som fredag eftersom jag är ledig imorgon och på torsdag, så himla skönt! Har varit produktiv idag: gjort det muntliga nationella i engelska, haft körlektion, läst ut körkortsboken, gjort körkortstester och fotat lite. Gud vad jag längtar tills jag har mitt jäkla körkort i handen!!! 

min helg

Jag har haft en jättebra helg! Både igår och idag har jag varit på Parken Zoo på introduktionshelg och jag känner bara hur bra det här kommer bli. Jag tror att jag utan tvekan kommer ha ett av de bästa sommarjobben och jag är så himla glad och tacksam över att jag fick det. De anställde ungefär 200 personer i år utav 1600 ansökningar, och att jag är en av de 60 som jobbar på restaurang känns så himla roligt. Jag blev kioskbiträde och det var det jag helst ville så det är jag jättenöjd med! Ska jobba några gånger i maj men jag kan inte vänta på att det ska bli juni så det drar igång på riktigt. 
 
Jag har dessutom fått jobbet på McDonalds, och det blev lite oroligt där i mitt huvud ett tag med hur det skulle gå ihop då jag fick veta att jag kommer jobba ganska mycket på parken zoo i sommar. Jag ska prata med donken och säga att jag helst jobbar kvällar, hoppas det går ihop sig! Nu kommer mina föräldrar hem från Malta så ska gå och ge dem varsin kram, hörs imorgon!  

och jag tänker alltid på dig i april

Hej alla fina, det är mycket på gång i mitt liv just nu känns det som - därför hittar jag inte alltid tiden till bloggen. Dagarna går så fort också, jag tror att jag har bloggat "idag" men idag visar sig vara iförrgår istället, haha. Den senaste månaden (tror jag), har jag totalt haft två gruppintervjuer och två individuella intervjuer, de senaste två var i tisdags och idag. Chuppchupp sa det bara, hann inte ens bli nervös innan! Och då är det värt att nämna att jag faktiskt inte varit på en enda jobbintervju innan detta, så ni förstår säkert stressen+oron jag har känt, men som tur är har allihopa gått jättebra! Förutom allt med det här så är det mycket som händer i helgen, bland annat introduktionshelg på Parken Zoo, och körkortet närmar sig och jag har nu under 10 dagar kvar. Håller tummarna att jag klarar det direkt!! Annars så rullar livet på men jag ska pusta ut så hårt när den här veckan och nästa vecka är över, då är det förhoppningsvis mycket som försvunnit från mitt huvud och mina axlar. Mina föräldrar är dessutom borta en vecka nu så jag har huset för mig själv, iförrgår myste jag med Simon, igår med Hanna och idag kommer alla mina fina tjejer hit för tacos och gos. Blir bra det!

day 3

8 fears
- HAJAR. Finns ingenting jag är mer rädd för och skulle jag se en i det vilda skulle jag droppa ner död direkt av ren skräck. På Sea Life i London var jag tvungen att gå på ett glasgolv över en massa hajar och mina ben har aldrig varit så svaga, det var så sjukt obehagligt och jag kunde verkligen se framför mig hur glaset spricker upp och jag faller rakt ner bland trettio hajar. Gud håret reser sig på armarna bara jag skriver detta. Dumt nog är jag helt trög i huvudet och brukar googla "shark attacks" och en massa fakta på vart det är vanligast, hur de attackerar, hur många som dött och vad det finns i svenska vatten... hujedamig. 
- att någon i min närhet ska dö. Det är så himla jobbigt att ens tänka på det. 
- att jag ska köra på/döda en annan människa eller ett djur
- att jag inte blir lycklig med mitt liv
- att jag blir fast i Eskilstuna hela mitt liv
- att jag inte kommer kunna få barn
- att jag dör innan jag blir gammal
- att jag/någon i min närhet blir allvarligt sjuk
 

day 2

9 loves
- Jag älskar min pojkvän, min familj, mina kissemissisar och mina vänner! 
- Jag älskar att resa.
- Jag älskar musik och de jag lyssnar mest på är självklart 5 Seconds of Summer och Justin Bieber. 
- Jag älskar verkligen att köpa kläder, det är sjukt och hemskt men jag mår så himla bra utav det. 
- Jag älskar sommar och sol så himla mycket, man känner verkligen lyckan ända in i själen en fin, solig dag. 
- Jag älskar att bada och simma och hoppa i och flyta och snorkla och allting.
- Jag älskar att avsluta saker, att få saker gjorda och avklarade så jag slipper ha dem i mitt huvud
- Jag älskar att äta och mina dagar cirkulerar oftast kring att äta och vad jag ska få äta snart
- Jag älskar att sova. Jag brukar inte sova särskilt länge men att bara få lägga sig ner i sin säng efter en lång dag och liksom äntligen få slappna av och ha lite lugn och ro, det är så underbart. Man bara ligger där still och sover liksom, så fridfullt och skönt. Nu ska jag faktiskt sova, hihi. 

monday

Idag har jag haft en jätteskön dag, ett bra avslut på lovet! :-) Först och främst så sov jag och Simon ut vilket var superskönt. Lite senare gick vi ner till rosenfors där det är huuur fint som helst med blommor över hela marken och strosade runt där lite medan jag tog några bilder. Lite efter lunch cyklade jag hemåt för att säga hejdå till min storebror som skulle åka tillbaka till stockholm. Sedan dess har jag i princip varit ute i solen idag igen, så himla himla skönt, och passade på att läsa mer i körkortsboken. Alldeles nyss åt jag korvstroganoff med fullkornsbulgur ute i solen också, så himla mumsigt. Jag började nästan tro att det var sommarlov där ett tag men det blir det snart! Snart tänkte jag unna mig ett bad för att vila ut det sista innan man måste hitta någon slags energi för att orka med de här sista veckorna i skolan...
 

10 days

Börjar med en utmaning från och med idag, ni får självklart också vara med (inte jag som kommit på utmaningen) men gör en egen bild för denna har jag gjort. :-) 
 
10 facts
1. Jag är inte en särskilt social människa utan jag trivs bra hemma på mitt rum med en serie, haha...
2. "Jag tycker oftast inte om folk, alls" stämmer oftast bra in på mig, det är få människor jag tycker om till 100% och inte stör mig på
3. Katter är självklart mitt favoritdjur och tycker oftast om dem mer än människor
4. Jag pratar asmycket i sömnen, varenda natt. Simon spelar alltid in och det är så kul att lyssna, det är oftast bara randomsaker som att jag blir jättearg på honom för att han bara ligger där när jag vill visa honom någonting. Och senast jag sov med mamma hade jag sagt "men vad gööör drottningen?". 
5. Jag är en perfektionist och kan sitta och sudda samma ord tio gånger tills jag tycker att det står fint, eller riva ut hela sidor och skriver om dem om jag gjorde nåt fult. 
6. Jag kan bli så upprörd när jag hör/läser om sverigedemokraterna och vad deras politiker har sagt/skrivit att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Jag blir så arg att det finns sånna hemska människor som verkligen inte bryr sig ett skit om andra enbart p.g.a. hudfärg, religion eller vilket land man kommer ifrån. De känner ju inte människorna och då tycker jag faktiskt inte att man kan säga något om dem. 
7. Konstigt nog så tycker jag inte om gäspar, dels för att vissa låter så himla äckligt och dels för att de smittar av sig så man själv blir trött hahaha...
8. Jag har nog lite för höga förväntningar på mig själv och prestationsångest ibland.
9. Jag är hungrig jämt (eller sötsugen).
10. Jag är oftast glad men jag skrattar dessutom när jag är arg/rädd o.s.v. vilket gör att många tror att jag alltid är glad. 

sol

Vaknade och såg direkt ut genom fönstret vilket fint väder det var. Småsprang upp och fixade ihop lite god frukost (måste passa på när man har lov och tid...) och har sedan ungefär 10 varit ute i solen. Har legat och läst världens roligaste bok (du och jag i trafiken hahaha) igen, men bättre att passa på att göra det i solen i alla fall. Gick ut i linne men till och med det blev för varmt, skulle kunna bada idag! Nu ska jag fixa ihop någon lätt lunch och sedan ska jag hem till pojkvännen. Helt underbar dag, tack och lov för att vi har lov när det är sånt här väder! 

findus

Idag har det varit en helt underbart härlig dag, jag har gått ute i linne utan att frysa någonting alls. Snacka om skönt!!! Har övningskört mycket idag och firat påsk hos farmor och farfar. Letade ägg, åt massa mat och gosade med fina Findus.↑ Superhärlig dag som sagt, hoppas ni haft en fin påsk :-)

polaroid

Beställde hem lite polaroids förut med bilder på lite allt möjligt fint som finns, hade 100 gratis hos Fujifilm så varför inte liksom. Har hängt upp några i mitt rum, blev jättefint! 
 
En liten update av mitt liv idag: har spenderat dagen i mammas lägenhet då vi har byggt ihop en massa IKEA-möbler och även övningskört mycket. Snart är det dags för mina körkortsprov och jag blir så himla full av ångest, jag vill så gärna klara det och jag borde verkligen klara det, men tänk så gör jag inte det? Har därför dessutom pluggat massa teori i ren desperation idag hahaha. Nu på kvällen åt vi också en jättegod middag här hemma och firade min storebror lite försent över en blåbärspaj. Det var mysigt. 
 
Nu tänkte jag hoppa ner i badet för att slappna av en stund, det känns som att det behövs för det är mycket på gång nu. Har lite plugg över lovet som jag inte ens skänkt en tanke på vilket jag kanske borde ha gjort haha, sen allt med körkortet och sen ska jag dessutom på en jobbintervju för mcdonalds på tisdag. Sånt gör mig ju lite stressad eftersom det är utanför min comfortzone, men jag tänker att det är bra att gå och ta chansen! Och skulle det gå piss och vara helt hemskt så är det inte hela världen eftersom jag redan har ett sommarjobb (wiiiiiho) och det är över på en timme. Dock vill jag inte att nästa vecka ska börja. Låt det bara vara lov förevigt. 
 

min dag

Min dag idag har varit en superlång dag. Jag har för det första träffat Simon ett tag när vi tog bussen till mammas lägenhet imorse för att släppa in de som bar in hennes nya säng, vi passade på att köpa lite munkar och sånt där gott att mysa med medan vi väntade. Efter det åkte jag hem och strosade runt lite ute i det fina vädret innan mamma kom och hämtade mig så jag kunde köra iväg mot Erikslund. Väl där blev vi fullpackade med stora, tunga paket från Ikea som bokstavligen tog upp all yta som fanns i vår bil. Efter att ha stressat lite efter att de sagt att det är snart dags för stängning haha så kunde vi köra hemåt igen och lastade av allting i lägenheten igen och det tog forever för det var så sjukt tunga saker att vi verkligen inte orkade bära allt upp för fem trappor. Vi fick gå vända för vända hundra gånger kändes det som, det var verkligen dagens träningspass om inte värre. Men det var ett äventyr i sig och det kommer bli så himla fint där. 
 
Det extra braiga med denna dag var att både min pappa kom hem en dag tidigare från jobbet och min storebror kom hem från stockholm, var ett bra tag sen han var hemma. Men det allra allra allra bästa med idag var att jag fick det där samtalet idag som jag har panikat, stressat och oroat mig över hur länge som helst. Mitt inne på Ikea började min telefon ringa och jag förstår direkt att det måste vara Parken Zoo. Finns inte ord för hur skönt det känns nu, JAG HAR ETT SOMMARJOBB PÅ PARKEN ZOO, jag kommer tjäna pengar och jag behöver inte skänka en enda tanke på om jag kommer få ett jobb eller inte. Jag har känt sån enorm press med att jag måste ha ett sommarjobb, dels för pengarna men också för erfarenheten. Efter detta kan jag säga att jag har både jobbat i kassa, på restaurang och med service. Så jävla skönt. All oro, press och stress angående detta är bortblåst från mina axlar och jag känner bara yesyesyes, wowowowo. Jag är så himla, himla glad för ärligt talat så var jag långt ifrån säker på detta jobb - kändes som att lilla jag kanske inte riktigt är den personen de skulle anställa när det är flera hundra ungdomar som söker dit MEN jag provade ändå och det visade sig att jag hade fel! De ville ha mig där och det betyder så mycket för mig. Är så himla, himla tacksam och jag kan inte vänta på att sommaren ska börja. 
Såhär glad känner jag mig just nu. Nu ska jag sova gott för det förtjänar jag. 
 
 
 
 
 
 

ny bikini

Köpte den här fina bikinitoppen igår (Cubus 149:-), den är så himla fin! Längtar tills jag kan använda den, men måste införskaffa antingen vita eller rätt mörkblåa bikinitrosor först. Men det hinner jag nog innan det blir dags att bada.. Nu ska jag strax köra iväg mot Erikslund med mamma. :-)

stockholm

Har haft en superbra dag med min fina, bästa vän Hanna i huvudstaden idag. Nu är jag hemma med skapligt ont i fötterna och trötta ben men det har varit så värt det. Vi har för det första båda två fått med oss många fina saker hem och vi har fyllt våra magar med så goda saker idag. Först åt vi nachotallrik till lunch, sedan festade vi till det med varsin frozen yoghurt-bägare (fytusan vad gott det var säger jag bara) som vi mumsade på i fina, fina kungsträdgården. Som avslutning på dagen sjönk vi ner i varsin stol inne på Wayne's där jag tog en jättegod kycklingwrap. En riktigt härlig dag

vårkänslor

Idag kändes det sååå vårigt att jag var tvungen att fira med två glassar. Har cyklat till och från Simon idag, så himla skönt när det är sol. Gick också på en liten promenad och letade efter vitsippor. Fint. Förstår ni att det är 50st dagar kvar till sommarlovet?! 

I'm out of sight, I'm out of mind

Ni kanske har märkt vid det här laget att jag är ett stort fan av både smoothies och frukt, så det här är vad jag kommer mysa med i badkaret till några avsnitt av Gossip Girl. Tycker verkligen att jag förtjänar detta för jag och Hanna var nyss på värsta jobbiga träningspasset! Ciao
 

påsklov

Igår fick jag påsklov, wohoo! Idag är det ju dock helg egentligen men äsch, jag tycker att jag har påsklov ändå. Simon sov här igår och vi har tittat på Wolf of Wall Street, dock var den ju överdrivet lång så vi såg den både igår och idag. Han åkte hem för ett tag sen men jag ska ändå hem till honom ikväll! Nu har jag pluggat körkortsteori, börjar känna av lite småpanik inför detta i och med att det är mindre än 20 dagar kvar, och jag har drömt om det där jäkla provet flera gånger hahaha. Vill så gärna bara ha mitt körkort i handen!! Nu tänkte jag rensa mina kläder lite, skönt med en liten vårrensning! Vi hörs, puss. 
 

vila i frid

Idag var det min morfars begravning, tyvärr var jag inte där av olika anledningar men jag önskar att jag hade varit det. Min mamma höll ett jättefint tal och min fina mormor läste en dikt, det hade jag så gärna velat höra. Och jag hade velat vara där och sagt hejdå till min morfar. Istället fick han ett brev från mig med sig ner i graven, det känns väldigt fint. Kommer sakna honom väldigt mycket för han var en sån himla fin människa som alltid fick en att skratta och han var så full av kärlek. Älskar dig moffa, ha det så bra där du är♥
 

babylips

Fick hem ett brev häromdagen där det stod att jag hade ett paket att hämta ut på Konsum, what?? tänkte jag. Gick dit idag och hämtade det och fann dessa två Babylips från Maybelline. Jättebra ju, har hört att de ska vara jättebra och kan redan säga att de smakade fett gott hahaha. Så tack så mycket! 

Torsdag idag alltså, dagen som alltid är jobbigast på hela veckan. Idag har jag gjort tre prov, ett i historia, ett i entreprenörskap och ett muntligt i matte. Skönt ändå för nu är allihopa ur världen! Åkte hem till Simon efter skolan och vi såg det nya Game of Thrones-avsnittet, men nu är jag hemma i min ensamhet och tänkte kolla på Top Model strax och samtidigt skriva klart min rapport i medieproduktion så jag får ännu en sak gjord idag. Efter det blir det nog mitt vanliga Gossip Girl-mys, tycker att jag förtjänar det idag. Puss

wednesday

Idag är jag somsagt ledig och det firade jag med en god frukost (jag vet att ni har sett typ hundra frukostbilder med smoothie och avokadomackor hahaha men what the hell, det är ju det godaste). Jag ska försöka vara lite produktiv idag med lite plugg, körkortsteori och städa mitt rum, men först ska jag fortsätta slappa lite till och se klart Glee-avsnittet jag missat. Kram

ur telefonen

jag och min fina bästavän i lördags ♡ / simons och min B&J / smoothie + plugg = sant / min kissis
 
Hellooo, sitter hemma i min säng och kan CHILLA resten av min dag p.g.a. att jag skickat in både källkritiksinlämningen till samen och gjort alla mattetal inför vårt muntliga prov på torsdag och det känns så underbaaart. Kan dessutom ta det lugnt hela dagen imorgon för då är jag ledig. Egentligen känner jag mig inte jätteskoltrött, inte mer än normalt liksom, men senaste dagarna har jag bara varit så trött och orkar knappt gå upp på morgonen för att ha samma lektioner hela tiden och varje vecka ser exakt likadan ut. Ska bli skönt med lov nästa vecka och sen börjar det ju faktiskt närma sig sommarlovet, hihihi, det ska bli så fruktansvärt skönt. Nu ska jag återgå till mitt slappande och kolla på Gossip Girl och Top Model, ha det bäst.
 

we get so disconnected

Tre av mina absoluta favoritlåtar just nu, tipstips♥. 
 
Det har återigen hänt mycket sedan jag sist hörde av mig! I fredags åkte jag hem till Simon, vi gick bl.a. och köpte en ben&jerrys som vi mysåt uppe på ett berg. I lördags såg vi Hercules som kommit ut på swefilmer, tyvärr var den faktiskt lite av en besvikelse då jag trodde att den skulle vara skitbra eftersom både Kellan Lutz och bästa Liam McIntyre var med. På lördag kväll åkte jag och mina fina vänner till Kjula och gick på vår klasskompis 18-års fest, jätteroligt! Igår åkte jag och mamma först iväg till Vingåker och gick på outleten där, sen körde vi vidare ända till Linköping där vi gick på hockey. Kom hem ganska sent på kvällen så trött som jag var somnade jag direkt. Idag har jag varit svintrött men orkade ändå träna ett spinningpass med Hanna efter skolan, sedan mumsade vi varsin Subway och nu pluggar jag med Simon som ska sova hos mig ikväll. Riktigt mysiga dagar med andra ord! 
 

ed sheeran

Denna mannen ska jag och Hanna se i november!! WOO vet inte vad som hände men av ren tur uppdaterade jag sidan och fick tag i två ståplatsbiljetter typ 10 minuter innan de skulle släppas hahaha, va liksom?... Ska bli så fett!! 

torsdag

Åh vad jag längtar efter lite solblekt hår, grönska och sommarkläder.....!!
Det har varit en sån skön dag idag i och med att jag var ledig från skolan, kunde för en gångs skull sova ett tag till och sedan gå upp helt utan stress. Hade dock utvecklingssamtal vid tre men det gick fort! Efter det kom Simon hit och vi hade en sån mysig dag, har saknat honom så mycket eftersom vi sågs senast i lördags.. Det jag egentligen borde ha gjort idag är att plugga till svenskaprovet imorgon, men det har jag helt enkelt inte orkat för det är så tråkigt och så konstigt... får hålla tummarna att jag lärt mig bra på lektionerna men det tror jag nog att jag har. Nu ska jag snart krypa ner och titta några gossip girl avsnitt innan jag somnar istället. Imorgon är det fredag - wohooo! 
 

vårkänslor

OK vårkänslorna är på max - så himla underbart med vår kära sol!! Har helt glömt bort hur det är att inte frysa nu under vintern så nu när solen börjat titta fram längre stunder under dagarna börjar man ju verkligen längta till sommaren. Förstår ni hur underbart man har det på sommaren egentligen? Man går upp, fixar iordning lite jordgubbar med mjölk, slänger på sig ett linne och ett par shorts och går ut i solen barfota och äter sin frukost. Sen tar man på sig solglasögonen och trampar iväg på cykeln och badar. Finns det något bättre ens? 
 
Det jobbiga är ju att man nu ändå har över 40 skoldagar kvar att ta sig igenom och plugg att göra, det är ju inte det lättaste när man faktiskt hellre sitter ute i solen med en glass i handen. Jag ska verkligen försöka in i det sista nu med prov, inlämningar, kompletteringar och nationella så jag blir nöjd med mina slutbetyg. Innan påsklovet händer det ändå litegrann: svenskaprov, matteprov, historiaprov och entreprenörskapsprov. Dessutom ska jag försöka få klart min samhällskunskapskomplettering också så jag slipper tänka på det sen! Imorgon har jag lyckligtvis en hemstudiedag så jag ska försöka bocka av så mycket jag bara kan. 
 
Sen har vi det här med körkortet - om 28 dagar har jag teoriprovet. Igår gjorde jag en såkallad "lilla uppkörningen" med min körskolelärare där man helt enkelt gör som på en riktig uppkörning bara att det är han som är med mig. Lyckligtvis klarade jag det så mest troligt går det ju bra under min riktiga uppkörning, men fy tusan vad jag kommer vara nervös ändå... det finns inte ord för hur fett det kommer kännas när man verkligen har klarat av det här tillslut!! 
 
Nä nu ska jag fortsätta med mitt pluggande innan jag ser min dagliga dos av Gossip Girl... ha det bäst♥