november

Några bilder från mitt november. Det har bakats och ätits, lästs och ritats, gosats med kissarna, fått en ny fin kamerarem, gjort en bucketlist-bok, ritat en tygkasse, köpt ett nytt objektiv och blivit klar med min inte-platta-håret-på-ett-år-utmaning. November brukar vara ganska värdelös men måste säga att den var över förväntan iår! Nu ska jag hem till Simon för resten av kvällen, ha en fin lördag alla vänner. 

bio

Så var det fredag igen och jag tycker att den här veckan gick extra fort! Det var verkligen skönt. Nästa vecka kommer bli lite mer jobbig med engelskatal och sådär men innan jag börjar oroa mig över det ska jag ta helg. Den här helgen inviger jag med bio med Julia och Hanna, det ska bli kul och alla säger ju att den är skitbra så hoppas det! Ha en fin fredag 

plugg

Tänkte spendera det som återstår av denna onsdag med att plugga. Det är mycket som händer nästa vecka och veckorna nu innan det blir jullov, bland annat en samhällsinlämning, ett matteprov, spanskaprov, historiainlämning och ett engelskatal. Känner redan nu hur stressat det kommer vara så jag tänker försöka vara ute i god tid med allting för att göra det lite lättare. Det värsta är ju såklart engelskatalet, har aldrig varit ett särkilt fan av att hålla muntliga saker och nu är det dessutom på engelska... efter det kommer historiainlämningen för att den är verkligen hur konstigt som helst och vår lärare är jättehård på allting vi lämnar in så det måste vara hundratio procent perfekt. Jag ska kämpa på lite extra nu när det bara är några veckor kvar tills man får vila ut lite igen! 
 

the sun will be rising

Ligger i min säng och känner mig helt jäkla slut. Slut på allting. Och det är bara tisdag. Men har haft det bra i alla fall, Hanna och jag simmade efter skolan och åt sedan subway till lunch. Kollade på Möhippan idag lite halvt, helt okej! Igår såg mamma och jag mysigaste Love Actually. ♥ Livet rullar på helt enkelt så snart är det väl helg igen. 

mindre än en månad kvar!

Till henne: parfym/skönhets-kit, iphoneskal, namnsmycken, serie-boxar, mysiga tofflor, doftljus, body butter, fotoalbum, ett kit med lite allt möjligt plock som nagellack, hårinpackning, smink, ansiktsmask. Polaroidkamera (här) och nailskins från nailskins.se.
 
Till honom: parfym-kit, kedjearmband, GTA5, iphoneskal, morgonrock, serie-box, DW klocka, onepiece. Köra en Lamborghini/Ferrari (länk)
 
Det är mindre än en månad kvar till julafton! Gud vad tiden går fort. Jag har faktiskt inte köpt en enda julklapp än men det börjar verkligen bli dags. Om ni är som mig och brukar ha lite svårt att hitta de perfekta julklapparna så titta in på hittajulklappar.nu.

fint

weheartit
 
Hej alla söta! Hade det jättebra med Hanna igår till idag och nu är jag hemkommen från Simon som jag hann träffa en liten stund idag. Ska snart äta pannkaka med mammis & pappis och sen ska jag nog hänga vid TV:n resten av kvällen, det är väl det söndagar är till för? Imorgon är det måndag vilket inte gör någonting, måndagar är mina favoritdagar förutom helgerna eftersom jag slutar redan kl.11, men jag är lite orolig inför provet i samhällskunskap som jag inte har en aning om vad det handlar om och om jag ens kan plugga på det på något sätt...
 
 

lördagsmys

Hej alla godingar! Jag sitter i min säng med nytvättat hår och är proppmätt på fika. Simon åkte hem för ett tag sen, vi sov ganska länge och tog det lugnt imorse. Vi har börjat kolla på Sons of anarchy också som faktiskt är väldigt bra! Lite senare idag ska jag hem till Hanna och spendera natten där, det är ju trots allt 1D day!! Vi tänker mysa ner oss med massa gott och titta på One Direction live, vet inte om det kan bli så mycket bättre faktiskt...
 
 
 

nytt objektiv

Idag hämtade jag ut mitt nya objektiv som jag köpte för en del av pengarna från min "hårutmaning"! Känns lagom bra sådär, de verkar så hiiiimla bra och jag slipper nu några av mina dåliga objektiv. Det är ett Tamron AF 28-75/2.8. Längtar tills jag kan prova det utomhus i dagsljus, tror somsagt att det är grymt!! Jag köpte mitt från fotokungen och det kostade fyra tusen riksdaler. 
 

london

Två bilder från London i somras.
Hit skulle man ju minst sagt hemskt gärna åka just nu.. eller till något varmt land så man slipper den här himla kylan!! Jag har haft en fin dag idag, skolan var ovanligt bra för att vara en onsdag, och när jag slutat körde jag och mamma till Chopchop och köpte godaste middagen. Nu tänkte jag bara ta det lite lugnt och kanske läsa lite men senare ska mamma och jag se på bästa filmen: 10 orsaker att hata dig! Supermysigt.
 
Lite sur är jag ändå idag. Jag har beställt en iPhone 5s från Tele2 för drygt en vecka sen och de sa då att leveranstiden var 1-3 dagar. Jag har fortfarande inte fått någon och när jag skrev till dem idag sa de att den nya leveransen typ kommer 14 december, alltså en hel månad efter att jag beställt den och de sa till mig att det skulle ta någon enstaka dag. Känns inte så himla kul när min 4s knappt går att använda, den stänger av sig precis hela tiden så jag måste ha den i laddaren hela tiden för att undvika det. Lite lagom sur är man men det finns inte så mycket att göra... 
 

my bucketlist

Köpte ett fint litet block där jag ska pyssla ihop min bucketlist inuti, ni kommer säkert få se några sidor av den senare! Jag har spenderat denna dag också i sängen, har en svag huvudvärk som aldrig går bort, jag har den här sjuk-känslan i kroppen och jag börjar dessutom snörvla nu. Hoppas det inte blir värre för det orkar jag verkligen inte! Blir mycket film och serie-tittande när man inte känner sig helt frisk men vad gör det? Förutom Glee har jag sett Legally Blonde, Waiting For Forever, Pitch Perfect och Ego igår och idag och de var allihopa helt okej! 

mysmåndag

Älskar mina mysmåndagar då jag sitter på bussen påväg hem redan klockan elva. Har lagat våfflor och gjort hallonsylt till lunch som som vanligt sitter väldigt bra. Jag har känt mig lite halvkrasslig igår och idag så jag tänker spendera resten av dagen i sängen, blir bra med lite Glee, nån film, gos med katten, lite spanskaplugg och lite Harry Potter-läsning. Kram! 

give me love

gammal bild

Min bloggning är verkligen inte på topp men det blir så ibland när man inte har någonting att visa eller säga. Igår tog jag det bara lugnt hemma hos Simon och jag sov verkligen ut då jag somnade lite efter nio till en film och så sov vi till lite över elva idag. Skönt! Idag kollade vi klart på Lost vilket känns lite sorgligt, eftersom att det är 6 säsonger så blir man ju så fäst vid personerna och jag kommer verkligen sakna dem. :( Sedan jag kom hem idag har jag också bara tagit det lugnt, satt och läste Harry Potter med hårinpackning i badkaret med levande ljus och nu tänkte jag nog kolla några Glee-avsnitt. Helgen är bra underbar

before i die

Älskar att titta runt på before i die-bilder, man blir ju så taggad på life hahaha. Kan verkligen garva ihjäl mig åt vissa också, typ som "drive a bus" HAHAHA. Väldigt fint är det i alla fall! Jag ska köpa någon fin bok och skriva ner hela min lista i den, blir så kul att stryka vart efter. 
 
Nu ska jag krypa ner i sängen och titta på lite Glee och gosa med katten innan jag ska sova! Imorgon är det äntligen fredag, ska bli jätteskönt. Min dag idag har inte varit särkilt spännande, efter skolan kom Simon hit idag igen och vi hjälptes åt att plugga inför hans matteprov imorgon. Bra har jag det i alla fall! 

min fina kamera

Fick hem den här fina kameraremmen från idiwa.se idag som jag skrev om förut. Åååh jag tycker verkligen att den är hur fin som helst och nu ser hela min kamera så mycket finare ut. ♥ Jag är så himla nöjd, tack så jättemycket idiwa!
 
Idag har jag umgåtts med min pojkvän efter skolan vilket var mys, vi såg senaste the walking dead-avsnittet och ett av Lost. Vi har bara 4 (!!!) avsnitt kvar av Lost nu herregud, kommer vara så konstigt utan det och jag kommer verkligen sakna det. Det är väldigt skönt för det är första kvällen på länge som jag inte har något från skolan att gå igenom eller trycka in i hjärnan så nu tänker jag bara slappa framför TV:n resten av kvällen och bara slappna av. 
 

5 seconds of summer

Fick ett ryck idag och behövde få ut lite kreativitet ur fingrarna så jag gjorde ännu en tygpåse. Jag och Hanna har hittat ett nytt band som vi har blivit galna i, 5 seconds of summer, och deras märke är ju bara sååå snyggt så jag målade det på den svarta tygpåsen jag sydde. Visst blev det fint? Det här är i alla fall min finaste påse hihi. Lyssna på deras låtar Wherever you are och Heartbreak girl på youtube, de finns inte på spotify än :(, mina absoluta favoritlåtar just nu. SÅ JÄVLA BRA. 

mys för två

Min fredag spenderade jag med mr Simon, myste med senaste walking dead, lite lost och pannacotta. I lördags gick vi en sväng på stan och på kvällen kom bästa Hannis och gjorde mig sällskap här hemma för att mamma och pappa skulle till stockholm på teater + hotell. Vi myste till det tacos och massa gott, några filmer och sånt där braigt. Idag efter att Hanna åkt så körde jag ut till farmor och farfar på en fika och så har jag gjort hjärtformade chokladbollar till min pappis på farsdag, fina va? Mysig helg! 

kamda.se

Jag är helt kär i de här kameraremmarna hos kamda.se, de är verkligen huuuur fina som helst och mycket roligare och personligare än kameraremmen man får med sin kamera som min tråkiga svarta nikon-rem. Verkligen en perfekt grej och jag som är helt svag för blommor... Ännu bättre är ju att alla de här kostar bara 99kr och nu är det dessutom fri frakt så passa på! 
 
På kamda.se finns det massa bra kameratillbehör, perfekt att önska sig nu till jul o.s.v.! Alla mina reflexskärmar kommer därifrån, har ett rengöringskit, en diffusor och några filter och sådär, jag är supernöjd med allt då det är väldigt bra kvalité och bra pris. Om jag bara hade en kamerarem så skulle samlingen vara komplett, haha! Nej men visst håller ni med om att de är hur fina som helst??
 

gymnasie?

Skulle inte du kunna skriva ett inlägg om när du började gymnasiet, vilket gymnasium du tog och vilka tankar du hade, vad du tog för linje och vad du vill bli när du är stor. Skulle betyda enormt om du gjorde ett sådant inlägg då jag själv snart ska börja gymnasium o har ingen som helst aning om vad jag vill bli. Kram /Mathilda
 
Jag minns hur nervöst och jobbigt det var i nian när man helt plötsligt stod inför ett jätteviktigt val och jag hade precis som du i stort sett ingen aning om vad jag ville göra i min framtid! Det jag hade att gå på var att mina föräldrar absolut tyckte att jag skulle välja en bred linje just eftersom att jag inte hade någon aning och sedan också att jag ju tycker om media väldigt mycket. När jag sedan fick höra om linjen "sam-media" kändes det verkligen som att det var det bästa för mig av de linjer som fanns! Det gick ju dock inte så bra för mig i början, kände direkt att jag inte trivdes på skolan jag valt och att klassen var fel för mig. Mamma och pappa sa sedan att det kanske bara kändes fel just nu för att det var en sån stor förändring o.s.v. och tyckte att jag skulle ge det en chans och det hade de ju rätt i. Så jag gav det en chans i en termin men det kändes fortfarande lika fel. Men eftersom att det mest var klassen som gjorde att jag ville byta men att själva linjen kändes väldigt bra så hade jag turen att min vän Julia gick sam-media på John Bauer. Jag mejlade rektorn där och frågade om jag fick byta och det fick jag! Jag var där på prov en dag och det kändes redan då hundra gånger bättre än i min förra skola. Nu trivs jag verkligen hur bra som helst, min skola är nog världens bästa skola och min klass är så himla bra! Känns nästan lite jobbigt att jag redan går i tvåan och bara har tre terminer kvar... Har fått många nya vänner och nu känner jag verkligen att gymnasiet ändå lever upp till mina förväntningar av det! 
Jag kan ju inte bestämma åt dig vad du ska ta men jag tycker absolut att du ska ta en linje som är bred typ sam, natur eller nån liknande så att du kan bestämma dig efter gymnasiet vad du ska bli. Jag vet inte hur stor din stad är men det brukar finnas olika inriktningar på t.ex. sam där du kan kombinera plugg och något intresse typ sam-beteende, sam-idrott eller min linje sam-media. Ett tips är att gå och prata med din studievägledare då de är väldigt duktiga på att ge tips och förslag! Ett annat tips som jag gjorde i nian var att skriva ner alla linjer som fanns i min stad och sedan strök jag över dem som jag absolut inte ville gå. Då får man i alla fall en liten aning om vilka man skulle kunna tänka sig att gå och det är lättare att göra ett val därifrån. Det är ändå viktigt att komma ihåg att det här valet kanske inte är fullt lika viktigt som man kanske tror, livet går inte under om det skulle bli fel och det går oftast att fixa till om det inte känns bra, skolor verkar vara ganska snälla när det gäller byte o.s.v. Ta det bara lugnt och lyssna på hjärtat och magen så är jag säker på att du väljer någonting bra. Lycka till! ♥

vargar

Så fantastiskt fina bilder, inte brusiga eller nånting haha, men ville visa min fina vargtröja från Urban Outfitters! 
 
Nu är jag äntligen hemma och snart är torsdag slut vilket betyder fredag!! Känns så himla skönt, den här veckan har varit ganska seg. Men idag har jag skrivit ett historiaprov (som kändes okej) och när morgondagen är över så har jag ännu ett prov mindre att göra! Dock har jag några saker nästa vecka också men det känns skönt att börja bocka av listan. Simon ska komma hit när som helst nu och vi tänkte plugga lite tillsammans innan hans matteprov imorgon! 

mitt hjärta i din hand

Vad skulle jag inte göra för att vara tillbaka på stränderna nere i skåne? Att få gå barfota, ha på sig shorts och linne utan att frysa det minsta och bada i havet... Få lite sol på sig och käka glass!! Det måste verkligen vara så att livet är bra mycket bättre på sommaren, just nu känns allting bara så himla deppigt, kallt och grått. Som tur är kommer ju sommaren tillbaka varje år men ibland känns det bara som att tiden går hur sakta som helst. 
 
Min onsdag är ganska deppig precis som onsdagar brukar vara. Nu har vi en sån här period i skolan där man helt plötsligt ska ha prov, tester, skarpa lägen, inlämningar och tal i precis varenda ämne. Historiaprovet känns värst just nu så det ska bli himla skönt att ha det klart imorgon oavsett hur det går! Bara jag får bort det ur världen så kommer det kännas lite bättre. Jag längtar så himla mycket till helgen, att bara få sova ut och att få titta på glee istället för tråkiga anteckningar - det är livet det. 

myser

Myser med lite varm choklad (så jäkla gott med minimarsmallows och riven choklad i!!) och bästa Harry. Borde väl egentligen läsa historian men vem väljer det före Harry Potter??...
 
Det gick bra att klippa mig idag! Min frisör var väldigt nöjd med mitt hår så jag fräschade bara upp det med nån cm bort och några cm kortare lugg bara. Och juste, fortsätt rösta på mig här, jag ligger just nu på 3:e plats!! Jag hade dessutom tänkt köpa flera kameraremmar och ha en tävling om en här på min blogg som någon av er kan vinna. Vill så jäkla gärna vinna och jag älskar er förevigt om ni röstar på mig, haha!  ♥
 

chokladpannacotta

Igår bakade jag det här; asgod mjölkchokladspannacotta! Min UF-grupp i skolan har bestämt oss för att göra en bakbok haha, vet inte hur bra det kommer gå men vi ska i alla fall försöka. Här är ett av recepten jag skulle baka och det blev som sagt väldigt gott! Har fortfarande kvar lite hemma så längtar tills jag kommer hem! Just nu sitter jag på mammas jobb och tänkte försöka plugga lite till historiaprovet nu innan vi ska klippa oss halv fem. När jag slutade vid 11 idag gick Hanna och jag som vanligt på tisdagar och simmade och efteråt åt vi på subway, så gott!!
Föresten så har jag gått vidare i Filippas fototävling, det skulle betyda så mycket för mig om ni ville rösta på mig, nummer 1! Ni får en fet, mental, bamsekram om ni gör det. Klicka här för att göra det, puss!

mitt höstlov

Nu är höstlovet redan över men jag tycker att jag har haft ett väldigt bra lov ändå. Jag har först och främst tagit det lugnt, ätit gott och tittat på serier vilket jag tycker hör lite till ett höstlov. Man måste ju ändå vila upp sig när man har chansen! Jag har druckit varm choklad, sett Thor på bio, bakat pannacotta & oreopops till vårat UF, tränat (simmat) med Hanna, firat mamma på Afternoon Tea på Sundbyholms slott med släkten, myst med Simon, kollat klart säsong 2 av Glee, varit i Stockholm över en dag med mamma, ätit middag och strosat runt på stan med Louise, nästan kollat klart på hela Lost med Simon och blivit klar med min hårutmaning (!!) så nu är jag nog ändå redo för skolan igen. Nu ska jag och mamma titta på Notting Hill haha, så mysigt! 
Föresten har jag fått möjligheten att ge er 20% rabatt om ni anger koden "nailskins20" på nailskins.se som är en hemsida där man designar sina egna "nagel skins", verkar jättekul!
 
 
 

the ground beneath my feet is open wide

mys / började rita igen
min och louises mumsiga mat på george's / lockigt hår
min mysis / lunchen jag gjorde till simon och mig i veckan
 
Godmorgon! Jag har lyxen att vara ledig ytterligare en dag så jag började min dag med att titta på filmen Lovelace med Amanda Seyfried som var helt OK. Lite hemsk med tanke på att det har hänt på riktigt men ändå bra och helt okej att titta på. Nu har jag precis käkat frukost och ska ta tag i lite saker jag har planerat att hinna göra idag, bl.a. plugga till historian (!! hur mycket som helst som måste tryckas in), baka till vårat UF, tvätta håret + kötta med inpackning (klippning imorgon, buhu) och dammsuga mitt äckliga rum haha. Hoppas ni får en fin dag 

today's the day

För ett år sedan idag så började jag min hårutmaning! För er som inte minns så blev min pappa så trött på att jag plattade bort mina lockar varje dag och sa att jag skulle få pengar om jag inte plattade håret på ett år. Idag är den slut, WOHOOOOO! Har faktiskt lärt mig väääldigt mycket av det här! För första gången på flera år kan jag faktiskt dra handen igenom mitt hår och känna att det känns LENT! Min frisör skriker inte längre och måste inte klippa 5cm varje gång jag klipper mig. Mitt hår har dessutom blivit längre och inte minst kan man faktiskt säga nu att jag inte hatar mina lockar som förut. Visst, jag kommer alltid störa mig på äckliga fjongar vid ansiktet så de kommer jag utan tvekan platta bort, men att ha lite lockar i längderna tycker jag faktiskt bara är fint (vilket jag absolut inte tyckte för ett år sedan). Jag har bara gått ut med vinst i det här; rikare och ett friskare hår. För pengarna ska jag köpa mig ett objektiv som jag har velat ha så himla länge, ska verkligen bli kul att slippa mina dåliga objektiv!! Kan inte riktigt förstå att det redan har gått ett helt år.. Ni kanske inte måste göra som jag och ha det här under ett helt år men jag vill verkligen rekommendera att slopa plattången då och då! Jag vet verkligen hur dåligt det påverkar håret - mitt underhår var heeelt förstört och bara några sönderfrissiga cm långt p.g.a. all plattning och det är först nu som det har börjat återhämtat sig. Håret blir så otroligt slitet av att platta det varje dag. Som sagt kan jag förstå om man inte vill gå runt med en fjong i luggen men att platta håret spikrakt varje dag är verkligen onödigt. Lockigt hår är ju ändå så fint så jag tipsar verkligen om att låta bli att platta i längderna! 

SC - good food

Sunday Challenge är en fotoutmaning som jag, Emma, Elin och Anna har. Varannan söndag publicerar vi varsin bild och den här veckan var temat good food. Jag failade lite eftersom att jag glömde bort att den här bilden som jag tog igår skulle vara till Sunday Challenge haha så jag la ju upp den igår tillsammans med de andra så några av er har redan sett bilden, menmen! 

november

Lite läskigt hur fort tiden går ibland, men nu är det redan november! November är en av de onödigaste månaderna tycker jag så låt oss be för att månaden blir bra och går fort. Jag ska i alla fall fira in november med tacos med familjen + Simon och bio ikväll. Det blir bra det!