stjärnhimmel

Hej! Det är en väldigt trött Lovisa som sitter och skriver här nu, är på riktigt helt slut! Har bakat 'till klasskassan', tränat och duschat nyss och nu måste jag bara läsa igenom några sidor till spanskan. Har prov imorgon och känner mig väldans dålig faktiskt, har inte pluggat till det alls någonting innan. Inte likt mig men jag orkar faktiskt inte bry mig, vår lärare är så himla konstig så man fattar inte ens vad man ska kunna. Hoppas jag får godkänt bara! Imorgon är det äääntligen fredag och då är det mys med hjärtat på schemat som vanligt, himla skönt med lite ledigt. Tog lite bilder nyss ute också på den fina stjärnhimlen. 

photoshop: kurvor

Förlåt för hemsk bildkvalité, funkar verkligen inget annat format än gif vid animationer?? 
Orginalbilden är som ni ser väldigt grön och lite okontrastig. Jag har en liten kärlek till lite rödare bilder och hela förändringen har jag gjort bara i kurvor i photoshop. Kurvor är lätt den bästa bildjusteringen som finns. Såhär gör du: 
 
Öppna bilden du ska redigera. Tryck på symbolen längst ner till höger som är en cirkel, hälften vit och hälften svart. Välj Kurvor. 
 
I rutan som kommer upp får du dra i diagonallinjen för att ställa in hur kurvan ska gå. Högst upp på linjen ändrar man de ljusa partierna och längst ner ändrar man de mörka partierna. Om man gör en supersvag S-kurva som jag har gjort (se bilden här över) så blir bilden lite uppljusad och lite mer kontrastig. Gör man en tydligare S-kurva blir bilden ännu ljusare och ännu mer kontrastig. Prova får du se! 
När man har gjort det i den första rutan kan man välja att trycka i rullisten där det står RGB och göra samma sak i Röd, Grön och Blå. Superlätt men bra redigeringsverktyg. Hoppas ni förstod! 
 
Tips: Om du gör en svag S-kurva i RGB, Röd och Grön men sedan ett bakåtvänt S i Blå så får du en mer vintage-feeling! 
 
 

sommar sommar sommar

Hur mycket längtar man inte till sommaren nu? Det är så jäkla blött och slaskigt precis överallt, allting är grått och det är kallt. Man måste klä på sig 10kg kläder hela tiden istället för ett par shorts och ett linne på sommaren. Fatta att gå barfota, köpa en glass och förtusan SVETTAS lite. Tänk när man ser på termometern att det står 30 grader, när man hoppar i poolen och när man tar på sig solglasögonen. Ååååååååh jag finner inga ord, sommar kom hit!!

nytt

Min snälla mamma köpte foundation + puder till mig (färgen är mycket ljusare än vad den ser ut på bilden och är för att jag ska blanda med en annan foundation som var alldeles för mörk för mig). 
Av bästa mammsen fick jag också en ny väska som min skoldator får plats i! 
Svarta, assköna, jättefina och dundertajta byxor från Bikbok! Skynda skynda för den här veckan kostar de bara 100 kronor, de finns i andra färger också (bl.a. jääättefin grön färg!). 

usa-linne

Mitt fina linne från Bikbok som jag fick av Simon♥. Har engelskalektion nu men har lunch om 5 minuter. Raggmunk idag, goooooott!! När jag slutar går jag till mammas jobb och väntar på att Ida ska sluta, vi har som vanligt träning idag. Ha en bra tisdag, puss! 
 

frågestund

Har inte haft en frågestund på länge så jag tänkte köra på en nu! Bomba mig med bra, konstiga, dåliga, roliga och helt random frågor om du har några! Annars blir jag också väldigt glad över önskerubriker, alltså om ni har något ni vill att jag ska blogga om. Fråga på! :-)

torsdag

Hej! Idag är det redan torsdag, helt sinnes vad veckorna går fort, och jag har fotolektion. Slutar som tur är ganska snart men då måste jag bege mig mot frisören även om jag helst skulle slippa. Hatar verkligen att klippa mig, känns så ovärt! Aja, får tänka på att det är fredag imorgon så blir jag lagom lycklig haha! Kraaam

1 år 10 månader

Idag har Simon och jag varit tillsammans i 22 månader ♥♥♥♥♥ Jag måste vara världens lyckligaste tjej. Tänk att i mars så blir det hela 2 år som vi har varit tillsammans, hur konstigt är inte det? Jag kan inte förstååå. Jag känner bara att när vi väl har hållit ihop och lyckats hålla fast vi varandra genom alla våra bråk i två år (för hur många håller ihop så länge när man blir tillsammans när man är 14?) så vad finns det som skulle kunna krossa oss? Jag älskar dig Simon ♥
Tack för att du finns 
 

vinterpromenad

Hej! Jag tog en liten promenad med kameran idag och katterna följde som vanligt efter. Kameran var såklart med: 
Juste, jag har en fråga. Som ni kanske har märkt så har min meny åkt ner och jag har ingen jäkla aning varför. Jag har inte svårt för det här med html så jag har verkligen provat allt jag kommer på, och det är inte att wrappern är för liten eller nånting. Alltså helt plötsligt blev det såhär bara, jag hade inte varit inne och rört nånting alls i designen utan helt plötsligt en dag var menyn nerflyttad. Jag blir så arg på sånt här, när man inte har vart inne och göra något så ska ingenting ändras!!! Någon som har en aning om vad det kan vara? Har hållit på och ändrat en massa men jag orkar inte mer nu, och vill verkligen inte börja om på en ny design helt från grunden. 

torsdagstankar

Hej! Nu sitter jag lagom varm och go i sängen och har precis kommit hem från träningen. Ska gå och ta mig en dusch och sedan göra spanskaläxan. Det här med humör är så himla roligt och konstigt, i förrgår hade jag jordens sämsta dag och var så jäkla tjurig men idag är jag jätteglad och mår så bra! Träningen idag var jätterolig, jag är så glad att jag har världens finaste vänner, jag är glad för att jag bytt skola men också för att jag och Bianca gick in och sa hej till vår förra klass idag och sen blir man ju automatiskt glad bara för att veckan börjar gå mot sitt slut. 
 Det här med ny skola och ny klass och allt sånt, jag känner mig så glad och jag är så tacksam mot bästa Julia som lät oss inkräkta klassen! Alla är så glada i klassen och då blir man ju automatiskt gladare själv. Även fast vi fortfarande är de nya tjejerna som inte så många pratar med så trivs jag superbra, jag vet ju att man kommer in i klassen förr eller senare. Även om jag saknar personerna i förra klassen så saknar jag inte att gå där, jag vet att det här var rätt beslut och jag mår så mycket bättre psykiskt. Trodde aldrig att det skulle spela sån stor roll och vara så viktigt med vilken skola man går på osv. men för mig gjorde det det! Känns verkligen superbra. Nej, nu är det dags för duschen! Vi hörs nog imorgon tror jag, men ha det bra alla ni fina människor därute! 
gammal bild, hur fint vore det inte med lite grönt ute? 
 

thursday

Hej på er! Just nu sitter jag och lyssnar på musik och gosar med katten. Är så trött men ska iväg på träning om någon timme även om jag (som vanligt) hellre hade varit hemma och sovit hahah. Har precis stekt pannkisar och det ska bli så goooooott, pappa måste bara komma hem först. Juste, ett litet tips till er är att ladda hem appen ''photowonder'' (finns i alla fall till iphone), jag tycker den är jättebra. :)

fisk

Har fotolektion nu och Bianca och jag var nyss inne i 21:an och kollade på fiskarna! Den här var jättesöt. Slutar skolan om en kvart, ska bli skönt! Ska hem och mysa ett tag innan det är dags för träning som vanligt. Finns inte ord för hur skönt det ska bli med fredaaaag imorgon 

promenad

Blev en liten promenad idag hemma hos Simon med deras hundar. Var ganska kallt men det var så fint väder så det var så härligt så! Nu är det söndagskväll igen och precis som varje gång så undrar man vart tusan helgen försvann, varför är det alltid så?! Jag har i alla fall inte söndagsångest och sånt än, allt är ju fortfarande så nytt och spännande med nya skolan och klassen men man hade ju inte sagt nej till lite längre helg ändå. Jaja, för varje sekund som går så kommer man ju faktiskt liiiite närmare sommaren. Ska ''fira'' att det är söndag med lite hallon och glass nu, yumyum! 

det är halt och farligt men vi måste få luft

Kollade igenom lite gamla bildmappar och hittade den här från lite mer än ett år sen. Julia kommer säkert bli lite arg för att jag lägger upp den men det har hon ingen rätt till, hon ser så jääääääkla cool ut!
Sitter hemma i soffan nu och åt nyss middag. Var med Simon idag och igår och hade det bara allmänt mys med film, xbox och godis. Blir bara lite hemmamys ikväll, ska ta en långdusch, måla naglarna och titta på någon film, det behövs ibland! 

helg!

Nu har första veckan i skolan gått och det har som tur är gått jättebra! Klassen har verkligen klasskänsla och jag är så glad att vi är typ 30 st i nya klassen istället för typ 15 i den förra. Jag trivs konstigt nog bättre i en stor klass med många som pratar och sånt ni vet. Idag var en jättebra dag och nu är jag hemma hos älsklingssimon och innan det bjöd jag honom på en subway inne i stan, bästa flickvännen ever typ...!! Subway må ju vara en av de absolut godaste sakerna denna jord har att erbjuda. Men i alla fall, ska njuta av att det är helg och så, snart blir det en tripp till konsum för att köpa lite gooooott! God helg allihopa :)

fotolektion

Har fotolektion nu och sitter och redigerar en massa bilder! Nyss var Bianca och jag ute på promenad i en timme och fotade, det var kul men väldigt kallt. Nu är vi tillbaka i klassrummet och ska redigera som sagt. Slutar om ca en timme och sen ska jag bege mig hemåt, börjar bli lite trött på det här med skolan och inser att det var mycket skönare med lov haha. Aja, tur att det blir helg imorgon! :)

redigering

Första bilden ser ju verkligen hemsk ut när man sett den färdiga bilden, men jag fotar i RAW-format och då blir bilderna väldigt grådaskiga och okontrastiga just för att man sedan ska redigera. :-) 
Är bara den vanliga redigeringen; kurvor, lite snabb dålig kloning och selective color. 

vill du bli illustrerad?

Alltså jag blev bara såååååååååååååå sugen på att illustrera igen när jag såg Michans illustration av Alma! Den var så fin och jag insåg att jag inte har illustrerat på huuur länge som helst och det är ju ändå så himla kul. Så jag tänkte därför undra om det var någon som skulle vilja bli illustrerad? Isåfall väljer jag ut någon eller flera ''vinnare''. Det vore bra om du har en blogg med många, tydliga och närgångna bilder på dig själv, som bilderna här nedanför. Har du ingen blogg men vill vara med i alla fall så går det bra att mejla [[email protected]] några bilder på dig själv. Här är två av mina tidigare illustrationer, på Tinkerbella och Emma:
Vill du bli illustrad? Skriv en kommentar i det här inlägget! 
 

Hur jag fotar med fjärris

Jag fick en kommentar av en tjej som heter Sophia som undrade hur jag gör när jag fotar självporträtt egentligen, hur gör man så att fokus blir på en själv och inte bakgrunden eller nånting annat när man använder en fjärrutlösare? Det kan vara ganska klurigt från början faktiskt, jag minns själv att jag hade lite problem!
 
Men det här är inte särkilt svårt alls när man väl förstått hur man ska göra. Jag använder mig av två olika sätt och det beror på vilket objektiv jag har, om objektivet har bra fokusering eller om det håller på och velar mellan alla saker i bilden som den kan fokusera på. 
 
Om det är ett sånt här bra objektiv som direkt sätter fokus när du håller ner avtryckaren på kameran halvt så brukar jag bara ställa in fokuspunkten där jag kommer att stå i bilden, alltså typ i mitten eller på sidan. Fokuspunkten är alltså det ställe där man vill att kameran ska fokusera! Om du inte redan kan ställa in fokuspunkt så får du googla eller läsa din manual till kameran för det är olika från kamera till kamera exakt hur du ska göra. Om du ställer in fokuspunkten på t.ex. mitten så är det bara att sätta kameran i ''fjärris-läge'' och gå och ställa dig så du hamnar i  mitten och sedan trycka av! 
 
Det andra sättet är lite enklare fast om du inte står på samma ställe hela tiden så kan det bli några oskarpa bilder, så det här sättet innebär några ''springa till kameran och kolla så att bilderna blir skarpa''-vändor. Det du gör är att du t.ex. lägger en gren på marken eller ställer en stol på golvet som du fokuserar på med kameran. När du har fått fokus på objektet så stänger du av objektivets autofokusering (brukar vara en liten ''sak'' PÅ objektivet där du får dra mellan A eller M, se till att den står på M). Sedan är det bara att gå dit där grenen/stolen står, flytta på den och ställa dig själv där i stället och börja fota. 

nyårslöften

Förra årets nyårslöften: 
- Sommarjobba
- Bli mer sparsam med pengarna (mat-sidan framförallt)
Spara till nytt kamerahus, och köpa de två objektiven jag vill ha.
- Bestämma mig för ett gymnasium och känna mig nöjd med det.
- Hålla kontakten med mina närmsta vänner i höst när vi börjar gymnasiet.
- SLUTA BITA PÅ NAGLARNA!
- Ha världens bästa sommar! Varje dag ska bli ett minne.
- Få över 200 prenumeranter via bloglovin!
 
Tja hahahaha det här blev ju ganska, väldans fail för jag lyckades inte med särkilt många. Nåt sommarjobb hade jag då inte om man inte räknar att måla hela staketet här hemma vilket tog en jävla evighet. Pengarna har jag kanske blivit liite mer sparsam med men inte särkilt mycket. Kamerahuset har jag ju redan men inte några objektiv. Gymnasie bestämde jag mig för men blev inte särkilt nöjd... Kontakten med mina vänner har vi hållit men inte så bra som jag önskat. Naglarna bits det fortfarande på och sommaren blev jättebra men kanske inte sådär att varje dag blev ett minne, hahaha. Det sista målet lyckades jag i alla fall med, har ju 307 just nu! 
 
Målen för 2013 är att; 
- FÖRSÖKA sluta bita på naglarna
- Sluta dra bort mina ögonfransar
- Jobba med självkänslan och självförtroendet. Det är inte dåligt men kan ju alltid bli bättre! :-)
- Vara gladare 
- Få 400 prenumeranter på bloglovin
 
Vad har ni för nyårslöften?