bloggtips

Innan jag kryper ner i soffan och glor på en film med familjen och Simon så tänkte jag tipsa om Josefin  från josefinb.blogg.se, jag tycker minsann att hon förtjänar mer läsare till sin blogg. Jag menar, den är ju asbra. ★ Det är Josefin på bilden och det är hennes kompis Julia som tagit den.

Sötis

Hittade den här bilden på Simon från 2011 i min externa hårddisk. Så liten och söt han var och det var bara ett år sen!! Nu är han mycket liksom större, han tränar på gymmet typ hela tiden så.. :(. Det kommer bli kul för att förra året så tog vi en bild när han spände sig utan tröja för att kunna jämföra med senare, så vi får ta en ny bild och kolla skillnaden nån dag! Åh vad söt han är min lilla gosbulle. 

fotat i studion!!

Igår frågade min storebror mig ''har du fotat nåt i studion än då?'', ''va? vi har ju ingen bakgrund uppe än'' svarade jag men fick till svar att man kan väl tusan fota mot den gråa väggen? Så idag sprang jag upp bara en snabbis och det blev ju bra ju, jag har inte redigerat någonting alls med bakgrunden! Hur skönt var inte det, jag som fotat mot lakan förut och behövt redigera bort varenda skrynkla haha! Min lilla goseälskling ville hemskt gärna med upp till vinden också så han fick posera tillsammans med mig för första gången i min studio! Gissa om jag kommer bo däruppe?!
Ps... provade bara enkel ljusuppsättning idag, jag är en total nybörjare och kommer ta ett tag innan jag kan göra värsta coola! 

macro

En gammal arkivbild som jag redigerade inatt haha, kanske därför den är liiiiite mörk... Det här blir nog sista inlägget för idag, det händer inte så mycket. Vi äter glass och har varit på stan somsagt, nu ska vi iväg och bada. Hörs!! 

Lovisa i solen

En gammal bild som jag gillar, provade på två olika färgnyanser. Den första är mer överdriven och den andra mer neutral, så jag gillar nog den sista bilden mer. Så liten jag var där 2010 haha. Tänk om jag kunde ha sånna där fina lockar idag, nu är de ju bara tjaffs. :(
 
Nu ska vi åka emot staden en stund med kusinerna. ÄNTLIGEN är det lite sommarväder, första gången på sommarlovet!!! Hoppas verkligen att det håller i sig, annars kan ni ge er på att jag blir förbannad. 

Det där med självförtroendet

Mycket har hänt i mitt liv de senaste åren och jag har ändrats otroligt mycket under dem. Jag har gått från en väldigt osäker och blyg liten tjej som vägrade tro att jag någonsin kunde lyckas, till en annan tjej med en helt annan bild av sig själv. Jag kanske fortfarande inte alltid tycker att jag är den finaste som finns när jag tittar mig i spegeln och känner mig liten ibland, under alla andra, men ändå är skillnaden stor. Jag har växt inuti väldigt mycket. Det känns bra. Att jag inte kunde lyckas med något? Bullshit. Jag har värsta braiga bloggen med massor av prenumeranter, jag får höra beröm över mina bilder och min blogg från alla möjliga personer som jag inte hade en aning om läste min blogg, jag har lyckats hålla kvar bästa killen i över ett år och gick ut med asbra betyg. Jag äger ju, typ. 
 
Det där med att jag känner mig liten och under alla andra kan t.ex. vara som igår på Gröna Lund. Jag ser tjejer stå och stirra på mig och Simon i köerna, liksom stannar lite med blicken på honom och sedan på mig. Jag tänker i mitt huvud hur de tänker ''hur fan kan HON ha honom?'' o.s.v. Sånt där jag absolut inte borde tänka. Vem säger att jag är sämre än dem? Det är bara i mitt egna huvud som det pågår. 
Men i alla fall, till saken: Varför känner jag mig dålig och trycker ner mig själv, istället för att känna liksom ''haha fuck you guys, han älskar mig och jag är tillräcklig! det är MIG han är med på Gröna Lund och ingen annan''? Simon tittar ju inte ens åt deras håll, han litar jag på så det är inte det. Det är så fånigt alltihopa, även fast ingenting händer så trycker jag ändå ner mig själv. Jag blir så himla arg nu i efterhand. 
 
Jag skrev många sånna här inlägg på min förra blogg, om självförtroende osv. Jag tycker att det är så himla viktigt, jag vet ju själv hur himla mycket bättre jag mår nu jämfört med några år sen. Alltså jag hade inte ens så himla dåligt självförtroende så jag vet att bara en liten skillnad gör så himla mycket. Jag vill att ni alla ska tänka igenom hur ni behandlar er själva och börjar tänka att ALLA är bra på sina egna sätt, ALLA är fina. Det är bara onödigt att trycka ner sig själv istället för att göra det motsatta; höja sig själv! Det jag ville få fram lite med det här inlägget är att det är som ett krig mot sig själv, man måste förstå när man går för långt och sluta ge vika för de dåliga tankarna. Det är ens eget val om man vill ha dem där eller inte, det är bara att förstå att man är så jävla perfekt precis som man är.
Godnatt allihopa. 
 

Sädesärlan


Vi har alltid, i hela mitt liv, haft sädesärlor som bor i en liten fågelholk på vedboden. Nu vimlar det av sädesärlor eftersom att de har fått bebisar! Söta är de i alla fall, speciellt eftersom att de vickar på stjärten så gulligt. :)

Har precis varit iväg till Tuna Park med mamma, vi köpte varsitt par skor och sedan massor av mat. Nu har vi precis fikat melon och godsaker så jag ska kasta mig på moppen hem till Simon en stund innan mina kusiner kommer tillbaka från Stockholm där de stannade kvar igår efter Gröna Lund :).

Just drawing Harry P



Fick ett ryck när jag såg ett tomt ritblock framför mig och bestämde mig för att rita. Jaha vem ska jag rita tänkte jag, gick till google och funderade ett tag. Självklart är Harry Potter det första jag tänker på, hahaha, valde den här bilden, när han var liten och söt. Absolut inte något av det bästa jag gjort men jag är väl okej nöjd. Dock måste jag säga att den är hundra gånger finare irl än på bild, så himla svårt att fota det så att det blir bra. Kan ju inte använda scannern heller, då blir det ännu värre
Jag tog föresten lite bilder med iphonen medans jag höll på, skulle det vara kul att se? :)

Kattungen


Röda katter är det finaste som finns i hela världen. Så himla himla himla söta, speciellt kattungarna såklart. Om jag skulle göra vad som helst för att få en? JAPPPPP.

Nu är jag hemma från Gröna Lund och alltihopa! Det var en jättehärlig dag tycker jag, dock mådde jag som alltid riktigt illa. Trött på min åksjuka, så himla tråkigt. Dock åkte jag i alla fall såklart, jag är ingen tråkmåns, men det blir ju mindre kul om man mår illa haha. Dagens favorit blev insane, utsedd av både mig och Simon. Läskigaste var såklart fritt fall!

Cissi student!


Några bilder ifrån min brors flickvän Cissis student. Så fin hon var, och dessutom glad!! Måste nog erkänna att jag längtar lite till min egna student, mössorna är ju så himla fina haha! Lyckosten är dessutom utomlands med sina kompisar nu också, det vore ju inte helt fel heller...

Nu ska jag iväg mot Gröna Lund tillsammans med pojkvännen, där möter vi upp mina kusiner och deras familj! Ska bli jäättekul! :)

SC - earth


Jag hade typ ingen idé så det fick bli såhäääär. Hade egentligen velat ha en jordglob men självklart har vi ingen -.-. Istället blev jag typ... gud. 

Jag, 
LouiseCatrineSofie och Emma har tillsammans startat en fotoutmaning, Sunday Challenge,där vi varannan vecka tolkar ett bestämt tema. Här hittar du vår flickr-grupp om du vill kika på de andras bidrag, eller så klickar du på namnen här ovanför. Utmaningen varar i ett år. Enjoy! 


blommor

Hej! Jag är hos Simon nu, natten spenderades ju här. :) Dock kommer vi väl inte göra så jättemycket idag eftersom att regnet öser ner... :( Äsch, blir väl att kolla på Spartacus! ;) Sen kommer ju mina kusiner hit idag från Skellefteå, wihoooooooooooo!! 

Vem är jag...?

Vem är jag egentligen, jag som sitter bakom skärmen och troget skriver till er? Som ni faktiskt borde veta redan så heter jag Lovisa och är en kunglig tjej (hahaha), just för att jag har guldigt hår, en prins vid namn Simon att pussa på och dessutom är jag född på kungens födelsedag, den sista april. Jag är en väldigt kreativ person som helst har kameran hängandes runt halsen, en penna i handen eller en symaskin och lite tyg framför mig. Att baka tycker jag också är jättekul. Man kan väl helt enkelt dra slutsatsen att jag tycker om att skapa saker! Jag är också en stor djurvän och brukar t.ex. stanna cykeln och plocka bort sniglarna från vägen, sno kopparödlorna från mina katter och ta dem till säkerhet, stå med håven vid Simons pool och rädda alla småkryp och bygga fågelbon med pappa. Att jag dessutom torkar kastanjer på hösten och lägger ut till rådjuren är en annan grej, och såklart att jag hellre matar fiskar med bröd än att fiska upp dem.
Det finns många saker jag tycker om, förutom alla de här kreativa sakerna, och dessutom många saker som jag inte tycker om. Jag tycker om sommar, pussar, godis, falukorv, kjolar, mitt tap zoo, katter, sallad och att köpa kläder. Saker jag däremot inte gillar är framförallt maskar, hajar och tvestjärtar. Och falska personer, förståss. Skinka, bacon, nötter, ostbågar och kassler är inte heller någon superhit.
Jag har spelat volleyboll i tre år snart på fritiden med mina fina kompisar, det är jättekul! Vet inte riktigt vad det finns mer att säga om mig, jag försöker att leva var dag för sig och att försöka se det fina i små saker. Juste, jag är ett riktigt kontrollfreak och en riktig planerarnisse, har nästan alltid koll på det mesta. Skriver listor och såndär skit, haha! En sak till bara, jag älskar att skratta. Och att äta mjukglass.
 

Shortsen är klara!


Nu har jag sytt klart shortsen, jag tycker att de är så himla fina. Här hemma kallar vi byxorna för ''Danielbyxor'' för att jag ärvde jeans av pappas kompis son Daniel. Jag hatade dem mer än allt, tänka sig att jag höll på att dö av lycka när jag fick se dem nu, såhär 10 år senare. Jag tror minsann att jag ska gå på skattjakt uppe på vinden och försöka hitta ett par till, dock tror jag att alla är försmå eller slängda... :( Men ack den som ger sig, man kan ju i alla fall prova! (här kan ni se hur de såg ut innan).

Nu ska jag iväg till stan med Ida och Emelie och sedan ska jag hem till Simon för resten av dagen och kvällen och natten. 

Nya utseendet?


Hallo! Sitter just nu och provar det nya bloggverktyget. Jag blir lätt irriterad när sidor byter utseende, som facebook eller blogg.se. Man hittar INGENTING och allt blir så himla jobbigt. Jag hade hellre haft kvar det gamla utseendet men man lär sig väl nångång. Allt blir så rörigt och konstigt... :( Gillar ni det nya utseendet? 

Me

Godkväll! Idag är det redan torsdag, jag känner ungefär såhär att snart har en vecka gått på sommarlovet och jag har... inte gjort någonting. Jag vill ha världens bästa sommarlov som är proppfullt med allt möjligt men samtidigt kanske man ska ge sig själv lite tid att vila och ta det lugnt nu..? Jag har orkat med 9 år i skolan så fasiken, lite kan man ju vila. Nu tänkte jag nog vara duktig och fortsätta att inte göra något minnesvärt - städa mitt rum. Mår seriöst dåligt när det är stökigt haha... kanske ska passa på att rensa lite bland kläderna också så man får lite ordning nångång. :)

Baron

En söt bild på min pojkväns lillasysters hund Baron! Så gullig.
Hej på er! Inatt sov jag hos Emelie med Ida och Julia och det var mysigt! Nu ska jag dra hemmåt och vara med Simon. :) Gårdagen var jättetrevlig, vi samlades några från klassen och spelade volleyboll på eftermiddagen och jag och ida bjöd på kladdkaka! Sedan sa vi hejdå till Cajsa som nu är påväg till USA. ♥

Juste hörrni, vi har flyttat fram datumet för att anmäla sig till Sunday Challenge med två dagar, ni har alltså hela fredag på er också! Anledningen är att Catrine inte kommer kunna ha en dator innan så. :)

Lite sommarförändring

Började imorse och gjorde klart det nu, en liten ny design! Lite somrigare tycker jag att det blev, känner mig nöjd för tillfället. :-) Mycket bättre än den förra, i alla fall! Vad tycker ni?
Som vanligt: uppdatera sidan om förändringarna inte kommit fram, och säg till om något ser konstigt ut!

Sofie

Det här är en bild som jag verkligen älskar på min lilla kusin Sofie. Hon ser så busig ut, hihi! Mina kusiner kommer hit på lördag, åh vad jag har saknat mina små pluttisar! Ska bli jättekul att äntligen få träffa dem igen, de bor ca 80 mil ifrån mig så det blir bara några gånger per år.
 
 

Fiske

Igår drog jag, Simon och Marcus ner till Rosenfors och fiskade. Fast jag fiskade inte, jag matade hellre ankor haha, och tog kort på killarna såklart. :-) Det var jättekul och mysigt, lite somrigt sådär kändes det. Tiden bara flög iväg!

Idag träffades jag och tjejerna hemma hos Cajsa, jag stekte pannkakor till hela bunten! Cajsa den jäveln ska ju iväg till USA i en hel månad så vi har lite avskedsdagar här innan hon åker. Nu är jag hemma och har hjälpt mamma med maten och nu tänkte jag ta tag i min bildrensning och sånt där som jag måste göra. Dels ska alla bilder föras över till externa hårddisken och även till CD-skivor, sen ska jag fixa en skiva med Cissis studentbilder på och dessutom göra en fotobok till min mormor. Och på det så ska alla bilder rensas och läggas in i mappar. Känns som att detta kommer ta hela sommaren men nångång måste man ju börja!

Hejdå

Det som min vän Jenny skrev på sin blogg skrev hon så bra att jag måste härma. ''Jag vet inte om jag ska vara glad över att det är över eller ledsen för att det är slut''. Det var så obeskrivligt jobbigt när folk gick runt och sa hejdå, jag hatar att säga hejdå när man vet att det är slut. Inte vi ses imorgon eller nästa vecka eller ens efter sommaren, aldrig mer. Jag har hatat min klass så jäkla mycket genom mina år men trots det betyder den så mycket för mig. Fan vad damp jag får att jag inte har insett det tidigare. Jag kommer aldrig någonsin glömma den här klassen och de fina personerna i den. Bästaste 9B.

Några bilder från avslutningskvällen: 
Jag och finaste tjejerna Jenny och Cajsa! Bästaste Felicia lånade min kamera och tog bilden!
Fina Julia och Emelie!
Min pojkvän Simon, Petrit och Filip skulle ha cykeltävling haha. Sötis Simon som ser så busig ut. ♥
Sämstaste bilden men jag bryr mig inte idag. Många ifrån min fina klass.

Nu ska jag hem till Cajsa, måste bara vänta på att vädret lugnar ner sig! Det haglar som aldrig förr, det är värsta floden vid vägen och det dånar i hela huset! Jättekul... vi som hade planerat att göra roliga saker idag. :(

Nova

När jag var på Cissis studentfest igår så kunde jag inte motstå att ta lite bilder på deras ena hund Nova. Hennes öron var så charmiga och hennes ögon så himla fina! Även fast jag är en kattmänniska så ska jag någongång ha en hund - gärna en schäfer eller siberian husky, dock kanske man ska läsa på lite innan haha! Jag kan ju i stort sett ingenting alls om hundar...
Nu är jag hemma hos Simon för mysmys! Vi ska nog baka en cheesecake ikväll och självklart kolla på Spartacus. Dessutom ska jag lära Ida lite om kameran! :)

Siri


Min fina kisse. Föresten vet jag inte vad tusan som har hänt med bilden då det kommer några konstiga streck vid hennes huvud? Jag har provat allt - laddat upp bilden på olika sidor, provat olika sätt att spara den i photoshop, provat utan redigering alls o.s.v. De jävla strecken är där i alla fall? Vad tusan är det som har hänt?

Svar på en fråga om vilket betyg jag hade i varje enskilt ämne: Jag hade VG i hemkunskap, musik, engelska (jag hade ett väldigt surt VG+) och idrott. MVG i resten, alltså matte, syslöjd, svenska, bild, geografi, samhällskunskap, historia, religion, kemi, fysik, biologi, teknik och spanska!

Student!

Hej på er allihopa! Jag har inte bloggat så mycket idag (ingenting alls, haha) men livet rullar väl på. Just nu är jag glad för många saker, bland annat att jag fick 13 MVG och 4 VG i slutbetyg, riktigt stolt över mig själv som orkade hela vägen ut! Dessutom fick jag ett stipendium av skolan på 100:- för ''gott kamratskap, föredömligt uppförande och flitiga studier'', det var riktigt kul! En annan sak jag är glad över är att jag ska sälja ett av mina kamerahus, en D3000, till min pojkväns lillasyster. Är så himla glad över att få in lite pengar så jag kan köpa ett nytt kamerahus snart. Sen så är jag också så glad för min storebrors flickvän Cissis skull som tog studenten idag! Hon var så fin och så lycklig och självklart var jag där för att fota hihi :-).
Superstort grattis finfina Cissi!! ♥

Kommer sakna er allihopa

1. Vi gjorde bort oss och sjöng inför alla nior. 2. Mina finaste Julia och Emelie. 3. Jag (helt söndergråten hahaha) med min bästaste Simon. 4. Snyggis Ida: This is the last time we go to this school, and we're doing it in heels!!

Bästaste, bästaste 9B. Tusan vad jag kommer sakna oss!

Häger

En bild sen när pappa och jag var ute och paddlade tidigt, ifrån förra året:
Just nu sitter jag hemma hos Simon och vi har precis inlett vår första sommarlovsdag med att kolla på ett avsnitt av vår favoritserie just nu, Spartacus. Nu tänkte jag bjuda honom på en pizza nere vid pizzerian bara, någonting måste man ju göra första dagen! Lite senare ska vi förhoppningsvis träffa klassen igen. Det blev otroligt jobbigt att säga hejdå till allihopa och jag stod, som förväntat, och grät massor. Det var så himla sorgligt och jobbigt att förstå att vi aldrig mer kommer gå i samma klass. Usch vad mycket klassen betyder för mig egentligen, sorgligt att man förstår det den sista dagen. Det blev många tårar och kramar. :'(

Avslutning

Idag är det fredagen den åttonde juni. Dagen då jag får sommarlov. Dagen som jag måste säga hejdå till skolan och klasskompisarna. Jag förstår helt ärligt inte, den här dagen har alltid varit så jävla långt bort. Men nu är den här. Alla andra år har jag räknat ner dagarna som är kvar till sommarlovet redan i.. januari typ, men inte i år. Jag har väl fruktat slutet, inte velat att det ska ta slut. Känslan är så himla konstig, att jag helt plötsligt inte vill åka ifrån stället som jag hatar så mycket. Kommer mest troligt böla som en idiot idag...
Föresten så är det min avslutningsoutfit på bilderna haha, kör lite enkelt...

Nyckelpiga

Hej på er! Jag tänkte bara snabbt logga in och visa en söt liten bild som jag tog igår haha, nyckelpigor är så himla söta. Tänkte nog börja dra mig mot sängen snart, det tar ju ändå så lång tid innan man bytt om och borstat tänderna, pratat klart med pojkvännen och checkat klart alla appar så man till slut kan somna, och eftersom att jag ska upp tidigare än vanligt imorgon inför avslutningen så är det nog bäst. Går och lägger sig halv tio = somnar tidigast 11. Haha. ;)

Utmanad..

Här är en bild från förra året, jag tänkte gå ut och fota i min långklänning i år igen för att se om jag har förändrats nåt utseendemässigt haha. Hoppas det är stor skillnad, jag såg ju ut som en gris.

1. Vilken är din absoluta favoritfilm?
- Jag har (enligt min pojkvän) typ världens dåligaste filmminne så jag kommer liksom inte ihåg, typ. Men filmen jag såg senast på bio, The hunger games, är nog banne mig den bästa jag sett. Annars är jag mer för vissa serier, som Desperate housewives, True Blood och Spartacus. Börjar dregla varje gång (nästan).

2. Vilka fem saker kan du inte klara dig utan?
- Min iphone, min Simon, min kamera, mat (haha lol, men jag älskar mat) och plattången. Fast det finns hundra saker/personer till såklart, känns jobbigt när man bara får säga fem. ;)

3. Har du några syskon, isåfall, hur många?
- Yes, en storebror!

4. Vad var det senaste du åt?
- Mat. (?) Näää men det var grillad choritzo+potatissallad.

5. Vad gör dig lycklig?
- Kärlek, godis, sommar och sol, att bada, vara glad med de man tycker om. Glass, korvstroganoff, presenter, rea.

6. Vad gör dig ledsen?
- Att bråka, taskiga kommentarer, mitt lockiga hår, att mina kusiner bor så långt bort, att Simon och jag inte kommer gå på samma skola, folk som smaskar och att jag inte kommer gå i min klass längre med alla mina kompisar i. Men framför allt: falska, äckliga personer som måste smeta av sin skit på andra. Folk som är så osäkra i sig själva att de är elaka mot andra och folk som är så avundsjuka att de inte vet bättre än att försöka trycka ner folk.

7. Om du får bestämma helt själv, vad har du då på din pizza?
- Gillar faktiskt inte pizza men om jag mååååste så ska det vara en riktigt tjockbottnad pizza med massa seg mozzarellaost. Ingenting mer. Med andra ord: Pizzahuts margharita är like heaven.

8. Hur skulle du beskriva ditt rum med tre ord?
Stökigt, grönt... stökigt.

9. Vilket är ditt favoritplagg?
Men ÅÅÅÅÅÅÅH vad jobbigt. Tror att det blir min byxdress men jag vet inte. Gillar typ inget, hahahhaa.

10. Vilken är din absoluta favorit-pryl i hela världen?
- Alltså måste säga min kamera såklart, men jag vill köpa nytt kamerahuuus.

11. Vilket språk skulle du vilja kunna och varför?
- Franska, för att det är så fint.

Jag utmanar alla som vill, med samma frågor.

Vill du joina Sunday Challenge?

Som ni kanske redan märkt så har två av våra kära Sunday Challenge medlemmar hoppat av (Towe och Anna). Därför söker vi nu ENny och fräsch fotonörd som är sugen på att joina vårt lilla SC-crew.
Vill du vara med? Gör ett nytt inlägg på din blogg där du publicerar en nyfotad bild med temat FEELINGS, länka även detta tävlingsinlägg och kommentera sedan detta inlägg med länken till ditt inlägg. Du behöver alltså inte länka ditt inlägg till alla oss som är med i SC utan det räcker med en länk till mig. Senast onsdag den 13 juni vill vi ha ditt bidrag. Lycka till!
För er som inte riktigt har koll på vad Sunday Challenge är kan klicka på min kategori som heter just Sunday Challenge. Vi i gruppen fotar varannan söndag till ett tema som vi bestämt innan! Det är verkligen superkul och får igång fotandet lite. :-)

Måndag

Nu är den här. Den sista veckan för mig i Skogstorpsskolan, någonsin. Jag vet inte om jag ska hoppa runt av glädje eller lägga mig ner och gråta. Jag hatar och älskar min jävla skola och klass på samma gång. Jobbigt... Jag har i alla fall inga vanliga lektioner kvar tror jag, det blir att titta på lite film, städa alla saker och få veta betyg. Ha det så bra, nu ska jag iväg och njuta av mina sista vecka.

Busy day

Igårkväll kom mina fina kompisar Ida, Cajsa, Julia och Emelie hit för att sova! De åkte hem idag vid 2 ungefär och då åkte pappa och jag till Näshulta för att pappa skulle såga loss en stor träbalk som var under vattnet vid badet. Nu kom vi precis hem och jag ska skynda mig hem till Simon bara en stund. :)

Såhär kul har vädret varit idag: