fly away

Två bilder jag tummar uppåt för, just för att bakgrunden känns smutsig. Skulle vilja vara ett sånt där maskrosfrö och flyga runt lite i vinden! 
Glad sista juli på er kompisar. Blir lite utflykter här i Skellefteå idag, en sväng till morfar för lite fika, en snabbtur med mamma på stan och dessutom värsta kalaset ikväll för kusinerna som fyllt år. Hujedamig! 

30 juli

Den här bloggen har ju minsann blivit lite lämnad i sticket de senaste dagarna. Jag har hälsat på min mormor och på min morfar och lite saker runt omkring, så som att min enda långa nagel har blivit avbiten, såklart, och att lite godsaker har blivit uppätna. Jag funderar på att uppdatera bloggdesignen lite till lite mer sådär som jag vill ha det, och självklart: saknar pojken min.

a drop in the ocean

Hej på er allihopa! Jag är lite sliten nu känns det som, tror jag ska gå och ta en dusch. Vi kom fram hit till mina kusiner i Skellefteå vid typ 3 tiden eller nåt. Gissar att det är efter resan som jag är trött haha, åkte igår mellan fem-elva och imorse från typ sju-tre. Inte sådär superkul när jag dessutom satt och var jätteledsen för att jag ville att Simon skulle vara med mig. Jag har inte gjort något alls under resan heller, bara suttit och lyssnat på musik i stort sett hela tiden. Min hjärna kopplas typ av och jag bara sitter och stirrar ut, man kanske har blivit van efter att ha åkt den här turen i stort sett varje år i mitt liv. Men nu är jag i alla fall framme! 

video - redigering

Fick en fråga om hur jag redigerade en bild när jag lagt en triangel över som blev liksom mörkare, här kommer svaret! När jag spelade in den var jag väldigt förkyld haha så därför låter jag väldigt konstig... Hoppas det duger i alla fall! Precis som jag sa i slutet, ni får supergärna säga till om det är nåt ni undrar över så gör jag gärna tutorials om det! Och föresten, jag vet inte riktigt vad som hände med kvalitén men ställ in den på det högsta som går så blir det i alla fall lite bättre. Kram! 

mot skellefteå!

Nu mina fina läsare ska jag iväg till Skellefteå på den årliga resan. Kommer äntligen att få träffa min fina mormor, min morfar och dessutom så får jag ju träffa mina kusiner en gång till. Jag blir borta i 10 dagar men bloggen kommer inte så tom, jag tar med mig datorn och så fixar jag lite tidsinställda. Jag har laddat upp med photoshoptips, bloggtips, dagens bild o.s.v.! Måste erkänna att 10 dagar känns som en evighet iväg från min hjärtis, och från mina katter också. Gråter som en idiot just nu, Simon åkte för nån minut sen. :'( Jag trivs ju ändå så bra i Skellefteå, önskar bara att det inte var 80 mil bort. Har jag några läsare i Skellefteå måntro?

blombilder i svartvitt

Min senaste förälskelse är svartvitt. Jag har verkligen perioder och nu är en sån, faktiskt en väldigt djupt sån, gash vad allt blir finare i svartvitt! 
 
Nu är jag fortfarande hemma hos Simon, vi har haft två supermysiga dagar. Gissa om jag kommer sakna min hjärtis alltså, 10 dagar utan honom. Det bästa med att åka bort är i alla fall att man är hur lycklig som helst sen när man får se honom igen och får en sån här amazing film-kram hihihi. Snart måste jag åka hem och packa det sista, ikväll bär det av mot Skellefteå. 
 
TACK FÖR 300 PRENUMERANTER♥, och svar på kommentar: mina bilder läggs upp här  i 700px! 

fåglar

Hej på er kära läsare som fortfarande pallar med min blogg även fast jag är sämst på att uppdateraaaa. Jag har haft en asbra dag i Sundbyholm med Simon och hans lillebror och pappa plus hans kusiners familj. Det var fint väder och jättehärligt! Nyss var jag hemma en snabbis och packade och nu är jag hemma hos Simon igen. Imorgon åker jag bort i tio dagar så jag spenderar all tid jag hinner med min hjärtis. Vi ska nu gå ner och baka något gott, sedan skjuta lite luftgevär och sen bara käka en massa gott och mysa. Kramisar, hejdå! 

droppar

Två bilder jag tog för en stund sen ute, himla fint med små daggdroppar! 
 
Godmorgon! ÄNTLIGEN har vi fått lite sommarväder hit till Sverige, allvarligt första gången...? Det ska vi fira med att åka ut med båten en sväng, kommer nog bli jättehärligt. Jag är fortfarande förkyld men jag tänker minsann bada i alla fall, en sån här dag kan man ju bara inte missa. Kameran följer med ut i båten så vi får se om det knäpps några bilder att visa här sen. Kramisar, ha en bra dag ute i solen! 

24-07-2012

Hittade en gammal bild som jag piffade till. I actually like it a lot, tycker det blev väldans fint! 
Nu är jag hemma, ska gå ut och måla lite och sånt där. Väldigt trist haha, men det vore så skönt att ha det gjort när jag nångång blir klar! 

t-shirt

Hejhej! Tänkte visa min t-shirt som jag köpte härom dagen när Cajsa och jag var på stan. Har gått runt i den hela dagen, superskön och jag tyckte att den var ganska så fin! Lider lite brist på t-shirtar såå... :) Det var lite roligt när min mamma fick se den och sa ''en ny IGEN????'' och försökte låta arg tills hon faktiskt glämde ur sig ''den var faktiskt ganska fin... jag ska få låna den!!!''. ;) 
 
Min dag idag har varit underbar, skrattat så jag fått ont i magen med min finaste vän Louise! Hon är verkligen världens bästa, alla borde ha en vän som henne. Så lycklig att just jag fick det också! Nu är jag hemma bara en snabbis och ska snart iväg till min kära där natten spenderas också. Hörs imorgon! 

parken zoo

Här kommer bilderna från Parken Zoo som jag lovade! De här åtta är mina favoriter, dock fotade jag inte så värst mycket då jag hellre ville vara social med min kompis haha och så är det inte så lätt att fota där heller, 90% av alla inhängnader har repiga och smutsiga glasskivor som man måste titta igenom! Dessutom är det ofta så himla fula inhängnader också, ni ser bilden på apan som vinkar, bara massa grå betongväggar = inga fina bilder. Den bilden fick komma med i alla fall bara för att apan var så söt. Men min mamma ville supergärna åka dit så jag tänkte att jag kunde ''offra mig'', jag får ju en chans till att fota och så är det ju himla mysigt där. 

blåklockor

Godmorgon på er allihopa, det blir inte mycket bloggning här inte... Jag fotar inte så mycket, känns som att det inte finns något att fota direkt. Jag åker till Skellefteå i veckan och förhoppningsvis så kommer det fotas massor då! Igår målade jag, lagade middag, fixade ihop en marängsviss och gick på promenad i skogen. Idag ska jag måla lite mer och träffa min fina Louise. Hoppas att det inte regnar alltför mycket på oss bara! Vi hörs lite senare. :-) 

skinny love

Godkväll och snart godnatt! Är fortfarande sjuk så tänkte att det skulle vara skönt att gå och lägga sig i sängen snart och bara titta runt på mobilen en stund innan man somnar. Tyvärr sover jag ensam ikväll, mitt hjärta är hemma hos sig... 
 
Föresten så har jag spelat in en video idag när jag svarar på fotofrågorna sen fotostunden, dock så laggar videon bara hela tiden så jag knappt kan se på den. Nån som har haft samma problem...? Windows Movie Maker är väl antagligen för dåligt, vilket program använder ni när ni redigerar videos från systemkameror? Svar mottages gärna! 

färg

Två bilder ni fått se i svartvitt förut!  
 
Godmorgon!! Just nu ligger jag i sängen, snorar och sånt där kul... Väntar på att Simon ska ''morna sig'' så vi kan gå upp och äta. Vet inte riktigt vad vi ska göra idag men jag tänker i alla fall inte hålla till vid datorn så mycket haha, så vi hörs senare ikväll. :)

dream it, wish it, do it

Hej allihopa! Just nu sitter jag hemma hos Simon medans han spelar Xbox, vi var inne i stan för ett tag sen så han köpte ett nytt spel. Jag tänkte låta honom prova det snäll som jag är haha (jag får ju tid att blogga...), lite senare åker vi hem till mig och lagar chicken nuggets till mat och sen blir det filmmys med godis o.s.v. En riktig höjdarfredag! 

jordgubbar

Pappa och jag var precis iväg och plockade jordgubbar borta i Näshulta så nu ska jag göra jordgubbssylt! Känner ni igen bilden föresten haha? Jag har en exakt likadan sen förut fast med hallon... kreativiteten flödar, nästan. :)

kor

Det här är nog min favoritbild sen jag var nere hos kossorna och fotade... Alltså all min kärlek till flugorna som gör bilden så himla fin!!
 
Klockan är bara tjugo över åtta och jag sitter här och bloggar. Jag mådde verkligen, verkligen inte bra igårkväll alltså... Det började lite på dagen när jag var med Cajsa, jag hostade, snorade och hade ont i halsen men sen gick allt så himla fort! Mitt huvud kändes bokstavligen som att det skulle sprängas av tryck och så var det hela kvällen trots huvudvärkstabletter. Lyckades väl somna nångång vid midnatt men sen så vaknade jag klockan tre och kunde verkligen inte somna om, gick upp och tog en alvedon men det hjälpte inte. Att somna med huvudvärk och sen vakna med det är nog det värsta jag vet. Känns som att huvudet aldrig får vila och det blir så himla jobbigt! Jag låg i sängen och gjorde precis ingenting tills mamma gick upp vid halv sex, då gick jag upp och åt jordgubbar och la mig framför TV:n. Hittade min gamla medicin som räddade mig förra gången jag var såhär och nu har den faktiskt hjälpt lite, hoppas att det blir ännu bättre senare när jag får ta en till tablett. :)
Vet ni vad jag har glömt? Jag har glömt att svara på alla fotofrågorna sen frågestunden. Seriöst förlåt, jag vet inte vad som har hänt med mig haha... Ska svara på dem om någon dag när jag får tid, jag lovar! 

svartvitt

Fyra svartvita bilder jag tagit på senaste tiden. 
Hej på er! Jag är nu hemma från min och Cajsas cykeltur, dock mår jag inte så bra. Jag är jättesnorig, hostig och har ont i huvudet så nu tänkte jag bara lägga mig i sängen och gosa lite med kissen ett tag och hoppas på att huvudvärken lugnar ner sig, för jag skulle verkligen behöva gå ut och måla lite... 

första bilden

Det här är den första bilden jag tog med min nya kamera. COOLT VA? + svartvitt och brus
 
Godmorgon kompisar!!! Snart ska jag gå och fixa en lätt lunch och sen ska jag cykla iväg mot Cajsa och vi ska dra vidare emot Tuna Park! Vi kände oss lite hurtiga idag och faktiskt vara duktiga och cykla ända dit, det är ju värsta sommardagen så det kommer bli härligt. Hoppas ni kommer få en härlig dag ni också, vi hörs ikväll!
 
Föresten, jag tänkte bara säga att jag är verkligen sämst att svara på era kommentarer men jag tycker att det bara är så tråkigt att sitta och skriva ''taaaaack så mycket!'' hela tiden, men jag vill att ni ska veta att jag blir så himla superglad av alla era kommentarer, ni är så snälla allihopa! Jag ska bli bättre på att ta mig tid till att gå in på era bloggar och titta lite också, det brukar vara superkul. Men bara så ni vet, jag är ingen bitter kärring som sitter och är otacksam och inte svarar... haha! Puss på er allihopaaaaa. 

från studion

Hej allihopa! Nu är jag hemma från dagens äventyr - först Parken Zoo med Jonna till klockan fem ungefär, efter det brummade jag på min moppe hem till Simon och stannade där några timmar. Lyckades faktiskt övertala honom till att vi skulle hoppa ner i poolen en sväng också, härligt! Var lite mysigt att han ville att jag skulle komma hem till honom ikväll, jag trodde att vi först kunde ses på fredag. Nyss åt jag lite jordgubbar och blåbär och nu ska jag hänga med mina föräldrar framför TV:en en stund. Förstaklassig dag måste jag säga! 
Ni får se några bilder ifrån parken zoo imorgon tänkte jag, orkar verkligen inte fixa med det nu så istället får ni bara några gamla bilder på mig..
 

surikat

Godmorgon! Idag ska jag träffa min fina Jonna och vi ska faktiskt gå på Parken Zoo idag, bara för att vi alltid gjorde det när vi var små. Ska bli kul, var så länge sen jag var där och faktiskt gick runt i själva djurparken. Måste ju bara erkänna att gå på zoo är ju det bästa som finns, typ! Självklart hänger kameran med men vi får se hur mycket jag fotar, ska ju försöka vara ett kul sällskap för Jonna också haha.. ;)
Dagen till ära så rotade jag fram två bilder från Parken Zoo, från 2010! 

lyxfrukost

Nyplockade blåbär från vår skog och jordgubbar direkt från jordgubbslandet tillsammans med mjölk och lite socker måste ju vara det allra godaste! Kommer nog vara lycklig hela dagen på grund av det. ;) Mums!!

kossorna

Åkte ner till kossorna en sväng ikväll efter att jag kommit hem ifrån Simon. Älskar det fina kvällsljuset vi har här hemma hos mig på somrarna, så himla fint! Det ser så magiskt ut när flugorna blir små ljusprickar istället. Nu ska jag pyssla lite med lite bilder jag har på datorn och sen kommer jag nog sova gott. Imorgon blir det en jobba-hemma-dag, hela staketet ska målas om! 
 

SC - sommar

Tänkte fota någon rolig, härlig sommarbild men varje gång jag har haft tid att fota så har det regnat. Så yepp, det fick bli en regnbild för det har ju regnat hela sommaren... 
 
Jag, LouiseCatrineSofie och Emma har tillsammans startat en fotoutmaning, Sunday Challenge,där vi varannan vecka tolkar ett bestämt tema. Här hittar du vår flickr-grupp om du vill kika på de andras bidrag, eller så klickar du på namnen här ovanför. Utmaningen varar i ett år. Enjoy! 
 
 

smultron

Tänkte bara slänga upp ett litet kvällsinlägg där jag förklarar min kärlek till smultron. Enligt mig är smultron och hallon de godaste bären - men smultron vinner eftersom att det finns maskar (min största fobi) i hallon. Smultron är hundra gånger godare än jordgubbar faktiskt, synd att de är så små bara! Typ alla jag någonsin frågat väljer alltid jordgubbar som favorit, vad tycker ni är det godaste bäret? 
Nu är det filmtajm med mammis och pappis, sedan tänkte jag ligga med datorn ett tag ikväll och rensa den. Den är så otroligt seg och full med massor av skit att det skulle behövas... 

blåbärsmuffins

Min storebror är som vanligt världsabäst så nu funkar mitt photoshop igen, fjuuuuf! Så nu kan jag alltså visa er mina blåbärsmuffins som jag bakade ihop igår, det blev faktiskt mumsiga även fast muffins verkligen inte är min specialité. ;) 

dagens bild

Jag hade faktiskt helt glömt bort Dagens Bild sen jag bytte blogg, jag la väl upp två bidrag tror jag i början av den här bloggen men sen har det försvunnit helt ur min hjärna... Jag tycker ju dock att det är så himla kul att se era bilder och samtidigt hitta lite nya fina fotobloggar så jag vill köra igång igen! För er som är nya läsare här på bloggen så är det så att jag publicerar era bilder här i min blogg, för att vara med får man mejla in sina favoritbilder till mig på [email protected]. Glöm inte att skriva din bloggadress och du får bifoga hur många bilder du vill! 
 
Fotograf: Wilma Öblom

godmorgon

Lite info: Mitt photoshop kan inte öppna bilder från min nya kamera just nu men min storebror tror att han kan fixa det, hoppas verkligen för mitt liv skulle inte gå utan photoshop... typ... ;)
 
Jag ska iväg och träffa min käraste Cajsa som kommer hem ifrån USA idag, helt sjukt men hon har varit borta i en hel månad. Känns så himla bra att hon är hemma igen men samtidigt blir man ju lite ledsen när man inser att en hel månad av sommarlovet bara försvann superfort haha! Ska bli så härligt att träffa henne igen, hoppas hon har massa häftiga bilder att visa mig! 
 
Sen tänkte jag bara säga till Tilda som kommenterar anonymt att det finns faktiskt pussbilder på mig och Simon på min instagram. Följ mig där! @Fislovis. :)

fotoutrustning

Kamerahus
Nikon D7000 - jag tycker det här kamerahuset är skitbra! en kamera att utvecklas med. 
Nikon D60 
 
Objektiv
Kitobjektiv Nikon 18-55mm - suger!!! verkligen dåligt.  
Sigma 70-300mm - inte heller särkilt bra. ingen bra bländare och fokusen suger. 
Nikon 50mm 1.8 - bra! bra, stor bländare vilket ger ljusa och fina bilder. prisvärt!
Nikon 50mm 1.4 (pappas gamla) 
 
Tillbehör
Extern blixt
Vit diffusor - bra om du fotar mycket med den inbyggda blixten. 
Fjärrutlösare Ml-l3 - ett måste när man fotar sig själv!
Omvändningsring
Close-up filter +10 - man kommer supernära men det är bra att ha typ ett +4 eller nånting också. 
Mellanringar
Stativ
Reflexskärmar
 
Fotostudion
2 Elinchrome blixtrar
2 Elinchrome softboxar 
Sändare
 
Nästa inköp: Nikkor 35mm 1.8, lensbaby eller Tamron 28-75mm 2.8
 

birds

Igårkväll hörde jag värsta skriet från himlen och såg de här två kärrhökarna. Sprang in och hämtade kameran (ni skulle verkligen sett hur jag rusade hahahaha) men när jag kommer ut igen så har de såklart hunnit flygit iväg ganska långt, tog två bilder i alla fall som fick bli lite annorlunda redigerade - svartvita med brus. 

lyckans dag

Okej. Helt impuls idag tyckte pappa att vi skulle köpa den nya kameran, jag hade ingen aning!! Jag har inte ens tjänat ihop alla pengar än men min pappa är ju bara för jävla bra att han köper den i alla fall så får han pengar av mig eftersom! Myfuckinggodnessjagkommerfotamerännågonsinnu!!! Jag har precis dött hundrafemtio gånger, gud jag är alldeles tårögd. Tack min älskade pappa du har precis gjort mitt liv hundra gånger bättre, haha. ♥♥♥

pannacotta

Igår blev jag baksugen, precis som vanligt, och fick med Simon på att vi skulle göra pannacotta. Gick ner till konsum, köpte ingredienser och voilá! Mumsigt blev det verkligen och hans familj blev väldigt nöjda. ♥

new in

Ni skulle bara veta hur mycket jag har kämpat för den här jumpsuiten, den har inte funnits i nån affär och helt slutsåld på hemsidan. Tillslut, efter minst en timmes letande inne i stan, hittade jag en enda som hängde längst in och tur nog så var det just min storlek! Lyckans dag minsann, jag blev så överlycklig! Den är väldigt enkel men jag tycker att ''shortsdelen'' är så himla fin då den nästan blir som en kjol, och tyget är verkligen det skönaste någonsin. Från H&M. 

svar

Har du några tips på hur man får följare ? Det är så himla urtriskt att sitta och anstränga sig och göra massa inlägg och knappt få någon respons på de man gör "/. 
Det är ju flera saker som spelar in tror jag, folk måste ju först och främst få reda på att din blogg finns och sedan tycka att den är fin och intressant. Jag tycker att man ska satsa på en personlig bloggdesign, inte så himla krånglig utan gärna enkel eller lite rolig eller livfull eller nåt. Det är också superviktigt att ha bilder i större delen av inläggen. Sen för att folk ska hitta bloggen kan man t.ex. skriva en kommentar på många olika bloggar, dock ska man skriva kommentarer som man menar och inte bara ''hej fin blogg du har, besök gärna min'' för att det är så himla tråkigt och jag själv går aldrig in på bloggarna som skriver så. Däremot om man får en kommentar som är typ: ''gud så fina bilder, jag älskar bokehn i bakgrunden och motljuset är så himla, himla fint!'' så blir man lite mer intresserad av vem den här snälla personen är och faktiskt går in på personens blogg och tittar. Har man gett sig själv ett bra ''första intryck'' så är det större chans att personen tycker om bloggen! 
 
Kan inte du lägga upp svaren på frågorna i en video blogg (och göra video inlägg på din blogg)? :D
Jag hatar att spela in mig själv för jag blir alltid så konstig haha... men jag tänkte kanske ta fotofrågorna i en video om det duger? Orkar nog inte sitta och läsa upp och svara på alla frågor. Sen ska jag kanske försöka vara mer påhittig och göra videos om jag hittar på något kul att videoblogga. :) Mitt nya kamerahus kommer ju kunna filma så då ni...! 
 
Vad är det första du gör på morgonen? 
Checkar mobilen, svarar på sms, spelar Tap Zoo... hahaha. 

Hur många gånger om dagen kollar du facebook? 
Jag gillar inte facebook särkilt mycket längre och gör väl typ en statusuppdatering en gång per år, men jag loggas automatiskt in och har det som en av startsidorna så jag kollar väl i alla fall en gång per dag. :)

Vad kan du absolut inte ha på mackan? 
Jordnötssmör... uewk! Men inte heller typ skinka, skinkost, leverpastej!!! 

Hur skulle du beskriva dig med tre ord? 
Typ... fotonörd, subwayberoende och godisråtta eller nåt, haha!! Nej men mer såhär egenskapigt är jag väl envis, snäll (hoppas jag!!) och kreativ....? 

Vad är det mest pinsamma du har gjort? 
Jag vet faktiskt inte men det första som ploppar upp i mitt huvud är när jag, Julia och Ida typ i 6:an tog kort på våra rumpor (utan byxor eller trosor hahaha.....) och la upp den på facebook och taggade. Vi var nya på facebook okej? :''(

När börjar du skolan? 
20 augusti!

Vad är det sista du gör innan du somnar? 
Brukar vara att antingen pussa på Simon eller säga godnatt till Simon. Haha. 

Hur nervös är du över att börja gymnasiet på en skala från 1 - 10? 
10!!!

Blogga hela livet eller sluta blogga helt? 
Åh tusan. Sluta blogga tror jag, vem orkar blogga typ när man är pansio? :(

Om du fick vara en fågel vilken fågel skulle du vara? 
En örn eller en stjärtmes!! 

Finns det något du alltid har velat göra men absolut inte vågar?
Nää jag kommer faktiskt inte på någonting! Det jag absolut inte vågar vill jag inte göra, haha..
 
Hur ofta borstar du tänderna om dagen? 
2, morgon och kväll! Haha :-) 
 
Har du några födelsemärken?
Nää, inga stora liksom men leverfläckar och fräknar har jag massor av. Det kanske räknas? 
 
Vad är din favoritserie?
Supersvårt att välja men om jag absolut bara får välja en så blir det nog Desperate Housewives. Eller nej...... Spartacus?! Desperate?! Spartacus?! 
 
Vad har du för planer inför sommaren?
Ska nog bara till Skellefteå senare till mina kusiner, annars är jag hemma med kompisar, pojkvännen och badar och äter glass och sånt där somrigt. 
 
Vet du vad du vill göra efter gymnasiet?
Gå högskola ska jag i alla fall, men vart eller vad har jag ingen aning om.
 
Betyder Simon mer för dig än dina vänner? 
Nej, jag är mest med Simon och älskar honom väldigt mycket men jag älskar mina kompisar mycket också. Det är skillnad på pojkvän och kompisar, det är inte samma sak och jag behöver dem alla! 

Vad är du mest nöjd med på dig själv? 
Jag har inget emot mina ben. 
  
Kan du berätta hur du gjorde bildspelet i headern på din gamla blogg?
Alltså det där är så sjukt krånligt och vissa guider funkar för vissa men inte för andra, men här är i alla fall min guide: http://lefoto.blogg.se/2011/june/webbdesign-bildspel-i-headern.html. Funkar det inte: Googla ''bildspel i headern blogg.se'' eller nåt och prova dig fram! 

Kan du visa hur ditt rum ser ut? 
Japp, kan fixa ett inlägg om det nån dag! :-)
 
Vars hade du velat bo om du fick bestämma helt själv?
Gud vad jobbigt att välja... jag vill faktiskt bo här där jag bor just nu haha, men sen vill jag bo i nån liten, mysig och fin stad i ett fint hus bara. Tror inte att det spelar så stor roll vart men jag vill faktiskt bo hemma i Sverige, jag har kommit över mina planer att bo utomlands som jag hade när jag var mindre (kommer du ihåg Jonna, hahaha? <3) 
 
Har du varit utomlands, sådanfall vart?
Ja: Norge, Finland, Danmark, Island, Malta, Kroatien, Spanien, Estland. Dessutom har jag varit i ca en kvart i Portugal och samma sak med Bosnien & Hercegovina, haha. 
 
Har du drömt en dröm som du aldrig kommer glömma? 
Nä det tror jag inte, jag har inte så speciella drömmar! 

Är du glad JUST NU? 
Ja!! Det är värsta sommarvärmen ute och jag lyssnar på superbra musik. 

Vilken ålder längtar du mest efter att bli? 
Hm, det är nog typ 25 eller så, förmodligen har jag gått ut högskolan då och det kommer vara så skönt! Då ska jag skaffa mig ett fett jobb och göra mitt hus superfint. Då ska jag också åka ut med en Vw buss i typ två månader, bara köra runt i hela jävla världen och det kommer vara så grymt. 
 
Favoritfilm? 
Jag har typ ingen favoritfilm för jag ser ändå bara filmer en gång, men Simon och jag såg 8 Miles igår som är en rapparfilm med Eminem, den tyckte jag var asbra haha! Jag blev faktiskt riktigt ledsen när den var slut. Eminem lär ju vara den coolaste i världen? 
 
Cola eller fanta? 
Jag älskar båda men får ont i magen av Cola såå måste bli Fanta! 

Hur ser din hårborste ut? 
De vi har här hemma är svarta haha... 

Om du var en superhjälte, vad skulle ditt superhjältenamn vara? 
Jag har så dålig fantasi haha, hjälp mig??? Typ SuperLovisa. LOL. Supercoolaawesomelovisa. Spiderlovisa? Batlovisa? 

Vilken blogg föredrar du, din nya eller din gamla?
Min nya!!!!!!!!!!!!! 
 
 
 
gammal sötisbild. 
 
Vem är Simon? Din pojkvän? 
Japp!
 
Hur träffades du och Simon?
Vi gick i samma klass haha, jag började i hans klass förut. 
 
Hur länge har du och simon varit tillsammans? 
Sen 2011-03-21 ♥
 
Hur blev ni ihop?
Vi snackade på Skype varje, varje dag och ja, tillslut sa han att han var kär i mig (♥) och frågade om han fick bjuda mig på bio. 
 
Hur lång tid dröjde det förrän ni blev ett par så att säga? 
Vi blev tillsammans i åttan sååå två år ungefär, haha! Men i sexan hatade jag honom, han var taskig ;). Men alltså om du menar när vi började bli ''på G'' hahaha så tog det väl rätt lång tid, jag var blyg i skolan när alla andra var där liksom så vi snackade på Skype på kvällarna. Men vi började väl snacka nångång på hösten och blev tillsammans i mars. :-) 

Kollar du på några serier? 
Spartacus, The Walking Dead, Desperate Housewives och True Blood!! 
 
Kan inte du göra lite roliga grimaser på några bilder och visa?
Duger den här...?
 
Kan du visa hela din familj? 
 
 
Här är mina kusiners familj med också men längst till vänster är min mamma och pappa, den långa killen i mitten är min storebror. 
 
Om du måste välja: 
Justin bieber/One direction
Fisk/kött 
Godis/glass 
Aldrig mer få träffa dina vänner eller aldrig mer få träffa Simon? Kan inte välja! 
Röka/snusa Inget, haha! 
Cola/fanta 
Katt/hund 
Sommar/vinter 
Chips/godis 
Dag/kväll 
Ris/potatis
Fest/myskväll
Apple/Android
Facebook/blogg 
Tidiga mornar/sena kvällar 
Vår/höst
Super fint hus men bor med en dum kille/gammalt ruttet hus men bor med en bra kille?
 
Vad heter typsnittet du har i inläggen?
Calibri. :-) 
 
Kan du visa en sommaroutfit du verkligen tycker om?
Kanske lite enkelt och tråkigt men det är superskönt att ha en varm sommardag! Bara en tubtopp och ett par shorts... :)
 
Kan du visa dina 5 favvo plagg?
 
Det var jobbigt att bara välja fem, men det fick bli min lila stickade (har en vit också men den lila är finare), mina jeansshorts, mina blommiga shorts, min gula kjol och mitt spetslinne. 
 
Hur lång är du?
Mellan 165 och 170cm nånstans! 
 
Hur mycket väger du? 
54 kg senast jag vägde mig! 
 
Har du alltid varit blond? 
Ojsan, jag har väl snarare aldrig varit blond! Eller min färg heter egentligen kopparblond, så man kanske kan säga att jag är blond i och för sig.. nej men jag har mer gulguldigt hår, som en blandning av rött och blondt. Jag har alltid haft så! Här ser man mer hur mitt hår ser ut, gul/orange/guldigt. 


Om du fick välja en att ha med dig till en öde ö vem skulle det vara? 
Min Simon.
 
Vilken färg har du på dina strumpor just nu?
Har inga strumpor på mig haha... 
 
Favorit land?
Hmm ingen aning! Jag gillar Sverige oftast haha... men jag tyckte Kroatien var väldigt härligt när jag var där, och Spanien tycker jag också om haha :). 
 
Favorit glassmak?
Piggelinsmaken eller citronsorbet tror jag! 
 
Vilka personer som du inte har träffat skulle du vilja träffa?
Jag skulle nog vilja träffa typ Sunday Challenge-gänget eller Cajsa eller Alma. Fast jag skulle nog aldrig våga haha, men alla verkar vara så snälla och goa!! 
 
Om du bara fick ta med dig 3 personer och 3 saker till en öde ö där ni skulle va i en månad, vad/vilka hade du tagit med dig? 
Det blev väldigt jobbigt nu eftersom att mina närmsta kompisar är 4st liksom så jag väljer att inte ta nån av dem haha för det blir så taskigt! Men självklart ska Simon med och sen ska jag väl vara lite smart och vilja ha med Bear Grylls haha och kanske Cody Lundin. Tre saker... tändstickor, en kniv och typ en rulle med snöre. Eller nåt! 
 
Favoritlåt och favoritartist? :)
Alltså jag byter precis hela tiden, det beror helt på vilket humör jag är på osv. Men just nu älskar jag alla av Boyce Avenues covers, har alltid tyckt att de är superbra och de gör exakt sån musik som jag gillar, lugn och mycket kärlekslåtar haha... dessutom har han en grymt grym röst! Favoritlåt annars är nog Wanna be loved av Erik Hassle eller så. Dessutom tycker jag att Eminem är grym!!!
 
Om man har träffat en kille och myst osv, men inte vill smsa först. Är det dumt eller smart? Tänker mer typ vill han ha något med mig att göra så hör han av sig lixom! Eller vad bör man göra?
Jag tycker faktiskt att det är dumt haha! Han tänker mest troligt samma sak, ''om hon ville nåt skulle hon smsa mig...''. Det blir liksom en ond cirkel :) Smsar du först fattar han att du vill snacka och vill han inte det så får han ju säga det! Annars kan man ju t.ex. skriva ''Jag måste dra nu men snälla smsa mig imorgon!!'' eller nåt när man slutar smsa så han fattar att han ska skriva först. ;)
 
Absoluta favoritredigeringen i photoshop?
Kan fixa ett inlägg om det nån dag!
 
 

snigel

Hej på er! Verkligen dåligt av mig att det inte blev något inlägg tidigare idag, men en dag som denna kan inte spenderas framför en dator! Jag vaknade hos min bebis, vi åkte moppe runt i halva stan för att hitta en speciell glass och den hittade vi tillslut på OKQ8. Lagom varma och svettiga åkte vi tillbaka till Simon och spenderade dagen i poolen. Sedan åkte jag hem och har klippt gräs i typ en timme, tog en paus och åt middag men nu ska jag ut igen! Ska jobba resten av dagen och sedan ska jag få med mig pappsen att åka och ta ett kvällsdopp. Älskar sommar! 

sc - fire

Okej, en vecka senare har jag fotat min bild, men nu kände jag bara att jag ville få det gjort. Hade 0 idéer och är inte alls nöjd nu, inte särkilt kreativt eller nåt som är typ meningen med fotoutmaningen ju... menmen, bättre lycka nästa gång. 
 
Jag, Emma, Louise, Catrine och Sofie har tillsammans startat en fotoutmaning, Sunday Challenge, där vi varannan vecka tolkar ett bestämt tema. Här hittar du vår flickrgrupp om du vill titta på de andras bidrag, eller så klickar du på namnen här ovanför. Utmaningen varar i ett år. Enjoy! 
 

ulrik

Mötte upp tjejkompisar på Parken Zoo idag och tittade på Ulrik Munther. Lite besviken eftersom att han inte sjöng hans bästa låt enligt mig men annars var han bra! Dock tyckte jag att trummisen var härligast hahaha, han såg ut att ha så himla kul! Hoppas allt är bra med er, nu ska jag hem till min käraste pojkvän. 

bumblebee

Två bilder på fina humlor, hemma hos farmor och farfar igår. +
 
Godmorgon vänner! Mamma väckte mig klockan nio och undrade om vi kunde åka till IKEA haha, det kunde jag tänka mig (ikea har ju världens godaste cheesecake). När vi kommer hem därifrån släpper mamma av mig vid Parken Zoo där jag möter upp tjejerna, vi ska nämligen gå och titta på Ulrik Munther som kommer dit idag. Efter det: hem till Simpan. Fullt upp idag så ställer in några tidsinställda åt er! 

findus

Är hemma från farmor och farfar nu, några foton rikare och många smultron i magen. Har jobbat hårt idag så ska nog försöka somna gott om någon timme eller så, skulle behövas så jag orkar hela morgondagen! 

hey ya

Hej alla fina, idag är det lördag och det händer inte så mycket. Jag har jobbat här hemma, ätit glass, kopierat lite bilder till CD's och sånt där. Blir en jobba-hemma-dag idag tills klockan sex, då ska vi hem till farmor och farfar ett tag. Tror inte jag hinner blogga något mer idag så vi hörs imorgon! Avslutar nog frågestunden imorgon också. :)

5 saker om mig

- Mitt favoritgodis heter ''fizzy chips'' och är som små, avlånga sura godisar i olika färger, säljs bland annat på vissa coop och ica. Jag älskar surt godis, det funkar alltid liksom. Godis är föresten det bästa som finns tycker jag, nästan i alla fall. 
 
- Jag och min pojkvän Simon blev tillsammans 2011-03-21 så i September har vi varit tillsammans i ett och ett halvt år. Jag älskar honom så himla mycket och han är verkligen världens bästaste, helt seriöst. Han förstår mig, ställer upp på weirda saker jag vill göra, kramar mig när jag är ledsen och skrattar åt mig på ett gulligt sätt. ''I know we're young and it's still a bit early to say this, but I really hope you're the one''. Jag har faktiskt inte förstått än att den där killen som jag alltid tyckte var så snygg, drömde om och som jag var så kär i faktiskt blev kär i mig också. Ni är så söta som kommenterar att vi passar ihop o.s.v., det gör mig så himla glad. ♥ Jag älskar dig Simon av hela mitt hjärta. 
 
- När jag var liten var jag jättekinkig med mat men nu tycker jag att det mesta är supergott, med undantag för viss fisk, bacon, kassler, skinka, skaldjur, nötter och ostbågar. Grönsaker och frukter är det godaste!
 
- Jag kom in på mitt förstahandsval på gymnasiet, vilket blir en Sam-linje med medialektioner också. Känns som att det kommer bli fett, de jag vet går där säger att det är hur grymt som helst på den skolan så det känns bra! Sjukt nervös bara, jag kommer ärligt bajsa på mig när jag ska dit första dagen... 
 
- Jag stör mig så himla mycket på ''sär skrivningar'' (haha) för att det stör hela rytmen i huvudet när man läser. En annan grej är när folk inte kan stava till ''with'' utan skriver ''whit'' vilket är så jäkla fult hahahaha!! Annat jag stör mig på är t.ex. den lilla rutan som blir kvar på bilrutan när vindrutetorkarna åker runt, när man ser speglingar i TV:n, men allra mest när folk smaskar, speciellt tuggummi ''för att det är så himla coolt''. 

purple

Hej på er! Blir lite snabbt inlägg här men jag tänkte bara ursäkta för inte så uppdaterad blogg idag, har passat på  att jobba mycket hemma här idag när vädret inte var så bra. Vaknade först hos Simon, myste lite, åt jordgubbar och jag tog ett dopp i poolen innan jag cyklade hem. Hjälpte pappa att gräva i gräsmattan i flera timmar och sedan satte jag mig och rensade ogräs. Jag behöver alla pengar jag kan få till mitt nya kamerahus så då måste man svettas lite också, haha... Lagade favoriträtten korvstroganoff förut och nyss mötte jag pappa när han cyklade hem från jobbet. Nu ska jag titta på CSI med mor och far! 

hårtips

Tre superbra produkter som jag använder till mitt hår, alla från Schwarzkopf! Den första är en olja för torrt hår, det gör det lent och fint. Den andra är en ''smoothing lotion'' som tar bort frizzigt hår, är värmeskyddande och luktar jättemumsigt! Den sista är en mousse från got2b som luktar hallon, supergott! 

drawn

En teckning jag ritade för ett tag sen, hade glömt visa den. Skapligt nöjd fast gud vad svårt det är att fota den så att det blir bra! Slarvade mig igenom håret men det är inte sådär fläckigt som det ser ut att vara. Ni som följer mig på instagram (@fislovis) fick se den när jag höll på, om ni minns? :-) 

siri

Min sötis, åh vad jag tycker om dig. Hon är verkligen världens härligaste - blir helt till sig när man duschar, blir jättegosig om man sjunger eller spelar en lugn låt, kan inte mjaoufa utan bara piper och sitter utanför och väntar när man är inne på toan. Den sötaste i hela världen, min lilla gosegris. 
 
Nu är jag ÄNTLIGEN nyduschad - jag svettades ihjäl ute i hettan när jag rensade ogräs. Ni vet, vill man ha pengar till ett nytt kamerahus får man slita lite och offra sig! :( Nu ska jag städa mitt rum lite supersnabbt för det är k.a.o.s. och sen blir det en cykeltur hem till pojkvännen. 

ställ frågor!

Jag tänkte ha den första frågestunden på den här nya bloggen, dessutom så har jag inte haft det på den gamla bloggen på hur länge som helst. :-) Vore kul med lite frågor faktiskt, även om det kanske inte finns så jättemånga! Fråga vad som helst! Om mig, Simon, foto, photoshop, webbdesign o.s.v.! Surprise me! Avslutad, svaren finns uppe på bloggen! 

dagens outfit

Dagens outfit blev mitt gulliga linne för bara 50:- på HM (inte ens rea!) och mina favoritshorts som jag klippte av från ett par gamla jeans jag hittade på vinden. Lite snabbt och enkelt bara! Min duktiga pojkvän tog faktiskt bilden och lyckades få skärpa med mitt manuella objektiv! Applåder. :-) 
 

black and white

Två bilder på mig i min studio här hemma från idag när tjejerna var här. Överlycklig på den första bilden, haha.  Jag fotar bara mot en vägg, vi har inte fått upp nån bakgrund än, därav skuggorna som blir. Träffade somsagt tjejerna en stund idag och sedan kom Simon hem till mig, vi lagade god mat och slappade lite. Senare ska vi se på en film! Mysig dag må jag säga. 

fölet

Jag gick och fotade ett föl igår, ganska nöjd med bilderna men jag ska nog smita dit nån gång mer när solen inte skiner så starkt. Men oj så söt han var, jag ville knappt gå därifrån! 
 
Jag har nyss varit och tagit ett bad i Sommarhemmet med Julia och Ida, köpte lite glass och solade också! Sedan åkte vi hem till mig på moppisarna och gjorde oss lite våfflor, nu stylar vi oss lite och ska gå upp en sväng i studion. Får se om det blir några guldkorn eller om vi bara skrattar, som vanligt ;).  

bodylotion

Byggde ihop en supersnabb hemmastudio för produktfotografering på typ 20 sekunder. Det blev ju asbra, bakgrunden är hur ren och fin som helst! Det gillar vi, istället för att köpa ett produktbord för flera tusen, haha! 
Tänkte tipsa om tre bra bodylotions som jag älskar, det är ju viktigt att smörja in sig nu så att brännan stannar kvar och inte flagnar bort. :) Den första heter Sweet Petals och är från Bodycologny, tror att de kan köpas på t.ex. Kicks eller Åhléns. Den luktar jättegott och man känner sig inte alls kladdig när man har använt den utan det sjunker in superfort och man känner sig len och fräsch. 
Den andra heter Moroccan Rose och kommer ifrån The Body Shop. Den är i sprayform och samma sak där: man blir inte alls kladdig. Luktar också mumsens och är superbra! Den sista kommer ifrån DermaV10, jag har köpt min på Lager 157 och den luktar verkligen supersupergott tycker jag! Den är så billig också (30-40:-) så det är en perfekt ta-med-lotion till idrotten i skolan när alla ska låna, haha! Extra plus till de två sista för att båda inte är testade på djur.  

cykeltur

Idag tog Simon och jag en cykeltur in till stan då han ville bjuda mig på en Subway, sötisen. Vi köpte med oss mackorna och gick till strömsholmen och åt dem. Supermysigt och en jättehärlig dag, kändes verkligen som sommar! Vi cyklade hem igen, badade i poolen och nu är hemma och ska göra kycklingsallad till mamma och mig. Juste, jag fotade ett föl också. Känns som en helt perfekt dag! :)

kohagen

Tog en sväng ner till min favorit kohage men korna var så långt bort så det blev mest smultronätning för min del. Får åka dit någon annan dag igen! Psst, självklart lånade jag min storebrors kamera. 

sommar

Längtar lite till sommarstugan uppe i Skellefteå, där man myser i hängmattorna hela dagarna med en bok i händerna och en potatismacka på sidan om. Det måste vara mitt favoritställe på hela jorden, önskar att jag kunde vara där hela tiden.
 
Nu ska jag iväg in mot staden för att träffa en mycket saknad älsklings Jonna, världens snällaste. Luncha och prata och sånt där välbehövligt! 

Q/A

Vilken är den bästa bild du tagit och varför? 
Bästa liksom fotomässigt vet jag inte, men självklart har jag mina favoriter! Jag har tyvärr KAOS på min hårddisk just nu, så hittar inte bland bilderna förutom den här som jag redan hade i arkivet på den här bloggen. Jag gillar ljuset, färgerna och flugorna som blir små ljusprickar. 
Favoritglass? 
Helt klart Calippo Refresh som man av någon anledning inte säljer längre. 
 
Bästa låt?
Den här eller den här.
 
Om du skulle vinna en miljon kronor, vad skulle du då göra för pengarna? 
Spara det mesta, skaffa ett fadderbarn, köpa massor av presenter till mig själv och mina kära, bjuda min familj och pojkvän på en fet resa! Och framför allt: en ny kamera och sjukligt med objektiv. 
 
Om du fick välja ett land att resa till, vilket och varför?
Jag vill uppleva dem alla. 
 
En person du absolut inte skulle kunna klara dig utan? 
Simon.
 
Vad är det bästa med dig?
Att jag går att lita på, jag är inte en falsk bitch som de allra flesta verkar vara nuförtiden. Att jag inte bryr mig om att passa in för alla, att jag är mig själv. Och självklart att jag är en sån djurvän :). 
 
Vad är dina planer inför sommaren? 
Ha kul och äta massor av glass. 
 
Att inte få gå ut på sommaren eller behöva gå ut minst 6 timmar varje dag på vintern? 
Hatar vintern men älskar sommaren mer, så jag skulle gå ut i 6 timmar varje dag. 
 
Berätta en hemlighet. :)
Okej... jag har gömt godis i mitt rum, mohahahhahaha.  
 
Kopiera och svara. :)