stop and stare

Goddag finisar! Även om jag klagar på skolan hela tiden här så måste jag erkänna att dagarna går jättefort. På min förra skola höll man på att dö på långdagarna (till 4) men nu bara flyger lektionerna fram. Har i alla fall varit hemma sen klockan fyra, bakade lite chokladbollar och har mest bara legat och lyssnat på fin musik för att rensa tankarna lite. Snart kanske Simon kommer förbi en liten stund och sen ska jag packa till helgens äventyr med familjen. Känns så skönt att det redan är fredag imorgon och att sen få komma iväg på lite roligheter!
 

you are my heaven

Blev ingen bra dag idag av olika anledningar. Arg och ledsen på allt, och på mig själv. Jag tänker för mycket precis hela tiden. Finns det nåt man kan göra för att sluta?! Lyssnar på bästaste låten av alla bästaste låtar, fäller en tår till den bara för att den är så fin och hoppas att Simon svarar på sms snart. Vill åka hem till honom igen, och vara gladare. Ta vara på tiden med honom, man vet aldrig hur mycket tid man har...

vinnaren

Vinnaren av ett egetdesignat iPhoneskal från caseapp.se blev Hilda. Jag använde random.org för att det skulle vara random och rättvist, så stort grattis till dig Hilda som verkligen hade lyckan på din sida! Helst av allt skulle jag vilja låta er alla vinna, ni hade så fina motiveringar osv. Men ett litet tips är att skicka iväg ett mejl till caseapp, kanske vill de samarbeta med dig! Det var så jag gjorde, jag fick ju ett eget skal gratis och dessutom fick jag lotta ut ett till er. :-) Du Hilda har fått ett mejl, grattis igen! 
Och juste. Sorry att tävlingen blev fördröjd i 3 dagar, hade verkligen helt glömt bort. :( 
 
 

prio nr.1

Hej allihopa. Ledsen för kass uppdatering men jag känner på mig att det kommer vara så ett tag nu. Ska verkligen försöka men man kan väl säga att jag är i en liten depperiod av något slag så motivation och inspiration är inte på topp. Ska prioritera livet. 

fotofrågor

Vad har du för objektiv och vad tycker du om dem? 
Om min kamerautrustning kan man läsa här, men jag tycker att mitt 70-300 inte är särkilt bra då fokusen låter högt och är inte så bra, fast man kommer ju långt så det följer alltid med på zoo och sånna saker. Kitobjektivet, 18-55mm, är inte heller bra då det är väldigt mörkt och inte bästa färgåtergivningen och sånt där men används t.ex. på resor då man kan fota ganska mycket vidvinkel. Men 50mm's objektivet sitter nästan alltid på och är superbra, fokusen är bra, färgerna är bra! Billigt och bäst :-). 
 
Tips till nybörjarfotografer som vill ta fina bilder?  
Tänk på bakgrunden, prova att placera motivet på olika ställen i bilden (komposition), prova på olika perspektiv, kolla på andra fotografers bilder och fundera ut exakt VAD du tycker är fint i bilderna och försök att göra samma sak i dina bilder! Öva, öva, öva.. :)
 
Kan du visa din fotostudio och din produktfotostudio? 
Tänkte göra det i en video nångång! 
 
Har du någon drömfotoutrustning?
Typ en D3x och alla objektiv som finns......? Typ. Hihi. 
 
Vad föreslår du Nikon eller Canon? Vrf?
Nikon såklart, eftersom att jag har det...;) Nej men ärligt så vet jag inte, känns som att det är individuellt vad man tycker men när man väl har köpt en och blivit van med den så tycker man ju att de andra är konstiga. Anledningen till att jag köpte Nikon var ju att min storebror har det, så vi kunde dela på objektiv och sånt. Men nu är jag fast! 
 
Vilket ställe tycker du mest om att fotografera på utomhus här i Eskilstuna?:)
Oj gud vad svårt!! Kanske Sundbyholm eller nåt... finns så mycket fint där. Nej men ärligt så vet jag inte, finns lite ängar och sånt i Hållsta som jag älskar. Sen tycker jag om att fota här hemma hos mig, haha! 
 
Kan du lägga ut fler foto- & pstips? Vore också kul om du tipsade om lite bloggar/sidor du får inspiration ifrån! :) 
Jo men självklart, alltid kul att få lite tips om vad jag ska blogga om! Är det några speciella foto/photoshoptips ni  vill se här i bloggen? Bloggtips lägger jag upp då och då men jag kan köra lite hårdare på det! :)
 
Har du en egen studio!? Kostade det mycket att göra? Har du mycket tillbehör?
Haha det låter faktiskt mycket coolare än vad det är, jag och min storebror köpte två blixtrar och två softboxar och min pappa har byggt ett nytt rum uppe på vinden där vi har fria väggar. Vi ska sätta upp bakgrunder om ett tag så nu fotar jag bara mot väggen. Blixtrarna och softboxarna kostade väl 7-8000 har jag för mig! 
 
Vad är ditt absoluta favoritmotiv att fota? 
Jag tycker nog att det är allra roligast att fota seriösa porträtt men jag har inte så många som ställer upp haha, så därför blir det mest djur & natur och det är också jättesuperkul! 

Hur blev du intresserad av foto? 
Drar historien kort för jag har skrivit den så många gånger: Min storebror började fota och jag var en härmapa som gjorde allt som han gjorde. Köpte mig en egen digitalkamera för en tusenlapp och gick runt och fotade allt. Tillslut blev jag väl intresserad på riktigt liksom och till sist blev jag ännu mer intresserad än Ludde. Men ja, tack vare brorsan! 
 
Favoritfilter? 
Använder inte filter så mycket men jag gillar mitt close up +10. :-) 
 
Hur mycket kostar din kamera du har just nu? 
Jag tror att den kostade 9000:-.

Vilka inställningar brukar du ha på kameran? 
Det beror såklart på om jag är ute eller inte, om det är mörkt eller ljust, om jag fotar en blomma eller ett landskap. Men jag fotar alltid manuellt och brukar oftast ha isot på kring 200 nånstans, bländaren på typ 2,8 och slutartiden på allt, allt möjligt! Men ja, allt varierar. 

Favoritobjektiv? 
Av mina är det mitt 50mm 1.8! 
 
Har du någon gång önskat att du aldrig hade haft en kamera? :)
Nej, verkligen inte! ;) Bästa saken nånsin! 
 
Vad har du för fjärrutlösare? 
Min fjärris heter Nikon ml-l3. 
 
När köpte du din första systemkamera? 
I juni 2009 :-).
 
Hur länge har du fotat? 
Så länge jag kan minnas.. vet inte exakt när det verkligen började men! Kring 10 kanske när jag började tycka att det var kul eller nåt. 

Vad är ditt bästa fototips? 
Tänk på bakgrunden!! Inga konstiga saker utan rent och fint ska det vara. Annars tycker jag att det är guldvärt att ha ett fast objektiv, som ett 50mm,85mm eller 35mm eller något, med stor bländare som 1.4 eller 1.8. Helt amazing för porträtt av alla slag men även till precis allt annat också. Blir ljusa, skarpa bilder. 
 
 
FÖRLÅT hundra miljarder gånger för att de här frågorna kommer upp typ tre månader efter frågestunden. Jag har spelat in en video där jag svarar på frågorna men inget program jag har på datorn klarar av att redigera den då den är så himla lång, det blir bara hackigt och fult. Så nu fick det bli såhär, men jag loooovar att jag ska visa er studion i en video! 

saker som gör mig lycklig

Kärlek. Jag måste ju vara jordens tönt men allvarligt, kärlek är ju bara så fint. När man tittar på romantiska filmer och ler i hela ansiktet. När man ser två gamlingar gå och hålla i handen eller när man ser två personer sitta i en busskur och pussas. Haha ååååh det är ju så fint. 
 
Mat. Världen skulle vara så grå och mörk utan t.ex. korvstroganoff, köttfärsslimpa, pannkakor, sallad, chips, godis, mammas hemmagjorda hamburgare eller gifflar. Jag älskar mat. 
 
Kramar. Kramar äger alltid, vare sig man är överlycklig, ledsen eller utmattad för att man just varit ute på en löprunda. När man har saknat nån eller när man bara vill vara nära nån man tycker om. Mera kramar till folket, tycker jag! 
 

idag

Jag borde nog ha pepparpeppartaiträ-at på förra inlägget för dagen blev inte så bra. Mår inte sådär på topp och har varit alldeles för ledsen idag, känner mig inte riktigt hemma på skolan jag går på och alla tankar om att byta bara bryter ner mig inifrån. Orkar inte gå in mer på detta då jag bara blir ännu mer ledsen när jag tänker på det så jag ska istället hem till Simon nu för att få en styrkekram och förhoppningsvis komma på lite andra tankar. På måndag har jag bokat tid hos syon så vi får se vad som kommer att hända, vad som händer med klassen och sånt där. Förlåt alla fina kompisar som jag har ljugit för och sagt att det är superduper i skolan osv., jag har bara inte orkat prata om det.

Hade i alla fall en härlig eftermiddag med mina älskade gamla vänner från förra klassen, var så himla skönt att träffa folk man känner ut och innantill ett tag, även om jag ändå hade lite andra tankar i huvudet och var lite nere. 
 
Min finaste, vad hade jag tagit mig till utan dig? Utan dina armar att hitta tröst i? Hujedamig, vågar inte ens tänka på hur det skulle vara.

purple

Hola amigos! Idag är det fredag och en hel skolvecka är avklarad, vad är det då kvar? Typ 35 veckor? Haha det är bara att hålla modet uppe kära vänner... 
 
Idag blir nog dessutom typ världens bästa fredag - jag slutar redan vid lunchtid för engelskan är inställd, sen när Simon slutat så kommer han förbi hit en snabbis och sedan när några kompisar slutat skolan så ska vi träffas en stund! Lördag och söndag kommer spenderas med min favorit, Simon, vi kommer nog inte göra nåt för jag har lust att bara ligga och krama honom hårt i två dagar så jag överlever nästa vecka också. Höres! 

ett fel närmare rätt

En fin bild på Diva. Simon har inte riktigt vant sig än med en fotonörd till flickvän (nepp, inte ens efter ett och ett halvt år) eftersom att han bara står där och tittar på och fattar inte att han ger av värsta fula skuggan till bilden... 
Hej igen! Har överlevt dag 4 i skolan och idag var första dagen vi följer schemat. Det blev inte mycket plugg direkt, fick bara papper av alla sen fick man sluta. Dagen gick jättefort även fast vi inte var klara förrän halv fyra. Känns faktiskt som att jag har gjort ett bra val, alla lärare verkar jättebra och skolan är jättemysig, dessutom är kafeterian sisådär 938210381 gånger bättre än på min förra skola. Det ända som är fel är ju att min Simon inte är i närheten, redan efter en knapp vecka så känns det jättejobbigt att inte kunna krama honom precis när jag vill. Men idag är en bra dag för att helt plötsligt kom han och hälsade på mig på skolan, jag hade lektion men hann få mig en kram och en puss i alla fall. Allt går om man bara vill och fy banne mig vad jag vill vara tillsammans med den killen. Inget kan ändra på det. 
 

rosor

Några fina rosor.
Slutade vid 12 idag så jag var hemma till ett. Åt makaroner med ketchup bara för att jag kan... imorgon börjar skolan på riktigt, med schemat och allt. Jippi..... 
 

på andra tankar

Det gick bra idag. Hundra gånger bättre än förväntat faktiskt. Jag ändrade mig och ville inte alls byta klass idag, vet faktiskt inte vad som hände. Hängde med en jättesnäll tjej, Bianca, hela dagen och lärde känna ganska många från klassen. På nått sätt kändes det som att det var i den här klassen jag faktiskt ville vara, inga sånna här falska fjortistjejer liksom och inte heller såhär ''populära och töntar'' i grupper, så som det alltid har varit annars... Jag tror att om några veckor när man lärt känna alla bättre så kommer allt kännas superduperbra. :-) Nu är jag jätteglad hahaha och ska bara ta det lugnt nu ett tag, lite senare ska jag iväg på träning. 

dragon

En drake jag ritade för länge sen, blev lite failat vid fotograferingen på den högra vingen, den är lika mörk som den andra egentligen...
 
Det här är verkligen en hemsk dag. Ligger nu med sån jäkla magvärk att jag inte vet vad, gör ont precis hela tiden och ingenting hjälper heller. Tänker ligga här i min säng resten av den här sketna dagen, kanske förflytta mig till soffan till Top Model och CSI. Kanske. 
Det ända positiva med den här dagen är väl att Simon faktiskt kom hit och gav mig lite sällskap, kramade mig och tittade på Batman 2 med mig när han hade slutat skolan. Annars - riktigt rutten dag, for real. Fast jag kan skratta åt det, haha! 

min dag

Våra mumsiga Slagstaglassar och min finaste älsklings Simon. ♥♥♥
 
Simon och jag har hunnit med mycket idag på vår sista dag innan skolan drar igång igen! Hade en superbra dag med bland annat massa chips, godis, dricka, poolbad, tittande på race, en massa moppekörning i hela Eskilstuna, lite tittande på stan och en promenad i Rothoffsparken. Himla bra! 
 Det här med nervositet över imorgon kommer i vågor hela tiden, vissa stunder vill jag bara sätta klorna i väggen och aldrig släppa taget men ibland är jag ascool och tänker att det finns inget att vara nervös över. Känns ändå som att man är lite redo för lite uppdatering av livet typ, men imorgon kommer jag allvarligt bajsa ner mig. Åh gudars skymning... 

sista sommarlovsdagen

Vädret är såklart himla gulligt och ger oss grå himmel och blåst idag, för att fira att det är sista sommarlovsdagen. Kan inte riktigt förstå vart 10 hela veckor helt plötsligt försvann, jag tror minsann att jag har blivit rånad på dem. Jag tänker spendera min sista dag med min Simon och vi ska mumsa på en Slagstaglass och kolla på när hans pappa kör i ett bilrace, sen får vi se vad som händer! 
 En sak jag vet säkert är att jag kommer panika ikväll och knappt kommer kunna somna.. gud hjälpe mig imorgon alltså. 

dagens höjdpunkter

Idag har det varit ännu en höjdardag på sommarlovet. Först och främst så gick jag upp tidigt imorse och målade klart hela staketet, jag har kämpat med detta typ hela sommaren och jag lovar er, det är inte ett litet staket vi har! Målade tre timmar idag och blev äntligen klar med allt, jaaaaaaa! Vid två åkte jag ner till Vilsta där jag träffade mina fina volleybollkompisar där vi spelade matcher mot föräldrar och dessutom grillade och hade det mys, himla kul! Efter det åkte jag hem en snabbis och sedan åkte jag hit till Simon. Vi är ensamma hemma här ikväll så vi ska laga god middag, kanske en god efterätt och sedan moffa massa chips och godis och bara allmänt njuta av sista sommarlovskvällen vi har tillsammans. Tänk att 10 veckor gick så himla, himla fort. 
Mitt ''börjagymnasietmål'': Le och vara positiv så ofta jag kan. 

TÄVLING!

Nu mina kära läsare är det dags för en liten tävling till er. Lite uppskattning måste jag ju visa er, ni är ju så snälla mot mig! Hoppas att många av er har iPhones, eller att ni i alla fall har någon som ni tycker om som har en. För det är nämligen ett egetdesignat iPhoneskal (värde 299:-) ifrån Caseapp.se som jag kommer lotta ut till en lycklig vinnare.
 Jag har själv beställt två skal ifrån den här hemsidan (som ni kan se här) och jag är supernöjd med mina! Det går fort och är enkelt att designa skalet på deras hemsida, man kan lägga till en egen bild, flera bilder eller text som sedan kommer vara på skalet. Kul! 
 
 
 
För att vara med i tävlingen måste du:
1. Gilla Caseapps hemsida på facebook! 
2. Kommentera detta inlägg med att du har gillat på facebook och att du vill vara med, glöm inte att skriva med din mejl så att jag kan kontakta dig om det är du som blir vinnaren. 
 
Om du vill: 
Skriv en rad eller två på din blogg att du är med här i min tävling, (måste inte vara ett nytt inlägg) :) Berätta att du gjort detta i kommentaren också!

Tävlingen avslutas Söndagen den 26/8 klockan 20.00. Lycka till! 

Erik Hassle

Ritade av Erik Hassle när jag var i Skellefteå, mest nöjd med håret då det är nånting som blev knas med ansiktet. Inte så välarbetad näsa kanske, ska nog ta och bättra på den nångång. 
Fick ett önskemål om att jag skulle tipsa om lite mer musik: Checka den här med just Erik.
Idag har jag haft en fin dag med den finaste av vänner, Louise. Vi har åkt runt på min moppe, gått en sväng på stan, hälsat på hos hennes blivande skola och varit nervösa inför skolstarten. Bästa! 

nytt iphoneskal

Hej mina kära läsare! Kommer ni ihåg när jag berättade att jag vann en tävling där jag får beställa ett egetdesignat iphoneskal? Jag velade länge mellan vad jag skulle göra på det men valde tillslut en bild på massor av luftballonger från hemsidan society6.com. Jag hade dessutom ett samarbete själv med caseapp.se, sidan där man kan göra och beställa sitt egna iphoneskal, så jag fick beställa totalt två skal! Ett till mig och ett till min pojkvän. 
 Det gick superlätt att beställa och få det snyggt, man kan lägga till egna bilder eller text och få sitt skal precis som man vill. Ett supertips är ju att göra ett eget skal och ge bort det i present eller julklapp till nån man känner! Mycket roligare att göra sitt egna än att köpa ett i affären som många andra också går runt med. :-) 
Visst blev de fina? Superkvalité verkligen och de sitter superbra på telefonen! Både Simon och jag blev mer än nöjda. Föresten, håll utkik här på bloggen om nån dag för en liten fågel viskade i mitt öra att en tävling kommer komma upp här där en lycklig läsare får vinna ett egendesignat skal... 
Psst..! De driver också hemsidan stickerapp.se där man enkelt och snabbt kan beställa sina egna stickers och dekaler. :-)

dagens bild

Superduktiga och fina Naemi levererar alltid fina bilder, kommer ihåg när hon la upp den här och jag tyckte att den var så himla, himla fin. Jag följer Naemis blogg troget och jag tycker att ni verkligen borde göra detsamma, hon ger massor av inspiration. 
 

Hej på er finisar! Idag har det hunnits med mycket för min del, först och främst så åkte mamma och jag till Parken Zoo idag, jag hade lovat henne att jag skulle följa med henne dit så det blev idag. Bilder därifrån kommer när jag har tid att kolla igenom och redigera, men det var en jättemysig dag med min mammis och så var det så fint väder också. Vi har också hunnit med att köpa skolsaker till mig som pennor, block och mappar. Sedan här hemma så har jag hunnit måla mycket på staketet och nu ska jag iväg till Simon några timmar för att vi ska ta en springrunda och sånt där. Värd dag! 
 

i studion

Idag har varit en ganska ledsen och jobbig dag, jag får sånna där ibland. Jag är nog ledsen för att sommarlovet försvann och jag tycker att det är jobbigt att inte veta vad som kommer hända i framtiden med gymnasiet och allt. Jag tror jag är ett kontrollfreak. Mest av allt är jag nog orolig över om Simon och jag kommer fortfarande vara tillsammans, egentligen så vet jag inte varför det inte skulle vara så men jag antar att jag är nervös och orolig över typ precis allting just nu. Hjärnan överarbetar haha...

mitt hår

Vart ska jag börja? 
Finaste Cajsa skrev för ett tag sen ett inlägg om sitt röda hår (hääär) och jag tror allvarligt att Cajsa är min tvilling på avstånd eller nåt. Jag känner igen mig i allt hon skrev, jag tror faktiskt inte att folk fattar hur otroligt jobbigt det kan vara att ha rött hår och få kommentarer om det hela tiden. Jag är väl lyckligt lottad som fått fler snälla kommentarer om mitt hår än taskiga, men det är ändå de där taskiga som väger in mest, sorgligt nog. Det är bara nu de senaste månaderna som jag typ accepterat mitt hår, jag bara orkar inte hata det mer. Jag önskar att jag kunde utrota allt som har med dåliga självförtroenden att göra, önskar att jag hade varit stark och inte tagit åt mig förut. Jag är så otroligt trött på alla värdelösa människor som ska ge kommentarer hela tiden, kalla mig ''ginger'' och berätta för mig att jag har rött hår. Allvarligt, tror de inte att jag aldrig har kollat mig i spegeln eller? Det är förfan lite hår på mitt huvud, förstår inte varför alla bryr sig så himla mycket och måste kommentera? Det är alltid det ovanliga som anses fult, varför är det så? Låt alla bara vara som de är istället för att få personer att hata sig själva. Vad är det de söker egentligen, att alla ska se likadana ut? Jag har rött hår och jag tänker tusan vara stolt över det, jag slipper ju vara som alla andra. 

ny design

Kände för lite nytt så jag pillade ihop en ny bloggdesign. Jag gillar det ju enkelt så det är inte något WOW direkt, haha. Kanske fixar en annan header med i alla fall lite färg nångång. Hoppas det inte är alldeles förfärligt bara, vad tycker ni? Najs eller bajs? 

SC - my piece of paradise

Svårt tema idag tycker jag. Men jag tänkte typ att mitt paradis är en fin, solig dag på sommarlovet (alltså frihet...). Ah jag vet inte, lite långsökt kanske menmen. 
 
Jag, LouiseCatrineSofie och Emma har tillsammans startat en fotoutmaning, Sunday Challenge, där vi varannan vecka tolkar ett bestämt tema. Här hittar du vår flickr-grupp om du vill kika på de andras bidrag, eller så klickar du på namnen här ovanför. Utmaningen varar i ett år. Enjoy! 

SC - broken heart

Jag har inte haft tid att fota Sunday Challenge-bilden på ett tag eftersom att jag var bortrest till mina kusiner i Skellefteå. Men här kommer den, bättre sent än aldrig! Jättenöjd med redigeringen och ljussättningen i studion, men att hjärtat blev skitfult kan vi ju skippa att prata om...
 
Jag, LouiseCatrineSofie och Emma har tillsammans startat en fotoutmaning, Sunday Challenge,där vi varannan vecka tolkar ett bestämt tema. Här hittar du vår flickr-grupp om du vill kika på de andras bidrag, eller så klickar du på namnen här ovanför. Utmaningen varar i ett år. Enjoy! 

lovisa

Hej allihopa! Det har minsann varit en härlig lördag idag - jag har hunnit massor. Jag gick upp tidigt och målade lite på mitt sommarjobb här hemma, staketet, sedan åkte jag hem till min kära pojkvän och vi åkte in till stan en sväng. Jag bjussade på favoriten Subway och vi satte oss ute på Strömsholmen och åt. ♥ Hemma hos honom sen så var vi superduktiga och sprang ut på en löprunda idag igen, skitjobbigt men så härligt. 
 Nu här hemma har jag varit uppe i studion en sväng och ni får nog se lite bilder sen, de två här över var bara två obligatoriska smile-bilder haha. Lät faktiskt håret vara lockigt, det har sina stunder och idag var det fin-lockar. 

ritat

När jag var i Skellefteå så ritade jag som aldrig förr. Jag hittade verkligen tillbaka, jag har alltid älskat att rita och vill hela tiden bli bättre men ibland är det svårt att hitta inspiration eller tiden till att göra det. Men det är ju så himla kul! Jag ritade ganska många bilder och ni kommer få se några av dem här på bloggen. :-)
Här kommer den första, Michael Jackson som liten. 
 
 
 

iphoneskal

Jag vann somsagt en tävling där jag ska få ett iphoneskal, men kan inte riktigt bestämma mig för vad jag vill ha för nåt. Jag vill nog mest ha nummer 2 här på bilden över, vilken tycker ni? Jag tycker dock att alla är superduperfina så helst skulle jag vilja ha allihopa, haha! 

paddlat i solnedgången

När vi var ute i min mormors sommarstuga en kväll så var det så himla fin solnedgång. Sofie och jag for ut i varsin kajak och paddlade, det var verkligen en höjdpunkt av resan dit tycker jag! Superfint och jättehärligt. 
 
Jag har haft en superdag idag! Jag vaknade upp hos min Simon, jag gjorde scones till frukost och vi pussades lite innan jag åkte iväg till Ida och träffade tjejerna. Var så länge sen jag träffade dem så jag har gått med ett leende på läpparna idag! Det blev lite bak och lite bad, en fin sommarlovsdag. Nu här hemma har jag sytt om en kjol och funderat på vilket iphoneskal jag ska göra då jag har vunnit en tävling hos Emelie! Några förslag? ♥
Nu ska jag vara duktig och sticka ut och springa en runda, jag ska börja ha som mål att i alla fall göra det 2 gånger i veckan men försöka göra det så ofta jag kan. Hoppas det håller i sig! 

siri

En bild på min fina kisse som jag inte har visat. 
Hej! Jag är hemma hos Simon nu och ska sova här också. Vi ska ut och springa en runda om ett tag, bada efter det och mysa med en film också. Jag trivs! 

hemma!

Godmorgon kära läsare. Igår vid 7-tiden kom jag hem, Simon var redan här och väntade i hallen. ♥ Jag var skapligt trött efter att ha åkt husbil hela dagen så vi gjorde oss bara varsin toast och myste framför TV:n och lite senare såg vi en film här i min säng. Vi blev också tvungna att gå upp och vinka till hans kompisar mitt i natten typ, som av någon anledning cyklat till mitt hus haha... 
 
Idag är det pissigt väder som vanligt så vi ska nog ta en tripp in till stan tror jag, Simon ville bjuda mig på/ är skyldig mig en Subway så den skulle vi ta idag och sen tar vi ev. en Slagstaglass. Myspys! 

annas fotbollsmatch

Igår hade min fina kusin Anna första fotbollsmatchen för säsongen så vi for dit och tittade på. Hon var superduktig och jag måste erkänna att jag själv saknar att spela fotboll! :( Jag gjorde ju ändå det i typ 7-8 år och jag älskade det verkligen... Trots att jag spelar volleyboll nu så är jag faktiskt en fotbollstjej innerst inne, gash det är ju så himla kul att spela! 
 
Idag är det sista dagen här uppe, hela morgondagen kommer spenderas i husbilen och sedan får jag äntligen krama och pussa på min pojke och mina kissar igen. Det kommer vara skönt att komma hem igen även fast jag har haft det bra här borta som vanligt. Så jobbigt att det är 80 mil bort så att man bara hälsar på nån enstaka gång per år, jag kommer ju sakna alla här uppe så mycket. 

svar på tal

Hej allihopa! Bjuder på en gammal bild på mig från början av sommaren, då det var fint väder... Har precis ätit massor av mammas hamburgare, supergott! Fick en kommentar som jag tänkte svara på också.
 
''Blir jätteirriterad för har frågat flera gånger om du kan göra en design/header vilket det står att du kan. Men du har bara bett mig göra den själv, men jag har inte ens photoshop eller liknande så det går ju bra. Hejs''
- För det första så undrar jag vart jag har skrivit att jag gör designer eller headers? Vad jag vet så har jag inte skrivit det nånstans, förutom att jag SÄLJER bloggdesigner. :-) Jag gör aldrig någonting gratis för det har jag inte tiden till, tyvärr! Dessutom så är det ingen bra strategi att skicka halvtaskiga och arga kommentarer när man vill ha hjälp, man tappar liksom lusten till att hjälpa lite... 
 

dagens bild

 Fotograf: Amanda Söderberg
Eftersom att jag älskar svartvitt och kontraster så blev det här direkt en favorit, himla snygg bild Amanda! Jag trodde först att det var MIN storebror på bilden hahahaha, allvarligt superlika bara att min bror inte har så mörkt hår. Ni andra borde checka in hennes blogg! 
 
Vill du få din bild publicerad i min blogg så får du mejla in den till mig på [email protected] för chansen! :-) 

motljus

En gammal goding på mig från 2010, tycker att motljus är himla fint! En läsare undrade över lite tips när det gäller motljusfotografering men jag kan inte komma på något speciellt, det enda som jag brukar tänka på är att ''täcka'' solen lite, alltså med t.ex. ett blad eller sitt huvud haha, (som på bilden över fast oftast ännu mer) så att strålarna kommer fram bättre och att inte hela solen lyser in i kameran så det blir så himla ljust. Annars: Öva! 

På onsdag morgon åker jag hem igen härifrån Skellefteå, så det är bara idag och imorgon kvar. Idag ska vi ta med morfar på en sväng ut till sommarstugan på en fika annars har vi inte så mycket planerat. Hörs senare! 
 

sommarstugan

Här kommer några bilder ifrån dagarna vid min mormors sommarstuga där jag spenderat de senaste dagarna!
Alla bilder är tagna med min D7000 och mitt 50mm 1.8 objektiv. :-) 
Det har festats på surströmming för de vuxna och potatismackor för oss mindre. Mums! 
Det har rots båt och paddlats kajak. 
 
Vi har löst diverse sudokus, korsord och ''hitta orden''. Ritat har vi också gjort. :-)
 
Soffan har fiskat efter fisk och vi andra har hejat på. 
 
Bus i hängmattorna har vi också haft tid med... 
Jag har tagit knäpp-kort på min mamma, min moster och mina kusiner hahaha. 
 
Jag har beundrat de fina vita näckrosorna..
.. och läst ut min bok med ett levande ljus vid sidan. 
 
Men allra mest: bara haft det allmänt nice och skrattat mycket! :-)

saker om mig

♥ Jag pratar i sömnen och har fått mycket skit för det under mina 16 levnadsår... När jag var liten var en klassiker att ha agressionsproblem på min storebror, ''MEN LUDDE SLUTAAAAAAA!!!!!'', men numera är det mer konstiga saker, såsom för ett tag sen satte jag mig upp i sängen, slog runt med armarna och skrek att det var kissar i sängen. Typ. 
 
♥ Snart börjar jag gymnasiet och jag är så jäkla nervös men ändå på ett bra sätt! Jag är nyfiken på hur allt kommer bli och väldigt sugen på att lära känna nya, härliga människor! Att börja skolan däremot är väl inte så himla kul, men lite spännande kommer det nog allt att vara. 
 
♥ Nåt som jag stör mig otroligt mycket på är när folk faktiskt gillar på facebook när ''någon har ändrat sin status från 'har ett förhållande' till 'singel'.'' Liksom hur tänker man, allvarligt? Jag fattar liksom inte hur man kan gilla det... nånstans finns det väl en gräns!  
 
♥ Jag som alltid brukar lyssna på sorglig, lugn kärleksmusik har faktiskt börjat tycka att Eminem är typ asbra, typ bäst, haha! Efter att jag såg filmen han är med i, 8 mile, så lyssnade jag på hans låtar och började faktiskt tycka att de var bra. Helknäppt. 
 
♥ Appropå Eminem... jag kan hela Love the way you lie - låten, jag kan allt han rappar hahaha! ''If she ever tries to fucking leave again I'ma tie her to the bed and set this house on fire'' kan man bara inte låta bli att sjunga med, kan faktiskt inte förstå att JAG, tjejensomgillarvärstakärlekslåtarna, börjar tycka om värsta arga rappen? 

favoritredigeringen - video

Här kommer - bara nån månad senare - min ''favoritredigering'' i photoshop. Jag är förkyld i videon så ni vet, och glöm inte att ställa in kvalitén till det bästa som går så blir det i alla fall lite bättre. Hoppas det uppskattas! 
 

dagens bild

Fotograf: Melanie. Hennes blogg är full med underbara bilder, check them out! 
 
Glöm inte att mejla in dina egna favoritbilder till mig på [email protected] för chansen att få dem publicerade här i min blogg! Vore kul med lite nya, fina sommarbilder, jag har fått in så många kalla, vinter bilder... kom igen nu! :-) 

idag och igår

Gårdagen och idagdagen spenderades ute i mina kusiners sommarstuga i Simmersjön. Här kommer 11 bilder ifrån dagarna så ni får veta vad jag har haft för mig. 
Paddlat i kajakerna. 
 
Plockat blåbär!
 
Dagens goda gärning blev att mata ankmamman och hennes ungar. 
 
Njutit av den fina utsikten när solen var påväg ner.
 
Gått på promenad och tittat på alla fina tallar. 
 
Gått ner till sandtaget och tjejerna klättrade upp. 
 
Vi badade och var sedan tvungna att dricka varm choklad för att tina upp oss själva, haha! :)
 
Tittat på regnet och blivit kär i att bilden faktiskt blev svartvit utan att jag gjort det, när regnmolnet kom såg allt ut att vara i svartvitt. 
 
Jag var uppe själv ute vid vattnet på kvällen och pratade med Simon en stund. Supervackert! 
 
Det var mina dagar det, förutom att jag och tjejerna gick på bio ikväll också. Madagaskar 3 blev det, den var ju lite rolig ändå! Jag har det ju faktiskt väldans bra här borta men självklart har man massor av hemlängtan också.. 

mina kissar

Jag skulle inte säga nej till att krama och pussa lite på mina kissar just nu, tänk att man kan fästa sig vid djur så pass mycket, bästaste kompisarna ju. 
 
Om man ska fota katter/djur...
... så brukar det bli lite mer spännande bilder om man hukar sig/lägger sig ner och fotar från djurets höjd. 
... men man kan ju också prova olika vinklar och perspektiv tills man hittar det man tycker blir finast. Variation är bäst! :) 
... om man vill att katterna ska titta upp så brukar jag knäcka en kvist, kasta upp en kotte i luften eller viffta med ett grässtrå precis över kameran.